Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Sisusta ekologisesti

Sisusta ekologisesti tekemällä ympäristöystävällisiä huonekalu- ja sisustusmateriaalivalintoja. Kurkkaa helpot vinkkimme.

Kun suunnittelemme kodin sisustusta ja designia, emme aina ajattele ympäristöä vaan keskitymme kauniiseen värimaailmaan ja materiaaleihin. Ympäristöystävällisten huonekalujen ja sisustusmateriaalien löytäminen ei ole helppoa, mutta muutamilla pienillä valinnoilla voit vaikuttaa positiivisesti niin ympäröivään luontoon kuin terveellisempään ilmaan omassa kodissasi.

Valitse luonnonmateriaaleja

Mieti tarkkaan, mitä materiaaleja käytät. Pyri suosimaan luonnonmateriaaleja kuten täyspuuta, bambua, pellavaa, hamppua, villaa ja erilaisia kiviä. Vältä muovia ja keinotekoisia materiaaleja, joiden valmistus tuhoaa ympäristöä. Nämä saattavat myös sisältää terveydelle haitallisia ainesosia.

Tarkista tuotteiden sertifikaatit

Huonekaluille ja sisustustarvikkeille löytyy sertifikaatteja ekologisuudesta. Valitse tuotteita, joilla on esimerkiksi EU-kukka tai Reilun kaupan merkki varmistaaksesi, että tuotteen valmistuksessa on pidetty huolta sekä ympäristöstä että ihmisistä.

Älä unohda täytteitä

Huonekaluissa, peitteissä ja tyynyissä on usein runsaasti täytemateriaalia. Pyri välttämään synteettisiä täytteitä ja valitse sen sijaan luonnonmateriaaleja kuten jouhia, luonnonkumia tai kookoskuitua. Uusiin huonekaluihin voi olla vaikea löytää oikeanlaiset täytteet. Ratkaisu voikin löytyä verhoilemalla vanhoja huonekaluja uusilla tekstiileillä. Suosi verhoilukankaana ekologista puuvillaa, hamppua ja pellavaa.

Tee kierrätyslöytöjä

Käytettyjen huonekalujen hankkiminen on ympäristöystävällistä monella tapaa. 60-luvulla tai jopa aiemmin valmistetut huonekalut ovat usein hyvälaatuisia ja niissä on käytetty luonnonmateriaaleja. Lisäksi käytetyistä huonekaluista ei usein lähde niin paljon haitallisia aineita kuin uusista. Suuntaa siis kirpputoreille, antiikkiputiikkeihin ja huutokauppoihin tekemään todellisia löytöjä.

Panosta laatuun

Uusien huonekalujen hankinnassa kannattaa panostaa laatuun. Hyvin säilyvät materiaalit ja ajaton design lisäävät huonekalujen käyttäikää. Kun aikanaan haluat luopua tai vaihtaa huonekalut, on näillä myös korkeampi jälleenmyyntiarvo.