Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Bonava ilmoittaa Suomen toimintojen uudelleenjärjestelyihin liittyvästä kertaluonteisesta 15 miljoonan euron kustannuksesta

8.1.2020, 09.48

Suomen toimintojensa strategiseen tarkasteluun liittyen Bonava-konserni ilmoittaa kertaluonteisesta 15 miljoonan euron kustannuksesta viimeisellä vuosineljänneksellä.

Konsernin Suomen toimintojen strategisen tarkastelun seurauksena Bonava on päättänyt käynnistää uudelleenjärjestelytoimia kannattavuuden parantamiseksi. Yhtiö suunnittelee yhtenä toimena vetäytymistä Oulun seudulta, jossa tuloskehitys on jo jonkin aikaa ollut heikkoa. Lisäksi Oulun projekteissa alaskirjataan kehityskustannuksia. Tällä hetkellä Bonavalla ei ole yhtään projektia tuotannossa Oulun alueella.

Lisäksi uudelleenjärjestelyihin sisältyy alaskirjauksia, jotka liittyvät toisaalta yhtiön ydinliiketoiminnan ulkopuolelle jäävien kahden tontin kehityskustannuksiin ja toisaalta muualla Suomessa valmistuneisiin projekteihin.  

Osana tarkastelua on kehitetty myös sisäisiä prosesseja, jotka liittyvät tuotannonaloituksiin, kustannusten hallintaan ja projektinjohtamiseen.

Uudelleenjärjestelytoimilla ja volyymin laskulla saattaa olla henkilöstövaikutuksia, jotka voivat johtaa enimmillään 60 työntekijän vähennykseen. Näiden suunnitelmien johdosta Suomessa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön edustajien kanssa tammikuun puolivälissä. 

Suunnitelmat eivät kosketa Bonava Suomen työmaahenkilöstöä, laskentaa, PKS- ja Helsinki yksiköitä, Tampereen ja Turun projektinjohtajia eivätkä pääkaupunkiseudun ja Turun operatiivista hankintaa. 

Uudelleenjärjestelyihin liittyvä 15 miljoonan euron kustannus ilmoitetaan vuoden 2019 neljännen kvartaalin vertailukelpoisuuteen vaikuttavana eränä. 

Lisätietoja antavat: Juuso Hietanen, toimitusjohtaja, Bonava Suomi, puhelin: +358 10 400 2000

Louise Tjeder, IR-johtaja, Louise.tjeder@bonava.com, puhelin: +46 70 782 6374

Joanna Linnermo-Kumpuoja, Bonava Suomi Oy, viestintäpäällikkö, puhelin 010 400 2778