amusement2apartment2architecture2Page 1Group 3arrow22bike2bus2cafecalendar2check2close2Group 2amusement2culture_entertainment2Shapedocument2Shapeemail2expand2external_link2favourite2filter2getting_there2green_solutions2grocery_store2grocerystoreShapehealthcare2holiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distancelike2local_services2bonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolmenu2mobile2parknature_activites2nature_trails2neighbourhood_story2parking2pdf2plot2plus2Group 2preschool2restaurant2row_house2schools2schools2search2semi_detached2settings2shopping2local_services2gymGroup 2tube2user2
Menu

Ideaa säilytykseen

Toimiva järjestys on arjen helpotus

Huokaise helpotuksesta. Tavarat voi saada järjestykseen ja säilytyksen haltuun jo pieninkin ratkaisuin. Uuteen kotiin muuttaessa siihen on otollinen hetki.

Pieni lisäinvestointi säilytykseen voi olla suuri helpotus arjessa. Toimiva järjestys vapauttaa tilaa, aikaa ja energiaa asioille, jotka ovat elämässäsi tärkeitä juuri nyt. Sillä tavalla koti tukee paitsi hyvinvointiasi, myös kaikkea, mitä haluat elämässäsi tehdä ja toteuttaa.

Näin pidät kotisi järjestyksessä helposti

  1. Karsi ensin, mieti säilytysratkaisut sitten. Kun suunnittelet säilytystiloja, aloita säilytettävien tavaroiden tarpeellisuudesta. Käy läpi tavarat, vaatteet ja paperit. Laita kiertoon ne, joita et halua enää uuteen kotiisi. Saatat yllättyä siitä, kuinka vähän säilytystilaa tarvitset. Tilaa vapautuu elämiselle ja olemiselle.

  2. Säilytä samankaltaiset yhdessä. Kokonaisuus on helpommin hallittavissa, kun samankaltaiset tavarat löytyvät samasta paikasta. Elämä on selkeämpää eikä aikaa kulu turhaan etsimiseen. Näet myös nopeasti, mitä sinulla on ja kuinka paljon, jolloin et tee turhia hankintoja varmuuden vuoksi.

  3. Säilytä tavarat siellä, missä niitä käytetään. Tavaroita tulee usein säilytettyä tietyissä paikoissa, koska niin vain on ollut tapana. Tutut tavat eivät kuitenkaan välttämättä palvele kaikissa tiloissa. Luo siis rohkeasti uusia käytäntöjä. Arjesta tulee sujuvampaa, kun tavarat säilytetään siellä, missä niitä yleensä käytetään.

  4. Tee asiat mahdollisimman helpoiksi. Säilytystilojen toimivuus helpottaa järjestyksen ylläpitoa. Sijoita eniten käytössä olevat tavarat suunnilleen silmien korkeudelle, etummaiseksi ja päällimmäiseksi. Harvemmin käytössä olevat tavarat voi sijoittaa alimmille ja ylimmille hyllyille sekä taaemmaksi.

  5. Kerää pienet esineet koriin tai laatikkoon. Pienet esineet säilyvät tallessa ja järjestyksessä sopivan kokoisissa koreissa tai laatikoissa. Laatikko tai kori voi olla tarpeen mukaan esillä tai sillä voi olla oma paikkansa kaapin hyllyllä tai lipaston laatikossa. Tavaroita on näin myös helpompi siirrellä siivotessa.

Vinkit on laatinut ammattijärjestäjä Sandy Talarmo.

Ammattijärjestäjä on järjestämisen ammattilainen, joka järjestää koteja ja toimitiloja yhdessä asiakkaan kanssa. Näin esimerkiksi erilaisissa elämänmuutostilanteissa aikaa ja voimia säästyy oleelliseen. Sujuvan arjen lähtökohtana on asiakkaan oma elämäntilanne toiveineen ja tarpeineen.