Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Työmaavierailun turvallisuusohje

Me Bonavalla haluamme osaltamme varmistaa, että vierailusi sujuu turvallisesti ja pääset terveenä kotiin. Tästä syystä perehdytämme myös työmaillamme vierailevat.

Ennen työmaavierailua sinulle esitellään seuraavat asiat

1.

Toiminta hätätilanteessa

2.

Liikkuminen työmaalla

3.

Henkilökohtaiset suojavarusteet

Toiminta hätätilanteessa

Hätäuloskäynnit/-poistumistiet sekä kokoontumispaikka | Turvallisuutesi kannalta huomioitavat asiat työmaalla

Haluamme jatkuvasti kehittää ja parantaa työturvallisuuttamme. Jos havaitset työmaakierroksellasi jotain, missä voimme parantaa työturvallisuuttamme, kerrothan siitä vierailusi isännälle.

Liikkuminen työmaalla

Jos jostain syystä eksyt, tai et ole varma käytettävästä kulkureitistä, jää paikoillesi ja soita vierailun isännälle. Älä lähde yksin kiertämään työmaalle.

Miksi ei alle 12- vuotiaita työmaalle? Työmaavierailun aikana on käytettävä henkilökohtaisia suojavarusteita, kuten turvajalkineita. Valitettavasti kaikkia suojavarusteita ei ole saatavilla lasten kokoa. Työmaalla on vaaroja ja erilaisia haittatekijöitä, joiden vuoksi suojavarusteita käytetään. Kulkutie asuntoihin on työmaa-alueen läpi, jolloin saattaa tulla hetkellisiä altistumisia melulle, pölylle ja kemikaaleille. Lisäksi matkan varrella saattaa olla erilaisia vaaran paikkoja, joilta haluamme suojella lapsia.

Vierailijan turvallisuusohjeet

  • Käytäthän aina vain ohjeistettuja kulkureittejä.
  • Ethän mene alueelle, jossa on putoamisvaara tai nostotyö käynnissä.
  • Noudatathan varoitus- ja ohjekylttejä.
  • Ethän koskaan nojaa putoamissuojakaiteeseen.
  • Annathan tilaa työkoneille. Huomioithan, että kuljettajan näkyvyys ajohytistä on rajoitettu. Lähestyessäsi ajoneuvoa varmista moikkaamalla, että ajoneuvon kuljettaja on havainnut sinut.
  • Jätäthän matkapuhelimesi taskuun tai laukkuun. Jos sinun on kuitenkin pakollista käyttää matkapuhelintasi työmaalla-alueella, ilmoita tästä vierailun isännälle, jolloin hän määrittää turvallisen paikan puhelimenkäytölle. Huomioithan, että koko vierailuryhmä pysähtyy odottamaan puhelusi ajaksi.

Henkilökohtaiset suojaimet

Varauduthan että voit joutua käyttämään vierailusi aikana henkilökohtaisia suojaimia, kuten esimerkiksi suojakypärää, huomioliiviä, silmäsuojaimia, suojakäsineitä tai turvajalkineita

Suojavarusteet määräytyy meneillään olevan rakennusvaiheen perusteella. Tarvittavat suojavarusteet jaetaan työmaalla ennen kierroksen alkua. Vierailun isäntä opastaa sinua suojaimien käytössä.

Luitko jo nämä?