Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
Kodikasta joulutunnelmaa voi taikoa sisustukseen monin tavoin: kynttilöin, valoin ja askarrellen.

Joulusisustus

Kodikasta joulutunnelmaa voi taikoa sisustukseen monin tavoin: kynttilöin, valoin ja askarrellen. Nappaa omaksesi helpot ja hauskat vinkit.

Kodikkaasti kynttilänvalossa

Suomalaiset ovat todellista kynttiläkansaa. Eniten pehmeästä luonnonvalosta nautitaan pimeimpinä kuukausina ja erityisesti joulun aikaan.

Tiesitkö, että kynttilöissäkin on eroa? Ympäristöystävällisimmät ja puhtaimmin palavat kynttilät valmistetaan uusiutuvasta kasvipohjaisesta steariinista öljypohjaisen parafiinin sijaan. Parhaimmillaan kynttilöiden valmistuksessa on varmistettu sekä raaka-aineen että tuotannon kestävyys ekosysteemin kannalta.

Uusiokäytä vanhat kynttilänpätkät

Älä heitä kynttilänpätkiä roskiin vaan käytä ne loppuun asti. Asettele kynttilänpätkät tulenkestävään vatiin ja hiekkapedille siten, että kynttilät pysyvät tukevasti pystyssä. Muista jättää kynttilöiden väliin riittävästi tilaa, ettei asetelma kuumene liikaa.

Voit myös kokeilla luovuuttasi sulattamalla kynttilänpätkien steariinin ja muotoilemalla uusia. Mukavaa ja helppoa joulupuuhaa on valaa uusia kynttilöitä esimerkiksi paloturvallisiin astioihin, kuten lasi- tai peltipurkkeihin.  Lisää vain uusi sydänlanka, jota myydään esimerkiksi askarteluliikkeissä. 

 

Hyvä vinkki kynttilöiden käyttöön: se, joka sytyttää, se myös sammuttaa.

Askartele tuoksuvat koristeet

Monelle kuusi on joulukodin sydän. Mitä jos yhdistäisit tänä vuonna kaupan koristeet itsetehtyihin koristeisiin? Vaihtoehtoisesti voit ripustaa itsetehtyjä luomuksia myös ikkunoihin ja ovikranssiin.

Askartelu käy sujuvasti, kun käytät hyödyksi keittiön antimia, kuten vaaleaa leivinpaperia, appelsiinin kuorta ja piparkakkumuotteja. Luo leivinpaperista joulupöydän yläpuolelle ihana lumikukka ja somista se kevyellä valosarjalla. Leikkaa appelsiininkuoresta piparkakkumuotilla tuoksuvia tähtiä tai rakentele kuivatuista appelsiininsiivuista ripustettavia joulukoristeita. Päästä ideat lentoon, sillä askartelussa vain mielikuvitus on rajana. 

Valosarjoista on moneksi. Ne tuovat kodikasta tunnelmaa niin sisä- kuin ulkotiloihin. Joulukoristeita riittää joka lähtöön. Kokeile ripustamista vaihteeksi ihan uudella tavalla.

Kamppaa kaamos valosarjoin

Moni kaipaa valoa pimeyteen. Jouluvalojen rinnalle on viime vuosina syntynyt kausivalojen käsite. Oman kodin ikkunalle, parvekkeelle, terassille tai pihalle on ihanaa viritellä tuikkivia valosarjoja, joita löytyy moneen makuun.

Valosarjojen asettelustakin on moneksi. Asettele valosarja vaikkapa kauniiseen kulhoon tai lasipurkkiin tai ripusta valot luovasti peilin ympärille. Tee kausi- ja jouluvaloista kotiisi oman makusi ja tyylisi mukainen taideteos.

Muista aina turvallisuus

Käytitpä kynttilöitä tai valosarjoja, muista aina turvallisuus. Tarkista, että kynttilät pysyvät hyvin pystyssä ja ne on aseteltu paloturvalliselle alustalle. Sijoita kynttilät aina riittävän kauas muista koristeista ja tekstiileistä, kuten verhoista. Myös perheen pienimmät tai lemmikit on syytä pitää erossa kynttilöistä.

Kynttilöiden ohella tarkkaavainen saa olla niin ikään valosarjojen kanssa. Älä laita sisälle tarkoitettuja jouluvaloja ulos äläkä käytä rikkinäisiä tuotteita. Tarkistathan myös, että kodin palovaroittimet ovat kunnossa ja kotoa löytyy sammutuspeitteitä tai käsisammuttimia.