Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Sisusta kasveilla

Huonekalut, tekstiilit ja pienet koriste-esineet luovat tunnelmaa, mutta myös viherkasvit toimivat hurmaavina välipilkkuina kodin sisustuksessa.

Persoonallista ilmettä kotiin

Unohda ikkunalaudat ja tuo kasvit rohkeasti osaksi huoneen sisustusta. Vihreä lisää eloisuutta ja tuo kotiin persoonallista ilmettä. Lisäksi kasveilla on positiivinen vaikutus sisäilman laatuun. Valitse rohkeasti erilaisia kasveja eri tunnelmien luomiseen. Pidätkö leikkisästä sisustuksesta vai nautitko harmoniasta?

Kasvit tilanjakajina

Jaa isommat tilat huonekasveilla käyttäen apuna säleikköjä, hyllyjä, jalustoja ja ruukkuja. Eloisan vihreän avulla huone saa pehmeän ja kauniin ilmeen.

Amppelit ovat taas muodissa

Nosta kukkaruukut ilmaan amppeleiden avulla. Ripustimen voit jopa valmistaa itse hamppunauhasta tai mieleisestäsi vahvasta narusta. Amppelin voi asettaa vaikkapa ikkunaan. Muista kuitenkin tarkastaa kasvin tarvitseman auringonvalon määrä. Amppeliin ei tarvitse aina valita roikkuvaa kasvia. Kokeile rohkeasti mehikasveja tai matalaa kaktusta.

Leikittele korkeuseroilla

Käytä isoja ruukkukasveja tasoerojen luomiseen. Ruukkuja voi sijoittaa lattialle tai pienen jalustan päälle. Vaihtoehtoja löytyy rustiikkisista palmuista pienempiin oliivi- ja hedelmäpuihin, vihertäviin pensaisiin ja lehteviin kasveihin. Hauskoja tasoja löytyy myös esimerkiksi tikapuista, joiden askelmilla pienemmätkin kasvit nousevat näyttävästi esille.

Vain mielikuvitus on rajana

Älä kangistu vanhoihin kaavoihin kasveilla sisustaessa. Kokeile perinteisten kukkaruukkujen sijaan istutusalustana vanhaa teepannua, lasikulhoa tai puulaatikkoa. Muista kuitenkin varmistaa, että kasvin juuret saavat sopivasti vettä. Toinen hauska kikka on päällystää kukkaruukku sanomalehdellä, kartalla tai vaikka muistilehtiön paperilla. Pidä hauskaa kasvien sijoittelussa. Käytä hyväksi epätavallisia pintoja tai ripusta kasvit katosta. Huoneen ilme muuttuu hetkessä leikkisäksi.

Etkö ole viherpeukalo?

Vihreä koti ei ole vain viherpeukaloiden etuoikeus. Jokainen voi valita kotiinsa ja elämäntyyliinsä sopivia kasveja. Helppohoitoisia kasveja ovat esimerkiksi kaktukset ja mehikasvit. Jos tuntuu, etteivät kasvit ponnisteluista huolimatta menesty, voi syy löytyä ilman kuivuudesta, ikkunoiden vetoisuudesta tai veden runsaasta kalkkipitoisuudesta. Älä lannistu vaan käänny ammattilaisen puoleen kasviostoksilla.

Kuvat: @plantsandcollecting