Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Hyvä pohjaratkaisu elää asukkaan mukana

Omaa kotia halutaan nyt entistä enemmän pystyä muuntelemaan elämän eri vaiheisiin sopiviksi. Tampereen Kalevaan kohoava uudiskohde Tuike vastaa kysyntään tarjoamalla poikkeuksellisia asumisen vaihtoehtoja.

Kotien muunneltavuus viedään uudelle tasolle

Miltä tuntuisi mahdollisuus jonain päivänä erottaa isosta asunnosta pienempi, omalla sisäänkäynnillä varustettu sivuasunto?

Tällainen sivuasunto sopii esimerkiksi ensiasunnoksi perheen itsenäistyvälle nuorelle, pienempää kotia etsiville isovanhemmille tai vaikka vuokra-asunnoksi. Sivuasunto voi toimia myös työtilana, mikä helpottaa työelämän ja vapaa-ajan yhteensovittamista.

Entä kiinnostaisiko mahdollisuus voida yhdistää kaksi asuntoa yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi?

 

DUOkuva.jpg

 

Bonavan Duo-kodit on kehitetty elämään asukkaan mukana. Kodit on valmiiksi suunniteltu siten, että ne voidaan tarvittaessa jakaa kahdeksi erilliseksi asunnoksi tai yhdistää yhdeksi isommaksi.

Asukas voi jakaa tai yhdistää huonetiloja

Duo-koteja on tulossa muun muassa Tampereelle Kalevan sydämeen. Bonavan kuusikerroksinen uudiskohde Tampereen Tuike tuo Pellervon kortteliin 29 valoisaa kotia, joiden joustavat pohjaratkaisut muokkautuvat eri elämäntilanteiden mukaan.

”Tuike on suunniteltu erottumaan. Lähtökohtana on tarjota poikkeuksellista asumisen väljyyttä ja todellisia asumisen vaihtoehtoja erilaisille perheille”, sanoo kohteen suunnittelusta vastannut arkkitehti Pipsa Puuska HIMLA arkkitehdit Oy:stä.

Visign_Visualisointikuvat_Bonava_Tuike_ulkokuva_1.jpg

Tuikkeen kodeista avautuvat näkymät parhaimmillaan kolmeen ilmansuuntaan. Pohjaratkaisut on suunniteltu elämään asukkaan mukana.

Kotien perusideana on tiheä ikkunajako, joka mahdollistaa huonejaon monipuolisella tavalla. Suuremmissa asunnoissa kylpyhuone sijoitetaan keskelle, jolloin ulkokierto on varattu ikkunoille. Huoneiden käyttötarkoituksia voidaan näin helposti muuttaa, ja kodit soveltuvat mainiosti myös työn ja asumisen yhdistämiseen.

”Tuikkeen kaikista asunnoista on rakentamisen aikana tarjolla vähintään yksi vaihtoehtoinen pohjaratkaisu, joista asukas saa valita mieluisimman”, kertoo Puuska.

Muuteltavuus ei rajoitu vain rakentamisaikaan.

”Talotekniset järjestelmät ja pohjaratkaisu tukevat muuntojoustavuutta rakennuksen koko elinkaaren aikana. Halutessaan asukas voi jakaa tai yhdistää huonetiloja elämäntilanteensa mukaan”, Puuska sanoo.

Tampereen Tuike tarjoaa Duo-koteja kahdessa eri kokoonpanossa:
93,5 m2 + 31,5 m2 sekä 52,5 m2 + 45,5 m2.

Visign_Visualisointikuvat_Bonava_Tuike_A7A8_Makuuhuone.jpg

Tuikkeen kotien perusideana on tiheä ikkunajako, joka mahdollistaa huonejaon monipuolisella tavalla.

Uusia mahdollisuuksia asumiseen

”Duo-kodit lisäävät joustoa ja tuovat uusia mahdollisuuksia asumiseen. Voit esimerkiksi laittaa toisen asunnon vuokralle ja asua toisessa itse. Sivuasunto sopii myös itsenäistyvälle nuorelle tai sen voi myydä vaikkapa omalle yritykselle”, kuvailee Bonava Suomen projektipäällikkö Sanna Loponen.

”Olemme rakennuttajana paljon tutkineet asumisen muunneltavuutta ja sitä, miten kotien toivotaan konkreettisesti elävän asukkaiden elämän mukana. Yhä useampi haluaa jo ostohetkellä visioida asunnon mahdollisuudet hyvinkin pitkälle eteenpäin”, Loponen sanoo.

Näin yhdestä tulee kaksi

Käytännössä sivuasunnon erottaminen vaatii asuntojen välisen oviaukon rakentamista umpeen sekä keittiön asentamista sivuasuntoon. Keittiötä varten sivuasunnossa on jo valmiina esimerkiksi varaus viemärille ja vesiputkille.

Molemmissa asunnoissa on omat ilmanvaihtojärjestelmät sekä erilliset sähkön- ja vedenkulutuksen mittausjärjestelmät. Lisäksi molemmilla kodeilla on omat irtaimistovarastokomerot sekä aina omat ulko-ovet.

”Kun on liikkeellä jo rakentamisen alkuvaiheessa, voi yhdistämisen tilata muutostyönä jo rakentamisvaiheessa”, sanoo Loponen.