Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Sisustustrendit 2022

Maailma ympärillämme on muuttunut ja oman kodin merkitys korostunut. Vaikka moni palailee hiljalleen toimistolle, kodin rauhoittavasta vaikutuksesta halutaan pitää kiinni myös jatkossa. Tämä näkyy vahvasti vuoden 2022 sisustustrendeissä.

Arjen tasapainoilu asettaa sisustukselle suuntaviivat

Kuka olisi vielä vuoden 2020 alussa arvannut, että olohuoneen nurkkaa koristaa pian työpöytä ja toimistolle suunnataan seuraavan kerran vasta puolentoista vuoden päästä? Vanha ei enää palaa, mutta poikkeusajat ovat opettaneet meille, että työn ja kodin yhdistäminen on paitsi mahdollista, onnistuessaan myös varsin leppoisaa. Etätöitä tehdään varmasti siis jatkossakin ja se asettaa kodille paljon vaatimuksia. Kodin on toimittava niin työskentelytilana kuin rentouttavana vapaa-ajanviettopaikkana koko perheelle.

Pehmeää harmoniaa

Harmoninen, rauhoittava, luonnonmukainen – vuoden 2022 sisustustrendit ovat hyväksi sekä keholle että mielelle. Viettäessämme paljon aikaa kotona, on moni aivan huomaamattaan aloittanut ylimääräisen tavaran karsimisen. Kaapit, komerot ja lipastot on yksi kerrallaan käyty läpi, pinnoilta on puhdistettu joutilaat pinot ja purnukat eikä kotiin osteta enää turhaa tavaraa. Ilmiö on luonnollinen ja viestii halustamme luoda kotiin mahdollisimman seesteinen tunnelma. Tämä näkyy myös vuoden 2022 sisustustrendeissä. Koti on minimalistinen, värisävyiltään rauhallinen ja materiaaleiltaan luonnollinen. Huonekaluissa korostuu mukavuus ja pehmeys eikä koriste-esineillä rönsyillä vaan esillä ovat vain harvat ja valitut, asukkaalleen merkitykselliset muistot.

Retroa nykyaikaisella twistillä

Räiskyvät värit ovat historiaa. Vuoden 2022 trendikodin väripaletti on neutraali. Beigen ja harmaan eri sävyjen rinnalla nähdään muun muassa murrettua vihreää, joka rauhoittaa mieltä ja antaa tarvittavaa ryhtiä ilmeeseen. Materiaalit valitaan edelleen luonnosta. Kiven ja metallisten yksityiskohtien rinnalla nähdään puuta kaikissa sävyissä, jopa tummaa puuta. Kiiltäväpintaiset kaapinovet ja lipastot ovat vaihtuneet mattaan, ja rottinkinen sängynpääty pehmeän samettiseen. Vuoden 2022 kodista onkin aistittavissa 70-luvun henkeä nykyaikaisella, skandinaavisella mausteella.

Kestävää ja harkittua

Jo pitkään vallalla ollut trendi kestävästä kuluttamisesta näkyy yhä selkeämmin myös kodeissamme. Hankinnat tehdään harkiten, kierrätystä suositaan ja kalusteiden alkuperään kiinnitetään huomiota. Orgaaniset materiaalit ovat paitsi vastuullinen myös trendikäs valinta. Vuoden 2022 koti ilmentää asukkaansa arvomaailmaa.