Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Historiamme

Olemme luoneet koteja ja naapurustoja 1930-luvulta lähtien. Vuosien saatossa meistä on kasvanut yksi Pohjois-Euroopan johtavista asuntorakentamisen kehittäjistä.

Yli 80 vuotta koteja ja naapurustoja

Bonava on syntynyt NCC Housingissa, jonka historia juontaa 1800-luvun lopun Ruotsiin, Göteborgin laivanvarustajiin. NCC-logossa oleva tähti viittaa Nordstjärnan sukuun: Pohjantähti on näyttänyt tietä jo pitkään. Suomessa yhtiön historia alkaa 1940-luvulla. 

Toimimme vuoteen 2016 asti osana NCC:tä, ja sen jälkeen itsenäisenä yrityksenä. Pitkä historiamme asuntorakennuttajana takaa vahvan osaamisen erilaisista asumisen tarpeista. Meillä on kokemusta, johon voi luottaa. 

Yrityksen nimi Bonava tulee ruotsin kielen sanoista ”Bo” eli asuminen ja ”Nav” eli keskipiste. Emme ainoastaan rakenna taloja vaan luomme koteja, kotipaikkoja ja naapurustoja, joissa ihmiset elävät elämäänsä. 

1930-luku

Ruotsalaisyritykset Svenska väg AB, Diös Byggnads AB, Bygg-Oleba ja Byggnadsaktiebolaget Olle Engkvist rakentavat ensimmäiset talonsa. Myöhemmin yritykset hankitaan osaksi Siab-yhtiötä, josta tulee myöhemmin osa NCC-konsernia.

1940-luku

Suomessa kotien ja naapurustojen rakentamisen historiamme alkaa vuonna 1947, jolloin Armas Puolimatka perustaa rakennusyrityksensä.

1950-luku

Kaupungistuminen alkaa vahvistua Ruotsissa teollistumisen myötä. Työvoimalle tarvitaan lisää koteja, joten rakentamisen asuntobuumi on alkanut.

1960-luku

Siab laajentaa toiminnan mittakaavaa. Tietokoneet mahdollistavat systemaattisen työn moduulien ja uusien tekniikoiden kanssa. Elementit tulevat osaksi tuotantoa. Suomessa Puolimatka aloittaa rakennussuunnittelun ja rakennusosateollisuuden.

1970-80 -luku

Puolimatka aloittaa ensimmäiset projektit Venäjällä 1972. Vuonna 1985 omistajaksi tulee Hankkija, joka muuttuu Novera-Yhtymäksi 1990.

1990-luku

Siabista tulee osa NCC-konsernia ja liiketoiminta laajenee Suomeen. Puolimatka ja Rakennus-Ruola fuusioidaan 1993. Vuonna 1996 NCC Puolimatka Oy aloittaa toimintansa, kun NCC AB ostaa Puolimatkan rakennustoiminnan ja -suunnittelun. Vuonna 1999 Yrityksen nimeksi tulee NCC Finland Oy.

2000-luku

NCC Housingista tulee Ruotsissa oma liiketoiminta-alueensa 2009. Suomessa NCC Finland Oy jakaantuu 2003 NCC Rakennus Oy:ksi, NCC Property Development Oy:ksi ja NCC Roads Oy:ksi.

2016

NCC Housing irtautuu NCC-konsernista. Bonava syntyy. Toimintamme pääperiaatteena on luoda huolella suunniteltuja koteja ja naapurustoja, joissa asukkaat voivat elää onnellista elämää.

Bonava pähkinänkuoressa

6

MARKKINA-ALUETTA

1930

-LUVULLA VALMISTUIVAT ENSIMMÄISET KOTIMME

1 300

TYÖNTEKIJÄÄ

3 055

KOTIA RAKENTEILLA VUONNA 2023

1 493

MYYTYÄ ASUNTOA VUONNA 2023