Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Sisusta ekologisesti

Tee ympäristöystävällisiä valintoja kodin hankinnoissa

Sisusta ekologisesti tekemällä ympäristöystävällisiä huonekalu- ja sisustusmateriaalivalintoja. Kurkkaa helpot vinkkimme!

Kun suunnittelemme kodin sisustusta ja designia, emme aina ajattele ympäristöä vaan keskitymme kauniiseen värimaailmaan ja materiaaleihin. Ympäristöystävällisten huonekalujen ja sisustusmateriaalien löytäminen ei ole helppoa, mutta muutamilla pienillä valinnoilla voit vaikuttaa positiivisesti niin ympäröivään luontoon kuin terveellisempään ilmaan omassa kodissasi.

Valitse luonnonmateriaaleja

Mieti tarkkaan, mitä materiaaleja käytät. Pyri suosimaan luonnonmateriaaleja kuten täyspuuta, bambua, pellavaa, hamppua, villaa ja erilaisia kiviä. Vältä muovia ja keinotekoisia materiaaleja, joiden valmistus tuhoaa ympäristöä. Nämä saattavat myös sisältää terveydelle haitallisia ainesosia.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/makuuhuone_380x380_1.jpg
siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/makuuhuone_380x380_3.jpg
siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/makuuhuone_380x380_2.jpg

Tarkista tuotteiden sertifikaatit

Huonekaluille ja sisustustarvikkeille löytyy sertifikaatteja ekologisuudesta. Valitse tuotteita, joilla on esimerkiksi EU-kukka tai Reilun kaupan merkki varmistaaksesi, että tuotteen valmistuksessa on pidetty huolta sekä ympäristöstä että ihmisistä.

Älä unohda täytteitä

Huonekaluissa, peitteissä ja tyynyissä on usein runsaasti täytemateriaalia. Pyri välttämään synteettisiä täytteitä ja valitse sen sijaan luonnonmateriaaleja kuten jouhia, luonnonkumia tai kookoskuitua. Uusiin huonekaluihin voi olla vaikea löytää oikeanlaiset täytteet. Ratkaisu voikin löytyä verhoilemalla vanhoja huonekaluja uusilla tekstiileillä. Suosi verhoilukankaana ekologista puuvillaa, hamppua ja pellavaa.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/tapetti-ja-vihrea-samettituoli.jpg
siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/konjakinvarinen-nahkasohva.jpg

Tee kierrätyslöytöjä

Käytettyjen huonekalujen hankkiminen on ympäristöystävällistä monella tapaa. 60-luvulla tai jopa aiemmin valmistetut huonekalut ovat usein hyvälaatuisia ja niissä on käytetty luonnonmateriaaleja. Lisäksi käytetyistä huonekaluista ei usein lähde niin paljon haitallisia aineita kuin uusista. Suuntaa siis kirpputoreille, antiikkiputiikkeihin ja huutokauppoihin tekemään todellisia löytöjä.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/kukkatapetti-ja-nahkasohvat_fb.jpg

Panosta laatuun

Uusien huonekalujen hankinnassa kannattaa panostaa laatuun. Hyvin säilyvät materiaalit ja ajaton design lisäävät huonekalujen käyttäikää. Kun aikanaan haluat luopua tai vaihtaa huonekalut, on näillä myös korkeampi jälleenmyyntiarvo.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/hakolan-kalusteet.jpg
siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/lehtitapetti.jpg