Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kylpyhuoneen suursiivous

Siistiin kotiin on mukava tulla. Tässä muutama ympäristöystävällinen niksi kylpyhuoneen suursiivouksen avuksi

Kylpyhuoneen siivous ei aina houkuttele. Muista kuitenkin, että urakan valmistuessa kodin raikkaus hellii sekä kehoa että mieltä. Kaiva kaapista suojakäsineet, laita lempimusiikkisi soimaan ja ryhdy tuumasta toimeen.

Lattiakaivon pesu

Miksi? Välttääksesi epämieluisia hajuja ja parantaaksesi vedenpoistoa.
 
Miten? Nosta lattiakaivon kansi ja puhdista siihen kertynyt lika molemmilta puolilta. Huuhtele kaivo juoksevalla vedellä. Poista kaivosta irtoroskat ja pese sen seinämät. Voit käyttää apuna tiskiharjaa. Kiinnitä puhdistettu kansi lopuksi paikoilleen.
 
Huom! Vältä voimakkaita puhdistusaineita, sillä ne saattavat olla haitaksi ympäristölle ja putkistolle. Käytä sen sijaan kiehuvaa vettä ja ruokasoodaa.
 
Bonava_kylpyhoneen_suursiivous_lattiakaivo.jpg
Lattiakaivo kerää hiuksia ja onkin siksi hyvä muistaa puhdistaa aika ajoin.
 

Pyykinpesukone

Miksi? Välttääksesi epämieluisia hajuja ja heikentynyttä pesutulosta.
 
Miten? Kytke pesukone pois päältä ja sulje vesilukko. Pyyhi koneen ulkopinnat ja puhdista poistovesiputki, pesuainesäilöt ja muut irrotettavat osat. Käytä tarvittaessa apuna hammasharjaa. Anna osien kuivua ennen, kun asennat ne takaisin. Pahoista hajuista pääsee eroon täyttämällä pesuainesäiliö etikalla ja pyörittämällä 90 asteen pesuohjelman.
 
Huom! Muista aina lukea pesukoneen käyttöohje, josta selviää koneen erityistarpeet. Näin et menetä takuuta. Anna koneen kuivua jokaisen pesukerran jälkeen jättämällä pesuluukku auki.

Lavuaari

Miksi? Välttääksesi bakteereja, sokeritoukkia ja muita ötököitä.
 
Miten? Investoi mikrokuituliinaan, joka toimii hyvin jopa ilman pesuainetta. Muista käyttää eri pinnoille eri liinaa, jotta bakteerit eivät leviä. Jos käytät puhdistusainetta, valitse ympäristöystävällinen vaihtoehto.
 
Kylpyhuoneen altaan alla olevan hajulukon puhdistus kuuluu kiinteistöliiton suosituksen mukaan taloyhtiön kunnossapitovastuulle, joten tarkistathan oman taloyhtiösi ohjeistuksen taloyhtiön huoltoyhtiöltä tai isännöitsijältä.
 
Bonava_kylpyhoneen_suursiivous_lavuaari.jpg
Syy epämieluisiin hajuihin löytyy usein lavuaarin hajulukosta.
 

Suihku/kylpyamme

Miksi? Välttääksesi värjäytymiä ja ikäviä hajuja.
 
Miten? Pyyhi amme ja suihkutila mikrokuituliinalla estääksesi kalkkikertymät. Pinttyneet tahrat saat irti saippualla tai sitruunahapolla ja etikalla. Muista pyyhkiä roiskeet aina suihkun tai kylvyn jälkeen, jottei kalkkia pääse muodostumaan. Paras väline tähän on ikkunanpesulasta.
 
Bonava_kylpyhoneen_suursiivous_vesiroiskeet.jpg
Puhdista vesiroiskeet ikkunanpesulastalla.
 

Vessanpönttö

Miksi? Välttääksesi ikäviä hajuja ja kalkkikertymiä.
 
Miten? Aloita puhdistamalla pöntön sisäpuoli etikalla, joka irrottaa kalkin ja desinfioi samalla pinnat. Anna etikan vaikuttaa hetki. Hiero pöntön seinämät ja pohja harjalla. Viimeistele vetämällä vessa. Muista pestä harja ympäristöystävällisellä pesuaineella tai saippualla. Pyyhi pöntön ulkopinnat mikrokuituliinalla.
 
Bonava_kylpyhoneen_suursiivous_vessanpontto.jpg
 

Lisää vinkkejä kodin siivoukseen