Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
Tutustu muuttajan muistilistaan, niin muuttosi sujuu mukavasti uuteen Bonava-kotiin.

Muuttajan muistilista

Muuton yhteydessä on paljon muistettavaa. Tutustu muuttajan muistilistaan, niin muuttosi sujuu mukavasti ja huolettomasti. Tee muutosta uuden kotisi ensimmäinen ihana muisto.

Onni on uusi koti ja mukava naapurusto. Koska haluamme tehdä kotimatkastasi mahdollisimman mukavan ja vaivattoman, listasimme avuksesi onnellisen muuttajan vinkit. Kun muutto on hyvin suunniteltu, se on puoliksi tehty.

Uuteen kotiin tutustuminen

Noin kuukautta ennen muuttopäivää saat meiltä kirjeen, josta löydät paljon hyödyllistä tietoa uutta kotiasi ja muuttoasi ajatellen. Muuttokirjeessä kerrotaan muuttopäivä sekä tarjotaan mahdollisuus uuteen kotiin tutustumiseen ennen muuttoa. Tutustumistilaisuuteen kannattaa ottaa mittanauha mukaan, jotta voit jo mittailla vaikkapa sohvan paikkaa. Samalla saat henkilökohtaista käyttöopastusta uuteen kotiisi ja sen ominaisuuksiin.

Valmistaudu muuttoon

Varaa riittävästi muuttolaatikoita esimerkiksi muuttopalvelua tarjoavalta yritykseltä, kuten yhteistyökumppaniltamme Niemeltä. Hyvät muuttolaatikot kestävät painavatkin esineet ja ne voi pinota päällekkäin. Muista myös pakkaustarvikkeet, kuten kuplamuovi, sanomalehdet, sakset ja maalarinteippi. Saatat tarvita myös vasaraa, ruuvimeisseliä ja porakonetta.  

Pakkaa huolella

Pakkaa tavarat järjestelmällisesti ja aloita ajoissa. Merkitse laatikkoihin, mitä ne sisältävät. Jätä aikaa myös vanhan asuntosi siivoamiselle ja luovuta avaimet joko isännöitsijälle tai uudelle omistajalle. Muuton yhteydessä on hyvä käydä tavaroita läpi, jolloin tarpeettomat voi viedä kierrätykseen tai viedä kirpputorille.

Nyt voit myös laittaa hyvän kiertoon tärkeän asian puolesta helposti ja vaivattomasti. Teemme yhteistyötä Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n kanssa. Muuttosi yhteydessä voit lahjoittaa hyväkuntoisia ja omalle perheellesi tarpeettomia harrastusvälineitä, kodintekstiilejä ja astioita tai lasten kenkiä, vaatteita ja leluja. Hope toimittaa lahjoitukset mahdollisuuksien mukaan aina suoraan lahjoituskohteeseen.

Varaa muuttoauto ja muuttoapu

Muuttoautosta ja -avusta kannattaa sopia ajoissa. Teemme yhteistyötä Niemen muuttopalvelun kanssa, joten voit hyödyntää edullisia palveluhintoja. Kysy lisää Bonava asiakaspalvelusta. 

Muista sähkösopimus ja tietoliikenneyhteydet

Sähkösopimus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa haluamasi sähkölaitoksen kanssa. Lisätietoja sähkön hintavertailusta saat mm. osoitteesta sahkohinta.fi. Muista irtisanoa vanhan asuntosi sähkösopimus. Tee hyvissä ajoin myös palvelusopimus teleoperaattorin kanssa, jotta tietoliikenneyhteydet toimivat uudessa kodissasi heti muuton yhteydessä.

Tarkista kotivakuutus 

Millainen kotivakuutuksesi on? Kattaako se esimerkiksi muutossa mahdollisesti aiheutuvat vahingot? Muista myös ilmoittaa tiedot uudesta kodistasi vakuutusyhtiöön.

Tee osoitteenmuutos

Tee osoitteenmuutos maistraattiin tai postiin sähköisesti vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Tee jälleenlähettämissopimus postin kanssa. Ilmoita uusi osoite myös mm. pankkiin, kirjastoon ja työnantajalle.

Maksut muuton yhteydessä

Muuttokirjeessä saat ohjeet loppukauppahinnan maksamisesta, yhtiövastikkeista sekä osakkeisiin kohdistuvan lainaosuuden suorittamisesta. Muistathan, että kaupasta suoritettava varainsiirtovero erääntyy maksettavaksi kahden kuukauden kuluessa omistusoikeuden siirtymisestä. 

Tarvitsetko asennusapua? 

Voit varata muuton jälkeen asennusapua kodin pieniin kiinnitystöihin, kuten taulukoukkujen kiinnitykseen. Tarkemmat ohjeet löydät muuttokirjeestä.

Lisätietoa kodinkansiosta 

Muuttopäivänä uudessa kodissasi on valmiina Kodinkansio, johon on koottu mm. valmistajien tuotekohtaiset käyttö- ja huolto-ohjeet kodinlaitteiden käyttöön sekä hyödyllistä tietoa talotekniikasta.

Tervetuloa asiakasiltaan

Saat kutsun asukkaille yhteiseen asiakasiltaan, joka pidetään noin kolmen viikon kuluttua muutosta, jolloin olet jo hetken ehtinyt tutustua uuteen kotiisi ja naapurustoosi. Asiakasillassa tapaat Bonavan asiantuntijoita ja saat lisätietoa asumiseen liittyvistä asioista kuten ilmanvaihdosta ja lämmitysjärjestelmästä. Toivomme, että asettautuminen uuteen kotiisi sujuu mahdollisimman mukavasti ja jouhevasti.

Asiakaspalvelu apunasi

Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu

ma-pe klo 13–16

0800 055 57