Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Syyskasvit parvekkeelle

Kesän taittuessa kohti syksyä on hyvä hetki antaa erityistä huomiota parvekkeelle. Vaihtamalla kesäkukat sitkeämpiin selviytyjiin, saat nauttia vehreän värikkäästä parvekkeesta pitkälle pimeneviin iltoihin.

Onni on oma lasitettu parveke

Lasitettu parveke tuo kaupunkiasumiseen oman säväyksensä. Mikä sen ihanampaa kuin nauttia aamupala leppoisasti luonnon äänien säestyksessä tai istua iltaa auringonlaskua ihaillen. Lasituksen ansiosta parvekkeesta voi nauttia lähes vuoden ympäri. Upeita parvekkeita löytyy monista uusista Bonava-kodeista kuten Helsingin Kaiku 3:sta, Espoon Tuulikello 1:stä, Vantaan Plutonista, Vantaan Kukonaskeleesta, Tampereeen Rosmariinista ja Turun Solina 3:sta. Kalusta parveke mielesi mukaan ja lisää viihtyisyyttä ripauksella vihreää. 

Kasveilla lisäväriä parvekkeelle

Kotoisan parvekkeen kruunaavat kauden kauneimmat kasvit. Syksyllä luonnon väriloisto on upeimmillaan ja tunnelma on helppo tuoda myös omaan kotiin. Sadepäivien piristyksenä ja koti-iltojen ilona toimivat toinen toistaan ihastuttavammat syyskasvit. Kokosimme listan syysparvekkeen suosikkikasveistamme.

 


Keijunkukka

Keijunkukasta saa ammennettua todellista syysintoa. Se kukkii monessa upeassa värissä ja toimii hyvin sekä yksinään että upeissa ruukkuasetelmissa.

 


Kanerva

Kanerva pääsee oikeuksiinsa syysruukussa ja runsaat kukinnat pysyvät koristeellisina pitkään. Oikealla kastelulla kanervan elämä parvekkeella jatkuu aina kevääseen saakka.

 

Koristekaali

Kaali ilahduttaa myös muualla kuin ruokalautasella. Koristekaali on trendikäs syyskasvi, jonka värikkäät lehdet ja persoonallinen muoto toimii pimenevien iltojen väripilkkuna. Koristekaali kestää hyvin jopa pikkupakkasia.

 

Syysasteri

Tämä kaunis tähtimäinen kukka tuo parvekkeelle hurmaavia lilan ja punaisen sävyjä. Pakkasöiden koittaessa syysasteri kannattaa tuoda sisälle piristämään olohuoneen sisustusta.


Koristeheinä

Koristeheinä luo parvekkeelle luonnollisen ja eloisan tunnelman. Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun ja sisustusideat ovat loputtomat. Näyttävät lajikkeet toimivat sisustuselementteinä sellaisenaan, puskat ilahduttavat ruskan väriloistolla ja matalammat heinät antavat ilmeikkään taustan kukka-asetelmille. Pakkasilla koristeheinä hurmaa huurteisine kärkineen.