Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
Kolme helppoa ja hauskaa joulukalenteri-ideaa.

Kolme helppoa ja hauskaa joulukalenteri-ideaa

Etsitkö uusia askarteluideoita talvitunnelman luomiseen? Itse tehty joulukalenteri on kotia kaunistava koriste, joka on myös hauska toteuttaa. Inspiroidu kolmesta erilaisesta kalenterista ja ilahduta lähimmäisiäsi tekemällä joulunodotuksesta heille astetta jännittävämpää.

Ympäristöystävällinen vaihtoehto 

Itse tehdyt joulukalenterit ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto kertakäyttöisille kalentereille. Perinteisten kaupasta ostettavien lahjojen sijaan kannattaa täyttää kalenterin luukut vaikkapa itse leivotuilla konvehdeilla, omilla suosikkiresepteilläsi tai pienillä saduilla. Jos kalenterin saaja tykkää tehdä yhdessä, voit kirjoittaa luukkuihin erilaisia yhteisiä talviaktiviteetteja kuten ”pipareiden leipominen glögiä juoden” tai ”iltakävely jouluvalojen tuikkeessa”.

Joulukalenteri paperipusseista

Paperipusseista ja luonnon materiaaleista luotu joulukalenteri on helppo tehdä myös perheen pienimpien kanssa. Tämän kalenterin pidikkeenä toimivan oksan sekä luonnon koristeiden etsimisestä voi tehdä koko perheen hauskan talviseikkailun, johon varmasti myös koirakaverit osallistuvat mieluusti.

Näin sen teet:

 1. Etsi tarpeeksi iso ja vahva oksa luonnosta.
 2. Osta tai tee paperipussit ja koristele ne kuvioilla sekä piirustuksilla – vain mielikuvitus on rajana. Muista lisätä päivämäärät. 
 3. Laita lahjat pusseihin ja ripusta ne oksalle jouluisella nauhalla.
 4. Koristele oksa luonnonmateriaaleilla ja lisää halutessasi pieni valosarja.
 5. Kiinnitä oksaan vielä lenkki haluamallasi narulla tai nauhalla ja aseta kalenteri esimerkiksi taulun koukkuun roikkumaan.  
Kolme helppoa ja hauskaa joulukalenteri-ideaa - askartele joulukalenteri paperipusseista.

Joulukalenterin paperipussit kätkevät sisälleen yllätyksiä.

Tunnelmallinen talokalenteri

Kaunis pahvitaloista muodostettava joulukalenteri sopii oivallisesti ikkunalaudalle, pöydälle tai kuusen alle. Kalenterin voi luoda haluamastaan määrästä pahvitaloja, sillä numerot voi kiinnittää sinitarroilla talojen kylkeen. Näin ne saa helposti vaihdettua aina tarpeen mukaan.

Tarvitset:

 • Erilaisia pahvisia pystylaatikoita mökkejä varten
 • Lyijykynän ja mustan tussin
 • Mattoveitsen ja sakset
 • Liimaa
 • Puisia pyykkipoikia saman verran kuin taloja
 • Silkkipaperia
 • Sinitarraa tai teippiä numeroiden kiinnitykseen
 • Pieniä valoketjuja
 • Talviseen tunnelmaan sopivia koristeita kuten käpyjä tai havunoksia

Näin sen teet:

 1. Leikkaa laatikon kulmat auki ylhäältä ja taita molemmat sivut yhteen kattoa varten. Kiinnitä kattoharjat puisilla pyykkipojilla. Näin myös lahjan pakkaaminen ja luukun avaaminen on helpompaa.
 2. Piirrä laatikon etuosaan ikkunat ja ovet sekä katoille erilaisia muotoja. Leikkaa ääriviivoja pitkin mattoveitsellä tai saksilla. Jos kalenteri näkyy moneen suuntaan, kannattaa laittaa koristeet talojen molemmille puolille.
 3. Voit halutessasi liimata esimerkiksi silkkipaperia ikkunoiden ja ovien taakse, jotta lahjat pysyvät varmasti piilossa. Samalla sisältä tuleva valo näyttää pehmeämmältä. Vaihtoehtoisesti voit paketoida lahjat ennen kuin asetat ne talojen sisälle.
 4. Laita mökkien sisälle ja ympärille valoketjut, jotka eivät kuumene. Lisää jouluista tunnelmaa asettelemalla talojen ulkopuolelle erilaisia koristeita.

Vinkki: Tämän kalenterin kanssa sopii mainiosti pienet piparkakkukoristeet. Laita vaikkapa muutama pipariasukas talojen edustalle.

Joulukalenteri täynnä muistoja

Valokuvakalenteri vastaanottajan mieleenpainuvimmista hetkistä tai hauskimmista yhteisistä muistoistanne levittää varmasti hyvää joulumieltä. Kalenteri on myös helppo toteuttaa viime hetkellä, sillä materiaaleja ei tarvita paljon. Tämä kalenteri ilahduttaa saajaansa vielä pitkään joulun jälkeenkin.

Tarvitset:

 • Ison pahvi- tai paperipohjan, johon kuvat kiinnitetään
 • Sakset
 • Kynän tai tussin
 • 24 kpl neliönmallisia pahvi- tai paperipaloja
 • 24 kpl neliönmallisia valokuvia
 • 24 kpl pieniä pyykkipoikia
 • Vahvaa liimaa
 • Paksun puutikun kannattelemaan pahvipohjaa
 • Nauhaa tai narua
 • Erilaisia jouluisia koristeita
Kolme helppoa ja hauskaa joulukalenteri-ideaa - askartele muistojen joulukalenteri.

Joulukalenterin koristelussa tyyli on vapaa.

Näin sen teet:

 1. Leikkaa vahvasta paperista tai pahvista neliön muotoisia paloja ja kirjoita numerot. Liimaa lopuksi valokuvat toiselle puolelle.
 2. Merkitse pyykkipoikien paikat alustalle ja kiinnitä ne vahvalla liimalla. Aseta ylösalaisin olevat valokuvat pyykkipoikien väliin niin, että numerot muodostavat peräkkäisen rivin.
 3. Etsi esimerkiksi kuusen oksia tai käytä vanhoja joulukoristeita kalenterisi somistamiseen. Tyyli on vapaa.
 4. Tee reiät molempiin yläkulmiin ja kiinnitä kalenteri puutikkuun haluamallasi nauhalla. Lisää vielä lenkki kiinnitystä varten.

Vinkki: Kuvakalenterista voi tehdä perheen tai ystäväporukan yhteisen perinteen vaihtamalla vastaanottajaa joka vuosi. Kalenterin antajan täytyy vain vaihtaa kuvat ja halutessaan lisätä oma kädenjälki koristeluun.

Vinkki: Jos aika on todellisesti kortilla, voit toteuttaa valokuvakalenterin myös digitaalisesti samalla ajatuksella. Lähetä vaikkapa aattoon asti joka päivä viesti kuvan kera sinulle tärkeälle ihmiselle.

Kolme helppoa ja hauskaa joulukalenteri-ideaa - Askartele muistojen joulukalenteri.

Muistoista koottu valokuvakalenteri on helppo toteuttaa.

Kruunaa askarteluhetki joulumusiikilla, kuumalla glögillä ja piparkakuilla.