Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Parveke on uuden kodin sydän

Uusi asunto tuntuu neliöitään isommalta, kun sen täydentää ihana, oma parveke. Oli parveke sitten iso tai pieni, muotoutuu siitä helposti oman kodin sydän.

Onni on oma koti ja ihana parveke

Uuden asunnon kaupoilla katse kiinnittyy pintamateriaaleihin, kodin toimintoihin ja pohjaratkaisuun. Ajatukset seikkailevat sisustusideoissa. Oma parveke tuo asuntoon lisäneliöitä ja tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia erilaisille sisustusratkaisuille. Kun parveke näyttää ja tuntuu asukkaaltaan, on siellä mukava touhuta, kokkailla ja rentoutua. Nauti aamukahvit luonnon äänien helinässä tai kutsu ystävät ikimuistoiseen illanviettoon. Heitä hyvästit tutuille ja turvallisille puutarhakalusteille ja anna inspiraation viedä. Käytä mielikuvitusta ja toteuta haaveet seesteisestä kaupunkikeitaasta tai vaikka omasta joogatilasta. Mahdollisuuksia on monia.

Kesäpöytä koreaksi

Tuoksuvat yrtit, oman maan mansikat ja maistuvat perunat eivät ole vain omakotitaloasumisen iloja. Kaupunkiviljely onnistuu pienellä vaivalla myös kerrostalossa. Perusta parvekkeelle herkullinen ruukkupuutarha ja täytä kesäpöytä oman sadon antimilla. Tärkeintä on tutustua parvekkeen ilmansuuntaan ja valita istutettavat kasvit sen mukaan. Lasitetun parvekkeen moniin hyötyihin lukeutuu sen suojaisuus: Kaupunkiviljely hoituu ilman huolta tuulen, sateen ja kiusallisten rikkaruohojen tuomaa harmia. Muista kuitenkin huolehtia, ettei lämpötila nouse kesähelteillä liian kuumaksi. Idätä rakkaudella, kylvä kesän korvalla ja kasvata lämmöllä. 

Tilava parveke on sisustajan unelma

Pehmoiset sohvat, muhkeat tyynyt ja lämpöiset viltit kutsuvat nauttimaan kaupunkikodin parvekkeelle. Tilava parveke tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia erilaisille sisustusratkaisuille. Kerrostalossakin parvekkeelle saa loihdittua omakotitalomaisen terassi-ilmeen ruokailuryhmineen ja aurinkotuoleineen. Kutsu vieraat kylään tai nauti ihana kesäillallinen perheen kesken. Isolla parvekkeella on helppo viihtyä.

Avaraa tilaa voi jakaa esimerkiksi erilaisin sermein tai vaikka viherkasvien avulla. Ruukkujen sijaan voit käyttää korkeita istutusaltaita, kukkajalkoja tai säleikköä pitkin kiipeävää köynnöskasvia. Trendikkään köynnösritilän saat loihdittua edullisesti myös itse pingottamalla narua kahden kepin välille. Katosta roikkuvat amppelit ja nostalgiset kaariportit ovat paitsi upeita sisustuselementtejä, myös oivallisia näkösuojia. Katso videolta, kuinka keskustakodin valtava parveke saa uudenlaisen ilmeen.

Tilaa nauttia elämästä

Ihanan vihreää ja vehreää. Katso videolta, miten ylimmän kerroksen lasitettu parveke stailataan viihtyisäksi kaupunkiviljelijän minikeitaaksi.

Lämpöä luonnonmateriaaleista

Kaupungin vilskeen ja vilinän keskellä on mukava vetäytyä oman parvekkeen suojaan tunnelmoimaan. Rauhallisen ja ajattoman tyylin salaisuus piilee luonnonmateriaaleissa, joita on helppo käyttää myös lasitetulla parvekkeella. Laadukkaisiin luonnonmateriaaleihin satsaaminen kannattaa, sillä ne hellivät kehoa ja mieltä ja kestävät lisäksi kulutusta monia keinokuituja paremmin. Seesteinen tunnelma syntyy yhdistelemällä luonnonläheisiä värisävyjä ja jättämällä sopivasti tilaa myös maisemalle.

Valitse varpaiden alle miellyttävä parvekematto tai lämminsävyinen laudoitus. Perinteisen kukkaruukun sijaan voit kokeilla ekologista juutti- tai bamburuukkua. Näppärä askartelija loihtii näyttävän ruukunsuojuksen myös lähiluonnosta löytyvistä risuista punomalla ne ohuen rautalangan avulla kauniiksi koriksi. Luo tasoja puupölkyillä tai koristetikkailla, joihin ripustat helposti lempiyrttisi tai maistuvat mansikan taimet kasvamaan satoa. Viimeistele kutsuva ilme viherkasvien, tuoksukynttilöiden ja pehmeiden parveketekstiilien avulla. Lämpöisen villaviltin alla mieli lepää ja arjen kiireet unohtuvat.

Energiaa luonnosta

Loihdi lasitetulle parvekkeelle harmoninen tunnelma luonnonmateriaalien avulla.

Omalla parvekkeella ympäri vuoden

Monissa uudiskohteissa parveke lasitetaan jo rakennusvaiheessa, minkä ansiosta voit nauttia tilasta myös pitkälle pimenevään syksyyn ja talven yli aina kevään ensisäteisiin. Lämpöä parvekkeen ilmeeseen loihdit helposti erilaisilla matoilla, pehmoisilla vilteillä ja kauniilla kynttilöillä. Syksyn väriloistosta saat kaiken irti istuttamalla ruukkuihin helppohoitoisia parvekekasveja, jotka piristävät sadepäivänäkin. Räväytä räsymatoilla, luo tunnelmaa valoköynnöksillä ja herätä tila eloon viherkasveilla. Kurkkaa videolta, miten uudiskohteen parveke muuttuu hetkessä kutsuvaksi oleskelusopeksi, jossa on helppo viihtyä aamusta iltaan ja ympäri vuoden. Tervetuloa omaan kotiin ja ihanalle parvekkeelle.

Katso myös nämä