Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

7 trendikästä ideaa parvekkeen sisustamiseen

Kaupunkien tiiviissä asuinympäristöissä parveke tarjoaa paikan, jossa voi nauttia rauhasta. Kutsuvaksi sisustettu parveke lisää kodin viihtyisyyttä ja laajentaa elintilaa ulkoilmaan. Trendikkäillä ideoilla ja persoonallisilla yksityiskohdilla voidaan luoda viehättävä sopukka ulkoilmasta nauttimiseen ja rentoutumiseen. On tärkeää huomioida parvekkeen koko, ilmansuunta ja valaistus, jotta suunnitelmat voidaan mukauttaa omiin toiveisiin tilan käyttötarkoituksesta. Tässä yhteistyöartikkelissa Mukava olla kotona -sivuston Tuukka Nygrén esittelee joukon ideoita, jotka herättävät uusia näkemyksiä parvekkeen sisustamiseen ja auttavat löytämään täydellisen ilmeen jokaiseen makuun.

Parvekkeen sisustajan muistilista

  1. Tilan koko ja muoto: Tarkastele parvekkeen kokoa ja muotoa ennen sisustuselementtien hankintaa. Valitse huonekalut ja muut sisustustuotteet, jotka sopivat parvekkeen mittoihin. 
  2. Toiminnallisuus: Mieti parvekkeen käyttötarkoitus ja toiveet toiminnoista. Tarvitsetko tilaa rentoutumiseen, ruokailuun, kasvien viljelyyn vai johonkin muuhun? 
  3. Säänkestävyys: Valitse materiaalit, jotka kestävät vaihtuvia sääolosuhteita, kuten sadetta, tuulta ja auringonvaloa. 
  4. Yksityisyys: Mieti, tarvitsetko parvekkeellesi lisää yksityisyyttä. Voit lisätä esimerkiksi näkösuojaa tai kasveja parantaaksesi yksityisyyttä. 
  5. Viherkasvit: Suunnittele, mitä kasveja haluat parvekkeellesi ja mihin ne sijoitetaan. Muista huomioida kasvien valo- ja kastelutarpeet. 
  6. Valaistus: Valitse sopiva valaistus parvekkeelle, jotta voit nauttia tilasta myös iltaisin. Suosi energiatehokkaita ja ulkokäyttöön soveltuvia valaisimia. 
  7. Värit ja tyylit: Valitse värimaailma ja sisustustyylit, jotka sopivat sekä sinulle että parvekkeen yleisilmeeseen. 
  8. Turvallisuus: Varmista, että kaikki parvekkeella käytettävät esineet ja huonekalut ovat turvallisia käyttää ja sijoittaa parvekkeelle. 
  9. Säilytys: Suunnittele säilytysratkaisut parvekkeen sisustuksessa huomioiden esimerkiksi työkalujen, kasvitarvikkeiden ja muiden tarvikkeiden säilytystarpeet. 
  10. Budjetti: Aseta budjetti parvekkeen sisustukselle ja pyri pysymään siinä hankintoja tehdessäsi. 

Vuoden 2023 trendikkäät ideat parvekkeen sisustamiseen

1. Oman kodin kesäkahvila

Parvekkeesta voi luoda oman kodin kesäkahvilan, jossa voi nauttia aamukahvista tai iltapäiväteestä tunnelmallisessa ympäristössä. Pieni pöytä, mukavat tuolit ja kauniit astiat luovat kahvilamaisen tunnelman ja kutsuvat viettämään kiireettömiä hetkiä. Kasvit, kuten köynnöskasvit ja kukat, antavat lisää eloa ja väriä kesäkahvilan sisustukseen. Hienovaraiset yksityiskohdat, kuten pöytäliinat, koristetyynyt ja astiat, viimeistelevät tyylin ja tekevät parvekkeesta viihtyisän paikan, jossa voi päästää irti arjesta. 

