Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Muuttajan muistilista

Muuton yhteydessä on paljon muistettavaa. Tutustu muuttajan muistilistaan, niin muuttosi sujuu mukavasti ja huolettomasti. Tee muutosta uuden kotisi ensimmäinen ihana muisto.

Onni on uusi koti ja mukava naapurusto. Koska haluamme tehdä kotimatkastasi mahdollisimman mukavan ja vaivattoman, listasimme avuksesi onnellisen muuttajan vinkit. Kun muutto on hyvin suunniteltu, se on puoliksi tehty.

Uuden kodin tarkastaminen

Noin pari kuukautta ennen muuttopäivää saat meiltä kirjeen, josta löydät paljon hyödyllistä tietoa uutta kotiasi ja muuttoasi ajatellen. Ennen muuttoa tarjoamme myös mahdollisuuden uuden kotisi tarkastamiseen, jotta voit varmistaa, että kodissasi kaikki on valmista muuttoa ajatellen. Tarkastamistilaisuuteen kannattaa ottaa mittanauha mukaan, jotta voit jo mittailla vaikkapa sohvan paikkaa.

bonava_asiakaspalvelu_muuttajan_muistilista_muuttokirje_1180x700.jpg

Valmistaudu muuttoon

Ennen kotisi valmistumista järjestämme muuttoinfotilaisuuden, jossa sinulla on mahdollisuus keskustella asiantuntijoidemme kanssa mieltä askarruttavista asioista. Kerromme muun muassa avainten vastaanottamisesta, isännöitsijästä ja hänen roolistaan sekä viimeisten kauppahintaerien ja lainaosuuden maksamisesta. Toivomme, että asettautuminen uuteen kotiisi sujuu mahdollisimman mukavasti ja jouhevasti.

Pakkaa huolella

Varaa riittävästi muuttolaatikoita esimerkiksi muuttopalvelua tarjoavalta yritykseltä, kuten yhteistyökumppaniltamme Niemeltä. Hyvät muuttolaatikot kestävät painavatkin esineet ja ne voi pinota päällekkäin. Muista myös pakkaustarvikkeet, kuten kuplamuovi, sanomalehdet, sakset ja maalarinteippi. Saatat tarvita myös vasaraa, ruuvimeisseliä ja porakonetta.
 
Pakkaa tavarat järjestelmällisesti ja aloita ajoissa. Merkitse laatikkoihin, mitä ne sisältävät. Jätä aikaa myös vanhan asuntosi siivoamiselle ja luovuta avaimet joko isännöitsijälle tai uudelle omistajalle. Muuton yhteydessä on hyvä käydä tavaroita läpi, jolloin tarpeettomat voi viedä kierrätykseen tai viedä kirpputorille.

Varaa muuttoauto ja muuttoapu

Muuttoautosta ja -avusta kannattaa sopia ajoissa. Teemme yhteistyötä Niemen muuttopalvelun kanssa, joten voit hyödyntää edullisia palveluhintoja. 

Muista sähkösopimus ja tietoliikenneyhteydet

Sähkösopimus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa haluamasi sähkölaitoksen kanssa. Muista irtisanoa vanhan asuntosi sähkösopimus. Tee hyvissä ajoin myös palvelusopimus teleoperaattorin kanssa, jotta tietoliikenneyhteydet toimivat uudessa kodissasi heti muuton yhteydessä.

Tarkista kotivakuutus 

Millainen kotivakuutuksesi on? Kattaako se esimerkiksi muutossa mahdollisesti aiheutuvat vahingot? Muista myös ilmoittaa tiedot uudesta kodistasi vakuutusyhtiöön.

Tee osoitteenmuutos

Tee osoitteenmuutos maistraattiin tai postiin sähköisesti vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Tee jälleenlähettämissopimus postin kanssa. Ilmoita uusi osoite myös mm. pankkiin, kirjastoon ja työnantajalle.

Maksut muuton yhteydessä

Muuttokirjeessä saat ohjeet loppukauppahinnan maksamisesta, yhtiövastikkeista sekä osakkeisiin kohdistuvan lainaosuuden suorittamisesta. Muistathan, että kaupasta suoritettava varainsiirtovero erääntyy maksettavaksi kahden kuukauden kuluessa omistusoikeuden siirtymisestä. 

Tarvitsetko asennusapua? 

Voit varata muuton jälkeen asennusapua kodin pieniin kiinnitystöihin, kuten taulukoukkujen kiinnitykseen. Tarkemmat ohjeet löydät muuttokirjeestä.

Kodinkansio

Olemme tehneet Kodinkansioksi kutsuttavan sähköisen koosteen kodinkoneiden käyttöohjeista, yleisistä kodin huoltoasioista sekä muista hyödyllisistä tiedoista. Pääset Kodinkansioon QR-koodilla, jonka löydät kotisi sähkökaapista. Lisäksi Kodinkansio säilyy aina helposti saatavilla sähköisessä palvelukanavassamme, josta löydät tarpeelliset ja ajankohtaiset asiat vielä vuosien päästäkin.

Tutustu myös näihin

Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu

ma-pe klo 8-16

0800 05557