Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kehittyvä elinvoimainen naapurusto

Kirstinpuiston uusi asuinalue kehittyy vauhdilla, tarjoten samalla asukkailleen ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua naapuruston identiteetin ja yhteisöllisyyden muodostumiseen.

Turku tukee kaupungin kasvua 

Raikkaan merituulen vilvoitus, luontopolkujen vehreys ja monipuolisia kulttuurielämyksiä tarjoileva kaupunkiympäristö. Saaristomeren rannikolla kuvankauniiden saarien syleilyssä asuvan Turun tunnelma on vienyt monen suomalaisen mennessään. Maamme vanhimman kaupungin kasvu ja väestönkehitys jatkuu vuosi vuodelta vahvana. Kaupungin vuodeksi 2029 asettama tavoite 220 000 asukkaasta ja 115 000 työpaikasta kannustavat Turkua kasvamaan ja tämä näkyy asuntomarkkinoilla. 

– Asuinrakentaminen kohdistuu hyvin vahvasti ydinkeskustaa kiertävälle vanhojen, uudistuvien teollisuus-, varasto-, telakka- ja satama-alueiden kehälle. Kaupunki kasvaa sisäänpäin kaupunkirakennetta hajauttamatta, Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen kertoo. 

Asuntojen vahva kysyntä kertoo, että uudet kohteet otetaan innostuksella vastaan.

Timo Hintsanen

Turun kaupunkisuunnittelujohtaja

Kirstinpuisto kehittyvä elinvoimainen naapurusto - Aurajoen ranta.
Kirstinpuisto kehittyvä elinvoimainen naapurusto - Turun tuomiokirkko.
Kirstinpuisto kehittyvä elinvoimainen naapurusto - Ruissalo.

Turku tarjoaa tekemistä, kokemista ja näkemistä kaikenikäisille niin maalla kuin merellä. Vaikuttava Mikaelinkirkko löytyy kaupungin läntisestä Port Arthurin kaupunginosasta Iso-Heikkilän naapurista.

Kehittyvät asuinympäristöt antavat nykyturkulaisille sekä alueelle muuttaville mahdollisuuden harkita erilaisia asumisvaihtoehtoja. Suunnittelussa painotetaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja, kuten hulevesien hallintaa ja päästöttömän liikkumisen mahdollistamista, laadukkaita julkisia tiloja ja rauhallisia viheralueita.  

– Turussakin on uudisalueilla alettu hyväksyä aiempaa korkeampi rakentaminen. Urbaanit, aktiiviset ja viihtyisät katutilat ovat yksi tapa kuvata asuinalueiden tunnelman ja mittakaavan tavoitteita, Hintsanen kuvailee. 

Kehittyvä-elinvoimainen-naapurusto-kirstinpuisto-hulevesi-2000x1000.gif

Kirstinpuiston yhteisöllisyyden sydän on aluetta halkova kaupunkipuisto. Viherakselin reunalla on varaus myös raitiotielle. Alustava visualisointi.

Osana elinvoimaisen asuinalueen kasvua 

Yksi Turun odotetuista uusista asuinalueista kohoaa Iso-Heikkilän kaupunginosaan. Keskustasta länteen sijaitseva vanha teollisuusvyöhyke saa uuden elämän kukoistavana ja vehreänä kotipaikkana. Alue palaakin osittain 1500-luvun hedelmällisille juurilleen, kun Iso-Heikkilä oli kuninkaankartano ja tuotti Turun linnalle maataloustuotteita pelloillaan ja niityillään. 

Kirstinpuistoksi nimetty uusi naapurusto Iso-Heikkilässä tarjoaa pian kodin yli 3 000 asukkaalle. Turun sopimuskumppanina toimiva Bonava rakennuttaa Kirstinpuistoon peräti 24 taloa, jotka asettuvat viiteen elinvoimaiseen kotikortteliin.  

Bonavan periaatteena on rakentaa koko kortteli tai osakokonaisuus kerralla valmiiksi. Näin naapuruston tuntu säilyy, vaikka alue ympärillä kasvaa. Kaiken keskiössä ovat asukkaat ja elämä, jota kodeissa ja niiden ympärillä eletään sekä yhteisöllinen ja kodikas naapurusto, johon ihmiset tuntevat kuuluvansa. 

Alueen suunnittelussa ja tuotannossa on tähdätty selkeästi normaalia aluerakentamista nopeampaan läpimenoaikaan. Kahden ensimmäisen Bonavan korttelikokonaisuuden rakennustyöt ovat edenneet joutuisasti

Asukkaiden kannalta tämä on jännittävää aikaa. He pääsevät osallistumaan uuden elinvoimaisen alueen identiteetin muodostumiseen, jossa oma perhe elää ja kehittyy yhteisöllisen asuinympäristön rinnalla. Näin naapurusto vahvistaa yhdessä hyvän elämän edellytyksiä myös tuleville sukupolville.  

Kirstinpuistosta on kasvamassa vetovoimainen merellinen alue pyöräily- ja kävelyetäisyydelle ydinkeskustasta. Tunnelmaltaan kylämäisen naapuruston keskiosaa halkoo kukoistava, kotipihojen ympäröimä puistovyöhyke. Tapahtumatori ja lähipalvelut viimeistelevät viihtyisän asuinympäristön. Suunnittelutyössä on panostettu erityisesti toimiviin kevyen liikenteen väyliin, ekologisuuteen, viheralueisiin sekä mielenkiintoiseen arkkitehtuuriin. Kaupunki tukee alueen infrastruktuurin rakentamista ja muun muassa raitiovaunulinjasta on tehty suunnittelupäätös. 

Kirstinpuisto kehittyvä elinvoimainen naapurusto - Kirstinpuiston Solinan kartta.

Täällä viihtyy koko perhe 

Kirstinpuisto tarjoaa upouutena asuinalueena turvallisen, eloisan ja moderniin arkeen soveltuvan kotipaikan koko perheelle. Asunto Oy Turun Kirstinpuiston Solina 15 toivottaa tervetulleeksi korttelinsa rauhallisimmalle paikalle, alueen läpi kulkevan puistovyöhykkeen äärelle. Omalle tontille asettuva Solina 15 tuo Kirstinpuiston kasvavaan naapurustoon monipuolisen valikoiman uusia koteja yksiöistä perheasuntoihin. Näissä 29,5–73-neliöisissä A-energialuokan kodeissa yhdistyvät valoisuus, avaruus ja asumisen huolettomuus. Tarjolle tulee myös Duo-koteja, joissa kaksi asuntoa voidaan yhdistää jopa 116-neliöiseksi kokonaisuudeksi.  

Iloa arkeen tuovat komeat Puustellin keittotilat, tasokkaat kylpyhuoneet, näppärät liukuovelliset säilytysratkaisut, miellyttävä lattialämmitys sekä suuret ikkunat. Mukavia lisäneliöitä koteihin tuovat parvekkeet, ja jokaisessa asunnossa on varaus jälkiasenteiselle ilmalämpöpumpulle.  

Kirstinpuisto kehittyvä elinvoimainen naapurusto - Solinan myytävät asunnot.
Kirstinpuisto kehittyvä elinvoimainen naapurusto - Turun Solina -  makuuhuone.
Kirstinpuisto kehittyvä elinvoimainen naapurusto - Turun Solina - parveke.

Tutustu Kirstinpuiston naapurustoon