Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Ilmastoviisasta asuntosijoittamista

Vaivatonta ja ekologista asuntosijoittamista

Vuokra-asumista pidetään tutkitusti järkevänä vaihtoehtona omistusasumisen rinnalla kaikissa elämäntilanteissa.Vuokra-asumista pidetään tutkitusti järkevänä vaihtoehtona omistusasumisen rinnalla kaikissa elämäntilanteissa.

”Viimeisen 10 vuoden aikana yksinasuvien lisäksi myös perheiden vuokra-asumisen osuus on kasvanut. Suuntaus korostuu kaupungeissa; esimerkiksi Helsingissä vuokralla asuvia on jo enemmän kuin omistusasujia”, kertoo Bonavan kaupallinen johtaja Maiju Koivunen-Vinkvist.

Vuokra-asumisen suosion lisäksi toinen asumista vahvasti suuntaava trendi on huoli ilmastonmuutoksesta, ja asukkaat arvostavat kestäviä ratkaisuja. Koivunen-Vinkvist kertoo, että Bonavan uusissa kohteissa ekologisuuteen kiinnitetään huomiota jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa sekä materiaalivalinnoissa.

”Uudiskohteissamme on muun muassa monia energiatehokkaita ratkaisuja, joilla saadaan pienennettyä päästöjä ja kulutusta. Esimerkiksi moderni automaatiojärjestelmä säätää lämmitystä ja asumisoloja sään sekä vuodenaikojen mukaan, ja useissa kohteissamme on aurinkopaneelit kiinteistösähkön tuotantoon.”

Lisäksi asuntoihin valitaan energiatehokkaat kodinkoneet, jotka säästävät sähkölaskuissa. Asukas voi itse seurata vedenkulutustaan huoneistokohtaisten vesimittarien ansiosta. Yhteiskäyttötilat ja muun muassa osasta kohteista löytyvät yhteiskäyttöautot tai -sähköpyörät tuovat modernit jakamistalouden ratkaisut Bonava-kotien asukkaille.

”Olemme huomanneet, että nuorten lisäksi myös muut asiakassegmenttimme arvostavat tällaisia ratkaisuja.”

Asunto uudiskohteesta on huoleton sijoitus

Kun sijoittajana hankkii asunnon uudiskohteesta, voi varmistua siitä, ettei isoihin remontteihin ole tarvetta vuosikymmeniin.

”Uudiskohde on huoleton myös kokeneelle sijoittajalle, sillä tarjoamme laadukasta hajautusta asuntosijoitussalkkuun. Lisäksi lähtökohtaisesti kaikissa kohteissamme pääomavastikkeet tuloutetaan ja kohteemme sijaitsevat vuokralaisia houkuttelevissa kasvukeskuksissa, joissa myös sijoituksen arvo kehittyy hyvin”, Koivunen-Vinkvist huomauttaa.

Ilmastonmuutokseen sopeutuminen ja sen hillintä ylläpitävät osaltaan asuntosijoituksen arvoa. Kun energiatehokkuusvaatimukset tiukentuvat, ne suitsivat kulutusta ja päästöjä mutta myös pienentävät käyttökustannuksia.

”Energiatehokkuuden ansiosta vastikkeiden määrä on maltillisempi kuin vanhemmissa kohteissa. Lisäksi asunnon vuokraajat haluavat laatua sekä tasokasta varustelua ja ovat valmiita siitä myös maksamaan.”

Uudiskohteiden suunnittelussa otetaan enenevissä määrin huomioon myös sopeutuminen muuttuvaan ilmastoon.