Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Sisustustrendit 2019

Suomen suurin muotoilun, sisustamisen ja huonekalujen tapahtuma raotti verhoa vuoden 2019 sisustustrendeihin. Kokosimme yhteen sisustuksen uudet tuulet tulevalle vuodelle.

Modernia tyylikkyyttä räiskyvin yksityiskohdin

Moderni pohjoismainen koti on selkälinjainen, vaalea ja valoisa. Vuoden 2019 sisustustrendit lupaavat linjakkuuden ja minimalismin rinnalle koko joukon persoonallisia yksityiskohtia ja art decoa. Katseenvangitsijana voi olla yllättävä verhokuosi, mielenkiintoinen valaisin tai vaikkapa katosta roikkuvat voimistelurenkaat. Jo tovin suosiosta nauttineet pastellisävyt saavat rinnalleen räiskyviä kuoseja ja rohkeita väriyhdistelmiä.

Lisää tilaan jännitystä esimerkiksi yhdistämällä valaisimia ryhmiksi.

Vaaleinkin tila herää eloon räväkällä kuosilla.

Kaarevat muodot kielivät trenditietoisuudesta.

Herkullisia pastellisävyjä on lupa yhdistää mielin määrin.

Lapsuudesta tutut puolapuut ja voimistelurenkaat tekevät paluun koteihimme.

Pastelli on edelleen pop niin lastenhuoneessa kuin trendikkäässä olohuoneessa.

Klassista tyylikkyyttä

Luonto on tullut koteihimme jäädäkseen. Kukkia näkee niin mielenkiintoisina asetelmina pöydillä kuin rohkeina kuoseina sohvissa, verhoissa ja jopa seinillä. Usein tylsäksikin mielletty klassinen tyyli on kuitenkin kaikkea muuta. Leikittele mittasuhteilla, laadukkaiden luonnonmateriaalien yhdistelmillä ja korkeuseroilla.

Vuoden 2019 sisustustrendit lupaavat klassiseen kotiin 90-luvun ikonisimpien huonekalujen ja sisustuselementtien paluuta: rottinkituoleja, kuivakukka-asetelmia sekä marmoripöytiä. Myös lämminsävyiset puu- ja nahkahuonekalut ovat vakiinnuttaneet asemansa tyylikkäässä 2010-luvun kodissa.

Kukkakuosit valtaavat niin seinät, kankaat kuin tasot.

Nahkaa

Lämmintä puuta

Puiset renkaat hurmaavat

Rottinki tekee paluun.

Rottinkia löytyy myös lampuista.

Myös kuivakukat tekevät paluun koteihimme.

Skandinaavista harmoniaa

Skandinaavinen koti tunnetaan minimalistisesta tyylikkyydestään, laadustaan ja luonnonmateriaaleistaan. Mielenkiintoinen muotoilu ja uudenlaiset yhdistelmät antavat perinteisiin sisustusratkaisuihin jännittävää twistiä. Miltä kuulostaisi kaislavalaisin, kaunis kiviasetelma olohuoneen pöydällä tai lastenhuoneen kärpässienipenkki?

Näppärä sisustaja hakee mielenkiintoiset sisustuselementit lähiluonnosta. Helsingin Keskuspuiston kainaloon nouseva ekologinen ja energiatehokas uudiskohde Kanvaasi tarjoaa oivat mahdollisuudet lähimetsien annin hyödyntämiseen kodin ilmeen luomisessa. Tai vaikkapa vain inspiraation etsimisessä. Osassa uusista kodeista on kotipuutarhurien iloksi oma viherhuone, jota voi huoletta käyttää ympäri vuoden. 

Luonnonmateriaaleja hyödynnetään myös uniikissa Linnanfältin puukerrostalojen kotikorttelissa. Kotikortteliin ensimmäisenä ehtivän Turun Lyhdynkanatajan uusiin koteihin jää näkyvää puupintaa, joka antaa upeat kehykset muulle sisustukselle. 

Materiaaleja suoraan luonnosta.

Ripaus rouheutta rohkeimmille

Loft-tunnelmaa, teollista henkeä, mustaa metallia ja vahvoja värejä – trendikkäässä kaupunkikodissa on luonnetta. Kylmän metallin paras kaveri on lämmin puu, joka antaa yleisilmeeseen ripauksen pehmeyttä. Yhdistele sisustukseen rohkeasti myös erilaisia lasiesineitä ja jälleen ajankohtaisia peilipintoja. Tilanjakajana toimivat niin riippukeinut kuin vanhasta ikkunankarmista valmistetut kehikot.

Kevennä tunnelmaa viherkasvien avulla. Aloittelevalle kotipuutarhurille sopii mainiosti esimerkiksi trendikkäät ilmakasvit, joiden hoito on paitsi helppoa myös hauskaa. Roikota katosta tai hyödynnä käyttämättömät tuikkukipot – vain mielikuvitus on rajana.

Loftin ja teollisen tyyliin ystävälle uusien Bonava-kotien valikoimasta löytyy hurmaavia, kaksikerroksisia loft-yksiöitä Espoon Suurpellosta. Tutustu Maisteri 1:n uusiin koteihin ja ihastu. Tampereen Kalevan Paletti 1:n erikoisuutena puolestaan on kaupunkirivitalokotien paikalla valettu betoniseinä, joka antaa kotiin persoonallista rouheutta.

Katosta roikkuvat niin kasvit kuin huonekalut.

Siivous helpottuu, kun lattialla on vähemmän tavaraa.

Metalli toimii huoneessa kuin huoneessa.

Teollisen tyylin täydentää lämmin puu ja pehmeät muodot.

Uuden kodin tyyli on sinun valintasi

Sisustustyylejä ja -makuja on yhtä monta kuin on asukkaitakin. Uusi koti on kuin tyhjä taulu, jonka voi koristella mielensä mukaan. Jokaisen uuden Bonava-kodin hintaan sisältyy raikkaan moderni perustyyli, joka tarjoaa vaalean ja valoisan pohjan sisustukselle. Moderniin kotiin on helppo rakentaa oma, persoonallinen sisustus, joka elää vuodenaikojen mukaan. Lisäksi valittavana on neljä erilaista, lisähintaista sisustussuunnittelijan miettimää tyylikokonaisuutta, jotka vastaavat tämän hetken ja tulevaisuuden tarpeisiin sekä toiveisiin. Skandinaavinen, trendikäs, klassinen ja teollinen tyyli tarjoavat Bonava-kodin uudelle asukkaalle mahdollisuuden ilmaista itseään sisustuksen keinoin heti muuttopäivästä alkaen. Tutustu Bonava-kotien valloittavaan valikoimaan, inspiroidu sisustustyyleistä ja valitse suosikkisi.