Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kotimatkalla kanssasi

Tervetuloa kotimatkalle, jossa unelmointi uudesta asunnosta muuttuu muutoksi unelmien kotiin. Päästä ajatukset lentoon ja tee niistä totta.

Uuden asunnon ostaminen on elämän suurimpia päätöksiä. Siksi se pistää miettimään monia asioita. Missä haluat asua? Minkälaisessa kodissa haluat asua? Minkälainen naapurusto on sinun makuusi? Kuinka paljon koti voi maksaa?
 
Haluamme tehdä asuntokaupasta sinulle mahdollisimman vaivattoman ja mukavan kokemuksen. Kuljemme kanssasi koko matkan aina suunnittelusta muuttoon ja asumisen ensiaskeliin saakka.

1. Kerro kiinnostuksestasi

Löydettyäsi toiveitasi vastaavan kodin ja naapuruston, voit kertoa kiinnostuksestasi eli ilmoittautua VIP-asiakkaaksemme helposti esimerkiksi yhteystietolomakkeella, jonka löydät sinua kiinnostavan uudiskohteen sivulta. Saat tämän jälkeen lisätietoja uusista kodeista ja naapurustosta sekä uudiskohteen rakentamisen etenemisestä aina ensimmäisten joukossa. Voit olla meihin yhteydessä myös sähköpostitse, puhelimitse tai varata ajan henkilökohtaiselle tapaamiselle kiinnostavan kohteen sivuilta.
 
Jättämällä yhteystietosi jo siinä vaiheessa, kun uusia koteja ja naapurustoja vasta suunnitellaan, saat kutsun VIP-tilaisuuteen ja pääset varaamaan suosikkikotisi ennen julkisen ennakkomarkkinoinnin aloitusta. Tässä vaiheessa et sitoudu vielä mihinkään.
 

2. Asunnon varaaminen

Kun olet löytänyt unelmiesi kodin, voit tehdä siitä varauksen joko puhelimitse, sähköpostitse tai vierailemalla asuntomyymälässämme.
 
Ennakkomarkkinoinnissa olevista kodeista tehdään varaussopimus, joka on voimassa, kunnes kohteen myynti alkaa ja varsinaiset kauppakirjat voidaan allekirjoittaa. Varauksen yhteydessä maksetaan varausmaksu, joka huomioidaan asuntokaupan yhteydessä kodin myyntihinnassa. Varausmaksun suuruus riippuu asunnosta, ja on noin 1 000–2 000 euroa. Mikäli kuitenkin haluat perua varauksesi, palautamme varausmaksun. Ennakkomarkkinointi kestää noin 2–4 kuukautta, ja sen aikana kartoitamme tulevien asukkaiden kiinnostusta uusia koteja kohtaan ennen varsinaisen myynnin aloitusta.
 
Jos koti on jo myynnissä, voit tehdä varauksen muutamaksi päiväksi omalla nimelläsi milloin vain. Alustava nimivaraus ei sido sinua vielä mihinkään. Saat aikaa järjestellä asioita ja pohtia lopullista ostopäätöstä.
Muuttovalmista kotia pääset katsomaan paikan päälle, jolloin voit tehdä ostopäätöksen asunnon nähtyäsi.
 

3. Asuntokaupan tekeminen

Kun asuntokauppalain edellyttämät turva-asiakirjat on asetettu, uudet kodit ovat myynnissä ja voimme allekirjoittaa kauppakirjat. Ennen allekirjoittamista saat tutustua kauppakirjaan ja muihin asiakirjoihin kaikessa rauhassa. Koti on yksi elämäsi tärkeimmistä valinnoista, joten haluamme tehdä asuntokaupasta sinulle mahdollisimman vaivattoman ja mukavan kokemuksen. Käymme yhdessä läpi kaikki asunnon ostamiseen liittyvät asiat vakuutuksista takuisiin. Voit allekirjoittaa kauppakirjat myös digitaalisella allekirjoituksella itsellesi sopivana hetkenä vaikka omalta kotisohvalta käsin.
 

4. Sisustustyylin valinta

Jokaisen uuden Bonava-kodin hintaan kuuluu ajattoman neutraalit materiaalit, jotka luovat harmonisen pohjan haluamallesi sisustustyylille. Kun olet ostamassa uutta kotia jo rakentamisen alkuvaiheessa, pääset valitsemaan sinulle mieleisimmän tyylin uuteen kotiisi. Toivoitpa sitten perinteistä tai hieman modernimpaa ilmettä, valikoimastamme löytyy sopiva tyylikokonaisuus, jonka laatu kestää aikaa. Kaikkia kokonaisuuksia yhdistää harkittu muotoilu, loistava toiminnallisuus sekä kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut.
 

