Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Ekologiset joulukoristeet

Kaipaatko persoonallista piristystä joulusisustukseesi? Lue, miten jokaisen kodin ja lähiluonnon antimet muuntautuvat tunnelmallisiksi koristeiksi. Näihin askarteluihin voit ottaa mukaan myös perheen pienimmät.

Kuivatut hedelmät

Valkea joulu kaipaa rinnalleen väriä. Oranssin, keltaisen ja vihreän eri sävyissä hehkuvat koristeet loihdit helposti pilkkomalla ja kuivaamalla lempihedelmäsi. Kokeile esimerkiksi sitruunaa, limeä, appelsiinia tai greippiä. Viipaloi valitsemasi hedelmät pellille ja lämmitä uuni noin 70 asteeseen. Kääntele siivuja tiheästi, jotta hedelmät eivät pala ja kaikki neste pääsee haihtumaan. Kuivattamiseen on hyvä varata koko päivä. Anna viipaleiden vetäytyä yön yli ennen käyttöä. Käytä herkullisia koristeita esimerkiksi kranssissa, jouluisessa viirinauhassa, kuusenoksalla tai vaikkapa lahjapaketin kruununa.

Monikäyttöiset vanhat kirjat

Älä heitä vanhaa kirjaa pois vaan hyödynnä elämää nähneet sivut vaikkapa kranssin materiaalina. Kääri lehdet rullalle ja solmi ne pahvista leikattuun rinkulaan mielesi ja tyylisi mukaan. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pohjana esimerkiksi rautalangan ympärille kieritettyä kangasta, oksia tai styroxrengasta. Tuo väriä esimerkiksi helmillä, kuusenoksilla tai kuivatuilla hedelmillä.

Vanhan sarjakuvan lehdet ovat oivallinen materiaali paperikoristeisiin. Leikkaa lastenhuoneen jouluiseen viiriin sydämiä tai tähtikuvioita tai ripusta koristeet lähimetsästä poimittuun oksaan. Helppo askartelu on mukavaa puuhaa myös perheen pienimmille.

Huurteiset kävyt

Tunnelmalliset ja monikäyttöiset klassikkokoristeet syntyvät joko töpöttämällä kävyn reunoja kevyesti valkoisella maalilla tai sirottelemalla suolahippuja läpinäkyvään liimaan kastetuille kävyn pinnalle. Kokeile kauniin hileistä pintaa myös kuusenoksille ja sommittele jouluiseen juhlapöytään näyttävä koristeasetelma. Jos käytät suolaa, huomaa, että liiman tulee olla läpinäkyvää.

Lisää jouluvinkkejä omaan kotiin

Viimeistele joulun tunnelma kauniilla kattauksella sekä hurmaavilla paketeilla, joihin kääreet löydät helposti niin ikään omasta kodista. Kurkista myös helppo reseptimme herkulliseen glögijuustokakkuun. Lämmintä joulunaikaa.