Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Tapiolan kätketyt helmet

Mitä, jos voisit asua naapurustossa, jossa kaikki arjen palvelut löytyvät kävelyetäisyydeltä, kulttuuririennot odottavat kulman takana ja luonto avautuu kotiovelta? Ikivihreänä puutarhakaupunkina tunnettu Tapiola tarjoaa kaupungin tunnelmaa kylämäisellä yhteisöllisyydellä maustettuna.

Kätketyt helmet vievät makujen maailmaan


Tapiola on täynnä toinen toistaan kodikkaampia ravintoloita, sympaattisia kahviloita ja voipa täältä bongata myös Patisserie Teemu Auran vaaleanpunaisen pullabiilin.

Kokeile paikallisten suosiota jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan nauttineen Kilimin turkkilaisia herkkuja, Sushi Artin futomakeja tai Biáng!:n autenttisia kiinalaisia makuja. Kivenheiton päässä Keilaniemessä puolestaan illallisen lomassa voi ihailla komeita maisemia, sillä Accountor Towerin katolla sijaitsevasta Lucy in the Sky -ravintolasta näkymä kantaa aina Helsingin keskustaan ja Nuuksion kansallispuistoon.

Tapiolan_katketyt_helmet_espoo_tapiola_kauppakeskus_ainoa_1160x800.jpg

Kauppakeskus Ainoan laajennus on puhaltanut uutta eloa Tapiolan keskustaan. Poikkea kotimatkalla ostoksille tai vietä iltaa yhdessä Ainoan monista ravintoloista.

Mikäli kotimaiset sesonkiruoat houkuttelevat, ei Tapiolasta tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Kauppakeskus Ainoaan avattu ravintola Kylä hurmaa pääosin lähituottajien raaka-aineista valmistetuilla annoksillaan ja lämpimällä tunnelmallaan. Kasvisruokailijoita puolestaan hemmotellaan Anne’s Vegen fuusiokeittiön kasvis- ja vegaaniherkuilla.

Ei ole sattumaa, että pääkaupunkiseudun rakastetuimmat ravintolat avaavat uusia tiloja Tapiolaan. Muun muassa Kirkkonummen kuuluisa Bistro O mat ja Munkkiniemen hurmannut Cafe Tarina ilahduttavat nyt myös tapiolalaisia.

Tapiolan_katketyt_helmet_espoo_tapiola_metro_1160x800.jpg

Tapiolasta löytyy kaikki tarpeellinen niin arkeen kuin vapaa-ajalle. Jouhevien kulkuyhteyksien ansiosta uusiin Bonava-koteihin on helppo kutsua myös vieraita kylään.

Ikivihreä puutarhakaupunki

Uusien palvelujen tehdessä tuloaan, kansallismaisema on ja pysyy. Kiireen keskellä kaupungin pölyt on helppo karistaa ja kipaista luonnon hiljaisuuteen lataamaan akkuja. Lukukallion pähkinäpensaslehto, Laajalahden luonnonsuojelualue rantapolkuineen ja lintutorneineen, jäätikön liikkeistä muistuttavat Otsolahden rantakalliot – Tapiolassa asutaan kiehtovien luontoelämysten ympäröimänä.

Tapiolassa luonto ja kattavat palvelut ovat sulassa sovussa rinta rinnan.

Puutarhakaupungin ja kartanohistorian rippeitä voi kohdata mitä yllättävimmissä paikoissa arjen askareiden lomassa. Esimerkiksi Aalto-yliopiston liukuportaita noustessa ikkunasta pilkahtava vehreä maisema on jäänteitä 1800-luvulta, kun Hagalundin ja Otnäsin kartanoita hallitsi Sinebrychoffin suku. Nykyään Tapiolan ratsastustallina toimivalle Hagalundin kartanolle vievä komea lehmuskuja on jopa nimetty Anna Sinebrychoffin mukaan.

