Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Sisustustrendit 2020

Vuoden merkittävin sisustustapahtuma Habitare avasi ovensa ja päästi kurkistamaan, miltä kotimme näyttävät nyt ja tulevaisuudessa. Katso suuntaviivat vuoden 2020 sisustustrendeille ja inspiroidu.

Väriä elämään

Koti kertoo asukkaastaan enemmän kuin tuhat sanaa. Rohkeat värit ovat jo pitkään tehneet paluuta koteihimme ja nyt viimeistään on aika avata ovet tälle herkulliselle sisustustrendille. Oli se sitten karamellin pinkki tai sitruunan keltainen, ota lempivärisi rohkeasti osaksi kodin sisustusta. Unohda tiukat ohjeet väripareista ja anna kirkkaiden sävyjen piristää syksyn pimeneviä iltoja. Seikkailunhaluisen kodista saattaa löytää sähäkän 70-luvun koko väripaletin, kun taas hillitympi sisustaja valitsee muutaman katseenvangitsijan pirskahtelevan persikan tai hempeän roosan eri sävyissä. Tuttua ja turvallista harmoniaa voi huoletta horjuttaa harkitulla hysterialla.

Leikki ei katso ikää

Kuka sanoi, että leikki on vain lapsia varten? Vuoden 2020 sisustustrendeissä korostuvat elämänilo, mielikuvitus ja vapaus irrotella. Hassuttelevat eläinkuviot, pörröiset koristetyynyt sekä villit kukkaprintit ja -asetelmat antavat kotiin tervetullutta särmää. Miltä kuulostaisi valaisimen johtoa pitkin kiipeävä apina, kartionmallinen sohvatyyny tai ihanan pörröinen rahi? Heitä hyvästit tutulle ja turvalliselle sävy-sävyyn sisustamiselle ja yhdistele rohkeasti kuoseja, muotoja ja materiaaleja. Sisustamisen ei tarvitse olla vakavaa ja valintoja on lupa tehdä pilke silmäkulmassa.

Sisusta valolla ja maisemalla

Olohuoneen paraatipaikalla nököttävä taulutelevisio on mennyttä aikaa. Vuoden 2020 sisustustrendeissä näkyy valon ja maiseman hyödyntäminen osana kodin persoonallista ilmettä. Lattialämmityksen mahdollistamat isot ikkunat antavat paitsi lempeää luonnonvaloa myös kauniit kehykset vuodenaikojen mukaan elävälle taululle. Esimerkiksi Espoon Steniuksenkummun uusien Bonava-kotien asukkailla tätä maisemaa kehystävät nostalgiset puukarmit. Toppilansalmelle suuntaavien Oulun Sataman Kajon asuntojen ikkunat puolestaan maalaavat upeaa merimaisemaa.

Luonnonvalon lisäksi trendikkään kodin sisustuksessa hyödynnetään nyt mitä kekseliäämpiä valonlähteitä. Pimenevissä syysilloissa sisätila herätetään eloon runsailla kynttiläasetelmilla erivärisine kippoineen, näyttävillä kasvivalaisimilla ja linjakkailla jalkalampuilla. Unohtuneet nurkat, käytävät ja korkeat hyllyt tarjoavat loputtoman määrän aiemmin hyödyntämättömäksi jäänyttä tilaa. Katonrajaa pitkin kiipeävät köynnösvalot, taulun takaa kainosti hohtava kajo ja peikonlehteä lempeästi valaiseva spotti luovat taianomaista kaamoksen tunnelmaa.

Unohda itsestäänselvyydet

Olemme tottuneet ajattelemaan, että sisustus lähtee huonekaluista, niiden muotoilusta ja väreistä. Mitä jos kääntäisimmekin ajattelumalliamme ja loisimme tunnelman huonekalujen ja koriste-esineiden sijaan seinäpintojen avulla? Neutraalinsävyisen tilan juju voikin piillä kohokuvioisessa tapetissa tai lämminsävyisessä puuseinässä kuten Turun Linnanfältin Lyhdynkantajan uusissa kodeissa. Pintoja, materiaaleja ja muotoja sekoittamalla loihdit hillityn tyylikkään ja vähäeleisen mutta samalla mielenkiintoisen ilmeen huoneeseen kuin huoneeseen.

Ikuista muistot osaksi sisustusta

Puhtaanvalkoiset pinnat ovat kuin tyhjä kanvaasi valmiina kertomaan tarinaa. Oli se sitten perheen pienimmän ensimmäinen taideteos, valokuvat tärkeistä hetkistä, ikimuistoisen kesän kaunein kukka tai syksyn väriloistosta muistuttavat kuivatut lehdet, koti on täynnä tasoja ja pintoja, jotka voi hyödyntää osana kodikasta ja persoonallista sisustusta. Ympäröi itsesi mukavilla muistoilla ja herää jokaiseen uuteen aamuun positiivisin mielin.

Jotain uutta, jotain vanhaa

Uusi koti on muutakin kuin sisustuslehtien sivuilta tutut puhtaan koskemattomat pinnat ja kiiltävä lattia. Vuoden 2020 sisustustrendit viitoittavat tien viihtyisän asumisen, kodikkuuden ja kestävän kehityksen maailmaan. Ajan patinoima piironki tai rosoinen puuhyllykkö tuo upouuteenkin kotiin lämmintä tunnelmaa ja tarinaa eletystä elämästä. Sisustamisen ei tarvitse viedä vararikkoon ja huonekalujen kierrätys onkin nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Verhoile nuutunut sohva piristävällä kuosilla, hio ja maalaa vanhasta arkusta upea katseenvangitsija tai anna uusi elämä isoisän nahkamatkalaukuille pinoamalla ne trendikkääksi sivupöydäksi. Laadukkaat huonekalut on suunniteltu kestämään sukupolvelta toiselle, ja tämän olemmekin usein uutuudenviehätyksessämme unohtaneet.

Modernissa kaupunkiasumisessa nikkarointi ei ole enää vain omakotitaloasumisen herkkuja. Esimerkiksi Tampereen Lielahden kotikorttelissa verstas löytyy kätevästi omasta pihapiiristä. Myös Kruunuvuorenrannan kotikorttelin sekä Pasilan Postipuiston uusien asukkaiden naapurusto tarjoaa tiloja, jotka sopivat niin harrastelijanikkarin kuin kokeneen konkarin tarpeisiin.