5. Kurkistus tulevaan kotiin

Haluamme tehdä kotimatkastasi turvallisen kokemuksen. Kutsumme sinut mahdollisuuksien mukaan vierailemaan työmaalla ennen kotisi valmistumista. Lisäksi kerromme sinulle säännöllisesti asukaskirjeissämme rakentamisen etenemisestä. Käytössäsi on sähköinen palvelukanavamme, jossa voit tutustua kotisi tärkeisiin asiakirjoihin ja tiedotteisiin. Palvelukanavan kautta saat myös kutsut ja voit ilmoittautua asiakastilaisuuksiimme, kuten harjannostajaisiin.
 
Muutama viikko ennen muuttoa kutsumme sinut tutustumaan uuteen valmistuvaan kotiisi. Samalla pääset tekemään asuntokauppalain mukaisen muuttotarkastuksen ja varmistamaan, että kaikki on valmista muuttoa ajatellen. Olemme koostaneet avuksesi myös tarkastusohjeita, joihin kannattaa perehtyä ennen tutustumiskäyntiä.
 

6. Muuttopäivä

Odotettu päivä on koittanut. Saat muuttopäivänä kotisi avaimet ja pääset ihastelemaan uudenraikasta kotiasi sekä tutustumaan uuteen naapurustoosi. Olemme myös tehneet Kodinkansioksi kutsuttavan sähköisen koosteen kodinkoneiden käyttöohjeista, yleisistä kodin huoltoasioista sekä muista hyödyllisistä tiedoista. Pääset Kodinkansioon QR-koodilla, jonka löydät kotisi sähkökaapista. Lisäksi Kodinkansio säilyy aina helposti saatavilla sähköisessä palvelukanavassamme, josta löydät tarpeelliset ja ajankohtaiset asiat vielä vuosien päästäkin.
 
Jotta muutto uuteen kotiin sujuisi mahdollisimman mukavasti ja vaivattomasti, olemme koostaneet avuksesi muistilistan huomioitavista asioista.
 

7. Uudessa kodissa

Jotta sinä voisit keskittyä huolettomasti uuden kotisi laittamiseen, saat muuton jälkeen halutessasi apua pieniin asennustöihin, kuten naulakoiden ja taulujen kiinnittämiseen. Uuden Bonava-kodin ostajana saat myös monia rahanarvoisia etuja, jotka tekevät niin muutosta kuin sisustamisestakin mukavaa.
 
Muuton jälkeen järjestämme asukasillan, jossa sinulla on mahdollisuus keskustella kanssamme uuteen kotiisi liittyvistä kokemuksista ja mahdollisista kysymyksistä. Samalla kerromme tulevista tapahtumista eli hallinnonluovutuksesta, joka pidetään noin kolmen kuukauden kuluttua taloyhtiön valmistumisesta sekä asuntokauppalain mukaisesta vuositarkastuksesta, joka järjestetään noin 12−15 kuukauden kuluttua kotisi valmistumisesta.
 
Nykyaikainen koti sisältää monenlaista tekniikkaa, jonka huolto saattaa myöhemminkin herättää kysymyksiä. Muuton jälkeen sinua palvelevat ensisijaisesti huoltoyhtiö ja isännöitsijä, joiden kanssa teemme Bonavalla tiiviisti yhteistyötä. Mikäli et ole varma, keneen olla yhteydessä, voit aina kysyä apua meiltä.
 
Tervetuloa uuteen kotiisi -videolla kerromme, kuinka kotisi toimii. Olemme koostaneet avuksesi muitakin opastusvideoita, joiden tavoitteena on auttaa helposti ja nopeasti kodin huoltamiseen liittyvissä kysymyksissä. Löydät vinkit muun muassa lattiakaivon, ilmanvaihtoventtiilien ja rasvasuodattimen puhdistukseen, leveiden ikkunoiden avaamiseen sekä muihin kodin kunnossapitotehtäviin.
 

8. Vuositarkastus

Jos huomaat asunnossasi korjaustarpeita muuton jälkeen, ilmoitathan kiireellisistä korjausta vaativista asioista huoltoyhtiöösi. Kiireettömät, asumista haittaamattomat huomiot Bonava tarkastaa ja korjaa tarvittaessa vuositarkastuksen yhteydessä noin vuoden päästä uuden kotisi valmistumisesta. Kodin laitteisiin liittyvissä pulmatilanteissa kannattaa kääntyä laitevalmistajan asiakaspalvelun puoleen.
 
Bonava vastaa asuntokauppalain mukaisesti esimerkiksi suunnittelu- ja rakennusvirheistä, joiden korjauksen rakennuttajan virhevastuu kattaa 10 vuoden ajan rakennuksen käyttöönotosta. Tämä tekee uudiskohteesta turvallisen ja luotettavan valinnan.
 
Onnellisen kodin salaisuus piilee ihmisissä, jotka siellä asuvat ja elävät. Me haluamme luoda siihen mahdollisimman huolettomat puitteet ja toivottaa sinulle mukavia hetkiä uudessa kodissasi ja viihtyisässä naapurustossasi.