Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kotimatkalla kanssasi

Uuteen Bonava-kotiin on mukava matka

Tervetuloa kotimatkalle, jossa unelmointi uudesta asunnosta muuttuu muutoksi unelmien kotiin. Päästä ajatukset lentoon ja tee niistä totta.

Uuden asunnon ostaminen on elämän suurimpia päätöksiä. Siksi se pistää miettimään monia asioita. Missä haluat asua? Minkälaisessa kodissa haluat asua? Minkälainen naapurusto on sinun makuusi? Kuinka paljon koti voi maksaa?

Haluamme tehdä asuntokaupasta sinulle mahdollisimman vaivattoman ja mukavan kokemuksen. Kuljemme kanssasi koko matkan aina suunnittelusta aina muuttoon ja asumisen ensiaskeliin saakka.

1 Kerro kiinnostuksestasi

Kun olet löytänyt unelmiesi kodin ja naapuruston, voit kertoa kiinnostuksestasi eli ilmoittautua VIP-asiakkaaksemme helposti esimerkiksi yhteystietolomakkeella, jonka löydät sinua kiinnostavan uudiskohteen sivulta. Saat tämän jälkeen lisätietoja uusista kodeista ja naapurustosta sekä uudiskohteen rakentamisen etenemisestä aina ensimmäisten joukossa. Voit olla meihin yhteydessä myös sähköpostitse, puhelimitse tai chatin kautta, tai varata ajan henkilökohtaiselle tapaamiselle kiinnostavan kohteen sivuilta.

Jättämällä yhteystietosi jo siinä vaiheessa, kun uusia koteja ja naapurustoja vasta suunnitellaan, saat kutsun VIP-tilaisuuteen ja pääset varaamaan suosikkikotisi ennen julkisen ennakkomarkkinoinnin aloitusta. Tässä vaiheessa et sitoudu vielä mihinkään.

2 Asunnon varaaminen

Kun olet löytänyt unelmiesi kodin, voit tehdä siitä varauksen joko puhelimitse, sähköpostitse tai vierailemalla asuntomyymälässämme.

  • Ennakkomarkkinoinnissa olevista kodeista tehdään varaussopimus, joka on voimassa, kunnes kohteen myynti alkaa ja varsinaiset kauppakirjat voidaan allekirjoittaa. Varauksen yhteydessä maksetaan varausmaksu, joka huomioidaan asuntokaupan yhteydessä kodin myyntihinnassa. Varausmaksun suuruus riippuu asunnosta, ja on noin 1 000–2 000 euroa. Mikäli kuitenkin haluat perua varauksesi, palautamme varausmaksun. Ennakkomarkkinointi kestää noin 2–4 kuukautta, ja sen aikana kartoitamme tulevien asukkaiden kiinnostusta uusia koteja kohtaan ennen varsinaisen myynnin aloitusta.
  • Jos koti on jo myynnissä, voit tehdä varauksen muutamaksi päiväksi omalla nimelläsi milloin vain. Alustava nimivaraus ei sido sinua vielä mihinkään. Saat aikaa järjestellä asioita ja pohtia lopullista ostopäätöstä.
  • Muuttovalmiin kodin pääset katsomaan paikan päälle, jolloin voit tehdä ostopäätöksen asunnon nähtyäsi.

3 Asuntokaupan tekeminen

Kun asuntokauppalain edellyttämät turva-asiakirjat on asetettu, uudet kodit ovat myynnissä ja voimme allekirjoittaa kauppakirjat. Ennen allekirjoittamista saat tutustua kauppakirjaan ja muihin asiakirjoihin kaikessa rauhassa. Koti on yksi elämäsi tärkeimmistä valinnoista, joten haluamme tehdä asuntokaupasta sinulle mahdollisimman vaivattoman ja mukavan kokemuksen. Käymme yhdessä läpi kaikki asunnon ostamiseen liittyvät asiat vakuutuksista takuisiin. Voit allekirjoittaa kauppakirjat myös digitaalisella allekirjoituksella itsellesi sopivana hetkenä vaikka omalta kotisohvalta käsin.