Luonto ja virkistäytyminen ovat olleet keskeisiä elementtejä Tapiolan kehityksessä kautta aikojen – tästä kielivät muun muassa 60-luvulla rakennettu Silkkiniitty ja tuoreimpana muun muassa Tapiolan urheilupuiston kehittäminen entistäkin monipuolisemmaksi. Jo nyt urheilupuistossa jumpataan, pelataan erilaisia pallopelejä, luistellaan ja yleisurheillaan. Golf-kenttäkin löytyy läheltä.

Tapiolan_katketyt_helmet_espoo_tapionkentta_1160x800.jpg

Tapiolassa on helppo harrastaa ja virkistäytyä ikään ja lajiin katsomatta. Haaveilitpa sitten tenniksestä tai golfista, veneilystä tai ratsastuksesta, naapurusto tarjoaa monipuoliset vapaa-ajan aktiviteetit.

Otsolahdella voi viettää rentoa kesäpäivää Café Otsolahden terassilla istuskellen ja upeita merimaisemia ihaillen. Vierestä kulkeva rantaraitti vie kulttuurihistoriallisesti arvokkaisiin kohteisiin, kuten Villa Elfvikiin sekä Tarvaspään kahvilaan ja Gallen-Kallelan Museoon. Haukilahden uimarannat ja meren rantaa seuraileva kävelytie ovat monen tapiolalaisen päiväretkikohde.

Eipä Tapiola hiljene talvellakaan – päinvastoin. Iltojen pimentyessä Keskusaltaasta kuoriutuu jääpuutarha kaikenikäisten luistelijoiden iloksi. Kesäisin Keskusaltaan äärellä ihaillaan suihkulähteitä, talvisin luistellaan tunnelmavalaistuksessa.

Kulttuuria kotikulmilla

Kulttuurikohteista puheen ollen, Tapiolassa tarjonta on paitsi monipuolista, myös kätevästi lähellä kotia. WeeGee-talon tiloissa toimivat muun muassa Espoon modernin taiteen museo EMMA, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Suomen Kellomuseo sekä koko perheen Lelumuseo Hevosenkenkä.

Espoon Kulttuurikeskuksessa voi nauttia teatteritaiteesta, tunnelmoida jazzin tahdissa tai hurmaantua Espoon kaupunginorkesteri Tapiola Sinfoniettan 41 muusikon saumattomasta yhteispelistä. Myös urheilupuistossa sijaitsevan Metro Areenan konsertit ja monenmoiset tapahtumat houkuttelevat väkeä kauempaakin.

Tapiolan_katketyt_helmet_espoo_kulttuurikeskus_1160x800.jpg

Uusista Bonava-kodeista on lyhyt kävelymatka Espoon Kulttuurikeskukseen.

Kansainvälisen tuulahduksen Tapiolaan tuo jokavuotinen elokuvafestivaali Espoo Ciné. Näytöksiä esitetään paitsi Espoon Kulttuurikeskuksessa, myös paikallisille rakkaassa Kino Tapiolassa, jonka kodikkaan rakennuksen on suunnitellut yksi Tapiolan historian merkkihenkilöistä, arkkitehti Aarne Ervi.

Kulttuuri ja taide ovat aina olleet olennainen osa tapiolalaista elämäntyyliä. Otsolahden nallepatsas on monille tuttu, mutta kaikki eivät välttämättä tiedä, että läheisellä Nallenpolulla sijaitsee Suomen ensimmäinen taiteilijatalo. Vuonna 1955 valmistunut puutalo kätkee sisäänsä työhuoneita sekä sataneliöisiä ateljeeasuntoja.

Tapiolan_katketyt_helmet_kino_tapiola_1160x800.jpg

Arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema Kino Tapiola on perustettu jo vuonna 1955.

Uskalla rakastua Tapiolaan

Tapiolasta löytyy kaikki arjen palvelut – ja vähän enemmän. Kaupungin syke on käsinkosketeltava, mutta kylämäinen yhteisöllisyys sitäkin vahvempaa. Ota nyt ensimmäinen askel kohti uutta kotia ja rakastettua naapurustoa. Tutustu Tapiolan Tuulikellon uudiskohteisiin jo tänään ja löydä elämäsi koti.

Viimeksi päivitetty 25.1.2024