Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Uusi koti, uusi järjestys

Onko edessä muutto? Kummittelevatko vuosia kerääntyneet vaatteet ja tavarat epämääräisinä kasoina kaapin perukoilla? Nyt on aika tarttua toimeen ja pistää kodin järjestys aisoihin.

Viihtyisästi omassa kodissa

Uuden Bonava-kodin eteisessä, makuuhuoneessa ja vaatehuoneessa on tilaa säästävin liukuovin varustettu Elfa-säilytysjärjestelmä, jonka ansiosta vaatteet ja tavarat on helppo pitää järjestyksessä. Elfan muuntautuvilla ratkaisuilla luot järkevää tilaa melkein mihin vain ja kauniilla liukuovilla kätket sen, mitä et halua näyttää kenellekään. Suursiivouksen jälkeen huomaat varmasti eron omassa ja perheesi viihtyvyydessä!

Aloita karsimalla turhat tavarat

Aloita urakka tyhjentämällä kaapit ja käymällä huolella läpi jokainen vaate ja esine. Olisiko jo aika luopua vanhasta lempipaidasta, joka ei ole eksynyt vuosiin päälle? Uskotko todella löytäväsi parittomien sukkien vastakappaleet? Hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää vuoden varoaikaa: Jos tavaraa tai vaatetta ei ole vuoteen otettu käyttöön, se kannattaa karsia pois. Tämä vaatii uskallusta, mutta usko pois, urakka kannattaa. Myy, vaihda, lahjoita tai kierrätä ylimääräiset tavarat.

Mieti säilytysjärjestelmän rakenne käyttötarkoituksen mukaan

Ennen kuin kokoat säilytysjärjestelmän, mieti, mitä tavaroita haluat siihen mahduttaa. Älä kuitenkaan ahnehdi. Arkiaskareet sujuvat joutuisammin, kun jokaisella tavaralla on oma selkeä paikkansa eivätkä laatikot pursua yli. 

Pieneen tilaan saat mahtumaan suurenkin säilytysjärjestelmän käyttämällä apuna erilaisia säilytystauluja, koukkuja, hyllyjä ja säilytyslaatikoita. Ulosvedettävät korit sopivat monenlaisten kodin tarvikkeiden säilyttämiseen ja läpinäkyvissä mesh-koreissa pienimmätkin aarteet pysyvät tallessa. Koukkuihin saat ripustettua kätevästi kaikkea pyöräilykypäristä nyrkkeilyhanskoihin.

Hyödynnä seinätila

Kotoasi löytyy säilytystilaa, jota et tiennyt olevan olemassakaan. Nurkkaukset, matalat seinät ja sisäovet pääsevät joustavan Elfa-säilytysjärjestelmän ansiosta hyötykäyttöön. Kotitoimisto tai lastenhuone saa uuden ilmeen säilytystaulun avulla. Kiinnitä taulu suoraan seinään tai asenna se osaksi hyllyjärjestelmää. Lisää tauluun läpinäkyviä laatikoita, käännettäviä metallihyllyjä ja koukkuja tarpeesi mukaan. Elementtejä on helppo siirrellä myöhemmin.

Järjestele ajatuksella

Urakan nautinnollisin hetki on aloittaa säilytysjärjestelmän täyttö. Mieti tarkkaan jokaiselle tavaralle oma paikka ja pitäydy suunnitelmassasi. Nosta harvemmin käytetyt tarvikkeet ylähyllyille ja pidä käden ulottuvilla ne, mitä tarvitset päivittäin. Viikkaa vaatteet siististi omiin pinoihinsa ja täytä koreihin vain niitä asioita, mitä alkujaan suunnittelit sinne laittavasi.

Lopussa kiitos seisoo. Kun vaatteet ja tavarat ovat järjestyksessä, arki rullaa!

Kaikki kuvat: Elfa