Parvekesisustus_1_1200x800.jpg

2. Monikäyttöiset parvekekalusteet

Monikäyttöiset parvekekalusteet, kuten säilytystilaa tarjoavat istumapaikat ja taitettavat tuolit tuovat sekä käytännöllisyyttä että tyyliä parvekkeelle. Näiden kalusteiden avulla voidaan optimoida tilankäyttö ja mukauttaa parveke tilanteen mukaan rentoutumiseen, ruokailuun tai työskentelyyn.  

Parvekesisustus_7_1200x800.jpg 

3. Pirteyttä pastelliväreillä 

Pastellivärit herättävät henkiin parvekkeen tunnelmaa ja tuovat pirteyttä sisustukseen. Kevyet sävyt, kuten vaaleanpunainen ja mintunvihreä luovat raikkaan ilmeen ja heijastavat kesän valoa ja lämpöä. Pastellisävyt sopivat erinomaisesti yhteen luonnonmateriaalien, kuten puun ja rottingin, kanssa. Lisäksi ne voidaan yhdistää harmonisesti valkoisiin tai harmaisiin perusväreihin, jolloin sisustus säilyy tasapainoisena. 

Parvekesisustus_3_1200x800.jpg

4. Lämpöä ja kodikkuutta tekstiilien avulla

Tekstiilit, kuten pehmeät tyynyt, viltit ja matot, lisäävät parvekkeelle lämpöä ja kodikkuutta. Ne tekevät tilasta miellyttävän ja kutsuvan, houkutellen viettämään aikaa ulkona myös viileämpinä päivinä. Tekstiileissä voi leikitellä erilaisilla kuoseilla ja väreillä, jolloin parvekkeen ilme muuttuu helposti ja edullisesti.  

Parvekesisustus_4_1200x800.jpg

5. Makuelämyksiä omasta yrttitarhasta

Oma yrttitarha parvekkeella tarjoaa paitsi vihreyttä ja elävyyttä, myös herkullisia makuelämyksiä. Tuoreet yrtit, kuten basilika, timjami ja persilja, rikastavat ruoanlaittoa ja tuovat luonnon lähemmäksi. Yrttien kasvattaminen on helppoa ja hauskaa, ja se voi toimia terapeuttisena harrastuksena kiireisen arjen keskellä.  

Parvekesisustus_5_1200x800.jpg

6. Parvekebaari

Parvekebaari on hauska ja persoonallinen ratkaisu, joka luo rennon ja sosiaalisen tunnelman. Tyylikkäät baaripöytä ja -tuolit kutsuvat nauttimaan juomista ja seurustelemaan ystävien kanssa. Parvekebaari voi olla myös itsepalveluperiaatteella toimiva, jolloin vieraille tarjotaan mahdollisuus valmistaa omat juomansa juomapisteestä. Valaistuksella, kuten kynttilöillä ja led-valoilla, voidaan luoda tunnelmallista ilmapiiriä, joka houkuttelee viettämään iltaa parvekkeella. 

Parvekesisustus_6_1200x800.jpg

7. Kiertotalous kunniaan

Kiertotalouden periaatteita noudattaen parvekkeen sisustus voi olla sekä ekologinen että persoonallinen. Kierrätetyistä materiaaleista valmistetut kalusteet ja sisustuselementit antavat parvekkeelle omaperäisen ilmeen ja vähentävät ympäristökuormitusta. Esimerkiksi vanhoista puulaudoista voi rakentaa istuimia, pöytiä ja hyllyjä, jotka yhdistävät kestävyyden ja luovuuden. Myös kierrätyskeskuksista tai kirpputoreilta löytyy monia aarteita, joilla voi sisustaa oman parvekkeen edullisesti ja vastuullisesti. 

Parvekesisustus_2_1200x800.jpg

Tämän jutun on kirjoittanut Mukavaollakotona.fi-sivuston sisustusaiheisiin julkaisuihin erikoistunut Tuukka Nygrén. Mukavaollakotona.fi-sivuston tavoitteena on innostaa ihmisiä sisustamaan ja auttaa heitä luomaan juuri itselle täydellinen koti.