Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Keittiön suursiivous

Uudessa kodissa voi aloittaa puhtaalta pöydältä. Saman ihanan tunteen voi saada keittiön perusteellisella suursiivouksella. Tässä muutama vinkki parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Raikkaan keittiön salaisuus piilee kodinkoneissa

Vuodenaikojen vaihtuminen pistää haaveilemaan uuden kodin ja koskemattoman keittiön raikkaudesta. Olipa keittiösi sitten vanha tai uusi, on hyvä muistaa kiinnittää huomiota myös kodinkoneisiin. Liesi, mikro, tiskikone ja monet muut koneet keräävät likaa ja pinttynyttä rasvaa. Siivous saattaa olla tylsää ja aikaa vievää puuhaa, mutta pidä mielessä, että hyvin huolletut kodinkoneet kestävät käytössä pidempään. Laita lempimusiikkisi soimaan, kääri hihat ja tartu rohkeasti toimeen.

Bonava_keittion_suursiivous_brahenportti_A26.jpg

Tiskikone

Miksi? Jotta pesutulos ei kärsi tai kone mene rikki.
 
Miten? Aloita sammuttamalla kone ja kytkemällä se irti seinästä. Muista puhdistaa ainakin suodatin, pesulapa sekä kaikki pinnat sisä- ja ulkopuolelta. Tiskikoneen suodatinjärjestelmä koostuu yleensä kolmesta osasta: hienosuodattimesta, karkeasuodattimesta ja pohjasiivilästä. Aloita irrottamalla osat toisistaan ja pesemällä ne juoksevan veden alla. Tarkista, että kaikki ruoantähteet irtoavat. Käytä tarvittaessa apuna tiskiharjaa.
 
 
Bonava_keittion_suursiivous_paasikulma_B38.jpg
 

Liesi ja rasvasuodatin

Miksi? Välttääksesi pinttynyttä likaa ja taataksesi hyvän ilmanvaihdon ruoanlaitoin aikana.
 
Miten? Puhdista liesi joka käytön jälkeen mikrokuituliinalla. Rasvanpoistoon kannattaa hankkia tehokasta puhdistusainetta. Hiero liettä liinalla kevyin, pyörivin liikkein. Liesituulettimen rasvasuodatin on myös hyvä muistaa puhdistaa säännöllisesti. Irrota rasvasuodatin ja jätä se kuumaan pesuveteen likoamaan liesituulettimen muiden osien puhdistuksen ajaksi. Tarkista, että rasva on irronnut ennen kuin asetat suodattimen takaisin paikoilleen.
 
Bonava_keittion_suursiivous_punakoiso_A5.jpg
 

Mikro

Miksi? Välttääksesi bakteereja ja epämiellyttäviä hajuja ruoassa sekä irrottaaksesi pinttyneen lian.
 
Miten? Aseta kulhollinen vettä mikroon ja lämmitä. Kun mikro lämpenee, vesi höyrystyy ja lika on helpompi irrottaa mikrokuituliinalla. Pyyhi kaikki pinnat sisältä ja ulkoa.
 
Bonava_keittion_suursiivous_amurinhurmuri_A8.jpg
 

Jääkaappi

Miksi? Vältät bakteerien leviämisen ja säästät rahaa järjestelemällä ruoat FIFO-periaatteen (first in, first out) mukaan.
 
Miten? Tyhjennä jääkaappi ja puhdista ruokatahrat purkeista. Tarkista samalla parasta ennen -päivämäärät ja heitä pois vanhentuneet tuotteet. Irrota myös hyllylevyt ja laatikot. Kun jääkaappi on tyhjä, puhdista kaikki pinnat märällä mikrokuituliinalla ja saippualla. Asetellessasi hyllyjä takaisin, mieti jääkaapin järjestystä. Tuo eteen tuotteet, jotka vanhentuvat pian.
 
Bonava_keittion_suursiivous_brahenportti_A27.jpg
 

Lisää vinkkejä kodin siivoukseen