Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
Sisustustrendit 2023 - Mielikuvituksen aika nosti esiin mielikuvituksen voiman ja sen, mitä kaikkea ympäröivä maailma, asuminen ja eläminen voisivat tulevaisuudessa olla ja edustaa.

Sisustustrendit 2023

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestettiin jälleen syksyllä 2022 kahden vuoden pitkän odotuksen jälkeen. Tämänkertainen teema Reimagine – Mielikuvituksen aika nosti esiin mielikuvituksen voiman ja sen, mitä kaikkea ympäröivä maailma, asuminen ja eläminen voisivat tulevaisuudessa olla ja edustaa.

Mielikuvituksellinen kattaus sisustustrendejä 

Habitare 2022 maalaili tuoreen näkökulman sisustamisen maailmaan ja esitteli, kuinka koti voi vastata muuttuviin tarpeisiin ja heijastaa asukkaidensa persoonallisuutta yksilöllisillä valinnoilla. Maanläheiset, syksyisen hehkuvat sävyt sekä koko vihreän väripaletti sammaleesta oliiviin olivat vahvasti edustettuina. Rouheat käsintehdyt tuotteet ja aidot luonnonmateriaalit toistuivat monella osastolla. Ryijyt, kierrätyskalusteet ja vanhat klassikot sopivat saumattomasti yhteen näyttäen raikkailta. Myös viime vuosina vähemmän esillä ollut mänty oli tehnyt materiaalina vahvan paluun. 

Maanläheiset, vihreän väripaletissa hehkuvat sävyt sekä luonnonmateriaalit korostuvat nyt sisustuksessa.
Maanläheiset, vihreän väripaletissa hehkuvat sävyt sekä luonnonmateriaalit korostuvat nyt sisustuksessa.
Maanläheiset, vihreän väripaletissa hehkuvat sävyt sekä luonnonmateriaalit korostuvat nyt sisustuksessa.

Maanläheiset, vihreän väripaletissa hehkuvat sävyt sekä luonnonmateriaalit korostuvat nyt sisustuksessa.

Aitous ja merkityksellisyys korostuvat 

Messujen kenties mielenkiintoisin osasto oli Signals, jonka kolme pääteemaa Magiaa, Aito ja merkityksellinen sekä Turva keskittyivät sisustamisen, asumisen ja muotoilun ilmiöihin sekä nouseviin trendeihin. Vastuullinen kuluttaminen on nousussa ja arvot ovat menneet monella uusiksi. Kokemukset, muistot ja ajatusmaailma saavat nyt näkyä kodin sisustuksessa elämänmakuisena kerroksellisuutena ja turha täydellisyys on lupa kuoria pois. Toisaalta kertakäyttökulttuurista luopumisen myötä ollaan valmiita satsaamaan myös aikaa ja katsetta kestäviin klassikoihin, mikä on nostanut monen arvostetun brändin suosiota. 

Koti on paikka, jossa omat mieltymykset saavat vallata alaa, ja joka tarjoaa turvaa ja yhteisöllisyyttä muuttuvassa maailmassa.

Korjaa, kierrätä ja lainaa 

Vastuullisen kuluttamisen lisääntyessä jakamistalous on voimissaan. Perinteinen käsitys siitä, että kaikki pitää omistaa itse, on muuttumassa. Samalla korjaus-, vuokraus- ja kierrätyspalvelut yleistyvät vauhdilla. 

Myös me Bonavalla haluamme kannustaa naapurustojemme asukkaita kestävämpään kuluttamiseen ja yhteisöllisyyden tukemiseen. Kestävien arvojen mukainen elämäntyyli lisää onnellisuutta ja hyvinvointia, ja on hyväksi sekä asukkaalle että koko yhteisölle. Lue lisää

Luovuus voimavarana  

Neulominen, tuunaaminen ja kaikenlainen käsillä tekeminen on tänä päivänä vahvasti tapetilla. Kädenjälkeä ja värikkyyttä arvostetaan nyt myös muotoilussa, ja minimalismi on alkanut väistyä rikkaamman muotokielen ja värimaailman tieltä. Sisustuksessa kannustetaan luottamaan rohkeasti omaan makuun ja mieltymyksiin, ja koti saa olla paikka, jossa viihdytään, virkistäydytään ja josta haetaan turvaa muuttuvassa maailmassa. Vain mielikuvitus on rajana.  

Kädenjälkeä ja värikkyyttä arvostetaan nyt myös muotoilussa, ja minimalismi on alkanut väistyä rikkaamman muotokielen ja värimaailman tieltä.
Neulominen, tuunaaminen ja kaikenlainen käsillä tekeminen on tänä päivänä vahvasti tapetilla.

Kädenjälkeä ja värikkyyttä arvostetaan nyt myös muotoilussa, ja minimalismi on alkanut väistyä rikkaamman muotokielen ja värimaailman tieltä.

Nuoria taitajia ja nousevia brändejä 

Muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille järjestetyn Habitare suunnittelukilpailun 2020 finalistit pääsivät tänä vuonna esittelemään työnsä. Suunnitteluaihe ”Vettä ja leipää” taipui kolmen nuoren finalistin käsittelyssä oivaltaviksi yhdistelmiksi esineitä, joita tarvitsemme nauttiaksemme hyvästä ruoasta ja seurasta. 

Habitaren Startup-alue taas kokosi yhteen kiehtovimmat uudet ja kasvavat muotoilualan yritykset. Esillä oli raikkaita näkökulmia, ajattoman kauniita esineitä sekä ripauksen verran luovaa hulluutta, kestävyyttä ja kierrätettävyyttä unohtamatta. 

Muumien elämänviisaus, huumori ja ystävällisyys toivat oman lämpimän lisänsä messujen tunnelmaan.

Inspiraatiota koko perheelle 

Meriteemainen Habi Kids -alue oli toteutettu yhteistyössä Muumimuseon kanssa ja sinisävyinen nurkkaus laitureineen ja majakoineen näytti houkuttelevalta aikuisenkin silmin. Pienet messuvieraat saivat rakentaa oman kaarnalaivansa tai heittäytyä leikkimieliseen meriseikkailuun. Muumien elämänviisaus, huumori ja ystävällisyys toivat oman lämpimän lisänsä messujen tunnelmaan. 

Millainen on sinun unelmakotisi?  

Uuden Bonava-kodin suunnittelu alkaa sinusta. Kun olet ostamassa kotia jo rakentamisen alkuvaiheessa, pääset valitsemaan sinulle mieleisimmän tyylin sisustussuunnittelijan laatimista kokonaisuuksista. Kiinnitämme kaluste- ja materiaalivalinnoissa huomiota paitsi tyyliin ja kestävään laatuun, myös energiatehokkuuteen. Bonava-koteja yhdistää harkittu muotoilu, ajattoman tyylikkäät materiaalit, loistava toiminnallisuus sekä huolella valitut, kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut.  

Inspiroidu tarinoista ja saduista. Elämää voi oppia vaikkapa muumeilta.