Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kirstinpuisto on saanut ensimmäiset asukkaansa

Kirstinpuisto on vastaanottanut ensimmäiset asukkaansa ja ottanut sen myötä alkuaskeleensa kohti tulevaisuuden elinvoimaista asuinaluetta sekä kutsuvaa naapurustoa.

Ensimmäiset talot ovat valmistuneet

Kirstinpuiston uusi asuinalue rakentuu ja Bonavan ensimmäisenä alueelle nousseet, vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja sisältävät talot, Turun Solina 1 sekä Solina 2 ovat valmistuneet. Kirstinpuisto on tämän myötä saanut ensimmäiset asukkaansa. Hienon merkkipaalun juhlistamiseksi Bonava kutsui läheisen Talinkorventien päiväkodin lapsia maalaamaan ja koristelemaan Solina 2:n taloyhtiön väliaikaista leikkipaikkaa suojaavia työmaa-aitoja.

Joulukuisena kirkkaana perjantaipäivänä pirteä joukko 4–5-vuotiaita päiväkotilaisia saapui innokkaana maalauspuuhiin. Kirpeä pakkaskelikin unohtui, kun energinen ja odottava tunnelma valtasi työmaan. Monien muiden asuinalueiden tavoin Bonavan tarkoituksena on rakentaa myös Kirstinpuistoon onnellisia naapurustoja. Maalausprojektin aiheena oli teemaan sopivasti ”Millainen on onnellinen koti?”.

Onnellisessa kodissa on hyvä olla

Teemasta heränneisiin lasten ajatuksiin on helppo samaistua: onnellisessa kodissa on hyvä olla. Onnellinen koti sisältää yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa, leikkimistä ja yhdessä tekemistä. Onnellisuus muodostuu yksinkertaisista asioista, riittää että on hyvä mieli.

Bonavan tavoitteena onkin luoda ne peruspuitteet, jossa on niin huoletonta ja sujuvaa olla, ettei arjesta tarvitse murehtia. Silloin asukkailla on aikaa keskittyä olennaiseen, eli perheen kanssa olemiseen. Kirstinpuistoon nyt valmistuneista Turun Solina 1 ja Solina 2 projekteista vastannut Bonavan projektijohtaja Timo Veijalainen myötäilee tätä ajatusta:

“Kirstinpuiston naapuruston tarkoitus on mutkaton: tarjota toimivia, turvallisia ja laadukkaita koteja, joissa on helppo viihtyä. Bonavan koteihin halutaan luoda tilaa ja aikaa onnellisuudelle.”

Mukana Turun kehityksessä

Kirstinpuiston suuri, yli 3 000 asukkaan naapurusto rakentuu vanhalle teollisuusalueelle. Turkulaisilla, kuten Talinkorventien päiväkodin varhaiskasvatuksen opettajalla Tiina Paavilaisella, ei välttämättä ole ollut alueesta entuudestaan mitään mielikuvia.

“On hienoa, että näin isolle alueelle rakennetaan uutta. Rakentuessaan Kirstinpuisto tulee antamaan positiivisen vaikutuksen koko Turun alueen kehitykseen”, Paavilainen sanoo.

Projektijohtaja Veijalainen on kiitollinen päiväkodin lasten vierailusta. Myös hän odottaa innolla alueen rakentumisen etenemistä.

“Kun lähdimme yhdessä Turun kaupungin kanssa kehittämään Kirstinpuiston asuinaluetta, näin jo tuolloin mielessäni naapuruston, jonka täyttää lasten iloinen nauru. Olen äärimmäisen iloinen, että lapset ottivat naapuruston heti omakseen, ja olen varma, että tämä antaa hyvät eväät myös jatkoon”, Veijalainen kertoo.

Kirstinpuisto kiinnostaa myös kerrostaloihin investoivia isoja sijoitusyhtiöitä. Sijoittajat ovat huomanneet alueen kehityksen ja näkevät siinä potentiaalia.

“Tämä kertoo selkeästi Kirstinpuiston vetovoimaisuudesta. On mahtavaa nähdä, kuinka Turku on koko Suomen mittakaavassa asuntokehityksen kärjessä.”

Maalipurkkien herkullinen värivalikoima innosti lapsia taiteilemaan.
Joukko 4–5-vuotiaita päiväkotilaisia saapui innokkaana maalauspuuhiin ja näin syntyi taideteos "Millainen on  onnellinen koti?".
Maalausprojektin aiheena oli teemaan sopivasti Millainen on onnellinen koti?.

Yhdessä tekemisen riemua

Maalipurkkien herkullinen värivalikoima innosti lapsia taiteilemaan työmaa-aitoihin muun muassa sateenkaaria, tähtiä, revontulia ja pyörremyrskyjä. Päivän teema ”Millainen on onnellinen koti?” ehti jäädä hieman sivuun, mutta maalausprojekti sai lopulta paljon suuremman merkityksen.

Lasten välittömyys ja iloisuus kutsui muutkin innostumaan maalauspuuhista. Lopulta työmaa-aidan kimpussa oli porukan pienimpien ohella niin päiväkodin aikuisia kuin Bonavan työmaahenkilökuntaakin. Aamupäivän aikana Kirstinpuisto sai pilkahduksen siitä, millaiseksi onnellinen arki tässä yhteisöllisessä naapurustossa voi lähitulevaisuudessa muodostua.

Työmaa-aitoihin taiteiltiin muun muassa sateenkaaria, tähtiä, revontulia ja pyörremyrskyjä.

Maalaustöiden valmistuttua taideteoksin koristeltu aita nostettiin paikoilleen leikkipaikan laidalle ilahduttamaan naapurustoa. Maalausaskareiden päätteeksi päiväkodin lapset innostuivat vielä leikkimään, jonka myötä uusi leikkipaikkakin tuli vihityksi käyttöön.