4 Sisustustyylin valinta

Kun olet mukana jo rakentamisen alkuvaiheessa, pääset valitsemaan uuden kotisi sisustustyylin viidestä toinen toistaan upeammasta vaihtoehdosta. Tarjolla on modernia raikkautta, skandinaavista harmoniaa, klassisista muotoilua, trendikkäitä värisävyjä sekä teollista rouheutta. Sisustusmateriaalit on valittu huolella asukkaiden toiveita ja mieltymyksiä ajatellen. Valitsitpa minkä vaihtoehdon tahansa, voit olla varma siitä, että tyyli kestää aikaa ja elämää.

5 Kyläily tulevaan kotiin

Kutsumme sinut tutustumaan uuteen kotiisi muutaman kerran ennen sen valmistumista ja tiedotamme säännöllisesti rakentamisen etenemisestä. Käytössäsi on lisäksi sähköinen palvelukanavamme, jossa voit tutustua kotisi tärkeisiin asiakirjoihin ja tiedotteisiin. Palvelukanavan kautta saat myös kutsut ja voit ilmoittautua asiakastilaisuuksiimme, kuten harjannostajaisiin.

Muutama viikko ennen muuttoa pääset vielä tutustumaan uuteen kotiisi ja varmistamaan, että kaikki on valmista muuttoa ajatellen. Opastamme myös uusien laitteiden ja kodintekniikan käytössä. Tutustumista kutsutaan asuntokauppalain mukaan muuttotarkastukseksi. Tutustuthan etukäteen tarkastusohjeisiimme.

6 Muuttopäivä

Odotettu suuri päivä on koittanut. Saat muuttopäivänä kotisi avaimet ja pääset ihastelemaan uudenraikasta asuntoasi sekä tutustumaan uuteen naapurustoosi. Muuttopäivänä saat myös Kodinkansion, jossa on tietoa taloyhtiöstäsi ja asunnostasi.

Jotta muutto uuteen kotiin sujuisi mukavasti, olemme koostaneet avuksesi muistilistan huomioitavista asioista.

7 Uudessa kodissa

Jotta sinä voisit keskittyä huolettomasti uuden kotisi laittamiseen, saat muuton jälkeen halutessasi apua pieniin asennustöihin, kuten naulakoiden ja taulujen kiinnittämiseen. Uuden Bonava-kodin ostajana saat myös monia rahanarvoisia etuja, jotka tekevät niin muutosta kuin sisustamisesta mukavaa.

Muuton jälkeen järjestämme asukasillan, jossa on mahdollisuus keskustella kanssamme uuteen kotiisi liittyvistä kokemuksista ja mahdollisista kysymyksistä. Samalla kerromme tulevista tapahtumista eli hallinnonluovutuksesta, joka pidetään noin kolmen kuukauden kuluttua taloyhtiön valmistumisesta sekä asuntokauppalain mukaisesta vuositarkastuksesta, joka pidetään noin vuoden kuluttua.

Muuton jälkeen sinua palvelevat ensisijaisesti huoltoyhtiö ja isännöitsijä, joiden kanssa teemme Bonavalla tiiviisti yhteistyötä. Mikäli et ole varma, keneen olla yhteydessä, voit aina kysyä apua meiltä. Olemme koonneet avuksesi tutustumisvideon uuden kotisi käyttöön sekä opastusvideoita yleisimmistä kodin siivous- ja huoltotöistä.

8 Vuositarkastus

Noin vuoden kuluttua uuden kodin valmistumisesta pidetään vuositarkastus. Tällöin voit ilmoittaa mahdollisesti havaitsemasi korjaustarpeet. Bonava-asiakkaanamme saat 10 vuoden vakuudet sille, että rakennustyöt on tehty hyvän rakennustavan mukaisesti.

Asiakaspalvelu apunasi

Uuden kodin kaupanteko