Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Bonava tuo ensimmäisenä yhtiönä Suomessa kaikille  uudisasuntokohteidensa autopaikoille sähköautojen latausvalmiuden

31.10.2019, 07.00

Bonava aloittaa ensimmäisenä asuntorakennuttajana Suomessa laajan palveluyhteistyön Parkkisähkö Oy:n kanssa. Yhteistyön myötä Bonava tuo omien, kuluttajille myytävien uudisasuntokohteidensa kaikille autopaikoille sähköautojen latausvalmiuden. Tämä tarkoittaa sitä, että autopaikoille tulee valmiina kaapelointi ja pikaliitin latauslaitetta varten. Palvelu otetaan käyttöön ensimmäisenä Bonavan Asunto Oy Espoon Steniuksenkumpu 1:ssä.

Sähköautokanta kasvaa kiihtyvällä vauhdilla Suomessa. Kasvua lisäävät omalta osaltaan niin ihmisten henkilökohtaiset motiivit kuin EU:n sekä Suomen hallituksen ja lainsäädännön asettamat tavoitteet ja velvoitteet. Lisääntyvä sähköautokanta lisää vaatimuksia myös asunto-osakeyhtiöiden sähköinfra-struktuurille, ja yhdeksi haasteeksi on osoittautunut sähköautojen vajavaiset latausmahdollisuudet muun muassa asuinkerrostalojen pysäköintipaikoilla.

Yhteistyön tekee merkittäväksi sen laajuus ja mittavuus. Tähän asti vain yksittäisiä vanhoja asuinkerrostaloja on varustettu latausvalmiudella. Nyt solmittu palvelumalli lähtee suoraan asukkaan tarpeesta. Me toimitamme parkkialueillemme sähköinfran eli käytännössä kaapeloinnin ja pikaliittimet ja asukas voi sitten valita ja ostaa itselleen tarpeellisen latauspalvelun Parkkisähköltä. Kulut kohdentuvat yksilöllisesti vain palvelua käyttäville”, sanoo suunnittelu- ja tuotekehitysjohtaja Kaisu Nousiainen Bonavalta.

Bonava tarjoaa Parkkisähkö-sopimuksen myötä Bonava-kodin asukkaille tulevaisuudessa ratkaisun, joka palvelee jokaista autopaikkaa hallitsevaa asunto-osakeyhtiön asukasta riippumatta siitä, tarvitseeko asukas latauspistettä nyt vai vasta tulevaisuudessa. Pikaliittimen ansiosta latauslaitteita voidaan lisätä ja vaihtaa ilman sähkötöitä ja häiritsemättä muita lataajia. Varsinaiset latauslaitteet toimitetaan asukkaille palveluna. Asukkaiden tilattavissa on myös perinteinen lämmityspistokeominaisuus. 

Parkkisähkön toimitusjohtajan Jiri Räsäsen mukaan kyseessä on rohkaiseva askel myös ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. “Tämä yhteistyö on ensimmäinen koko maailmassa tässä laajuudessaan ja olemme siitä todella iloisia. Sähköautoja on tulossa parin seuraavan vuoden aikana runsaasti lisää kaikilta autonvalmistajilta, ja jo lähitulevaisuudessa niiden omistaminen on halvempaa kuin polttomoottoriautojen. Siirtyminen päästöttömään autoiluun ei kuitenkaan tapahdu, jos latausinfrasta tulee pullonkaula. Sähköauto jää ostamatta, jos autoa ei voi ladata kotona”, Räsänen summaa.

Realia Isännöinti selvitti aiemmin tänä vuonna IRO Researchin Tuhat suomalaista -tutkimuksella suomalaisten kiinnostusta sähkö- tai hybridiauton hankintaan sekä näkemyksiä sähköautojen latauksen järjestämisestä asunto-osakeyhtiöissä. Tutkimuksen mukaan joka kolmas suomalainen on harkinnut hankkivansa sähkö- tai hybridiauton seuraavan viiden vuoden aikana ja 70 prosenttia asunto-osakeyhtiöissä asuvista on sitä mieltä, että asunto-osakeyhtiössä tulee tulevaisuudessa olla mahdollisuus sähköauton lataamiseen.

Parkkisähkö on suomalainen sähköautojen latauspalveluja tarjoava yritys. Toiminta perustuu palvelumalliin, joka tarjoaa latauslaitteet kuukausihintaan. Palvelumallin sekä latauslaitteiden nopean asennuksen ja poiston mahdollistavan pikaliittimen ansiosta käyttäjät voivat liittyä latausjärjestelmään joustavasti asunto-osakeyhtiön elinkaaren aikana.

Tutustu yhteistyömalliin täältä

Lue lisää Parkkisähköstä ja heidän palvelutarjonnastaan täältä

Lisätietoja: Bonava Suomi Oy, Johanna Normiala, tuoteportfoliopäällikkö, puhelin 040 505 2444, Joanna Linnermo-Kumpuoja, viestintäpäällikkö, puhelin 040 555 5868 ja viestinta@bonava.fi ja Parkkisähkö Oy:n toimitusjohtaja Jiri Räsänen, puhelin 045 601 3553.

Joanna Linnermo-Kumpuoja, Bonava Suomi Oy, viestintäpäällikkö, puhelin 010 400 2778, tai viestinta@bonava.fi