Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kestävä asuminen ihastuttaa Tapiolan Tuulikellon asukkaita

Rakentamisen laatu, kierrätyksen helppous ja keskeinen sijainti keräävät kiitosta Espoon Tuulikello 2:n asukaskyselyssä. Asukkaat arvostavat myös vaatehuoneiden runsautta sekä yhteistiloja.

Asunto Oy Espoon Tuulikello 2 sijaitsee puistomaisemissa kävelymatkan päässä Tapiolan palveluista. Huoneistovalikoimaan lukeutuu 66 kerrostalokotia yksiöistä aina viiden huoneen perheasuntoihin. Ensimmäiset asukkaat muuttivat vastavalmistuneisiin koteihin viime syksynä. 

Bonava Suomen teettämän asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan uudet asukkaat ovat olleet koteihinsa erittäin tyytyväisiä. 

“Kiitosta saavat erityisesti rakentamisen laatu ja materiaalivalinnat. Merkillepantavaa on myös suuri tyytyväisyys kestävän elämäntavan mahdollistavaan asumiseen”, Bonava Suomen yksikönjohtaja Antero Nuutinen sanoo.

Tyytyväisyyden keskeisimpänä mittarina on netto­suosittelijaluku NPS (Net Promoter Score), joka on 47.

Asiakaskokemusta mittaava NPS-luku kertoo siitä, kuinka suurella todennäköisyydellä asiakas suosittelisi yrityksen palvelua tai tuotetta. NPS voi olla -100 ja 100 välillä. Yleisesti hyvinä pidetään jo NPS-lukuja 0–30.

Kestävä elämäntapa tärkeää

Tuulikello 2:n asukkaat kertovat olevansa tyytyväisiä ympäristöä huomioiviin ratkaisuihin. Kärkeen nousevat jätteiden kierrätys- ja lajittelumahdollisuudet, monipuoliset yhteiset tilat sekä talojen sijainti paikalla, josta on helppo liikkua kävellen, pyörällä sekä julkisilla kulkuneuvoilla.

“Tulokset kertovat, että asiakkaidemme odotukset kestävään asumiseen ovat erittäin korkealla tasolla. Tämä on kannustanut meitä panostamaan Bonava-kotien kierrätysmahdollisuuksiin, jakamistalouteen ja yhteiskäyttöisyyteen sekä auttamaan asukkaita tekemään valintoja, jotka vaikuttavat ympäristöömme positiivisesti”, Nuutinen sanoo.

Tuulikello 2:lla on suojaisa korttelipiha, jossa on oleskelu- ja leikkialueiden lisäksi myös talon yhteinen pihasauna. Asukkaiden käytössä on lisäksi kerhotila, pesutupa, tilavat ulkoiluvälinevarastot sekä verstas. Polkupyörät ja lastenrattaat voi pestä pihan pesupisteellä.

“On ilahduttavaa, että pihasauna ja yhteistilat ovat olleet asukkaiden mieleen. Olemme rakennuttajana paljon tutkineet yhteisöllisyyttä tukevia tilaratkaisuja ja sitä, minkälaiset yhteistilat asukkaita eniten kiinnostavat. Tutkimuksissa ovat korostuneet kerhotilat, joissa voi järjestää pieniä tilaisuuksia, yhteinen saunaosasto sekä ison pihan monet oleskelumahdollisuudet. Yhteistilat laajentavat myös oman kodin käsitystä, koska kaikkia neliöitä ei enää tarvitse itse omistaa”, Nuutinen sanoo.

 
Kestavaa_asumista_NPS_Tapiola_Tuulikello-2_A1_mh.jpg
 

Isot vaatehuoneet helpottavat arkea

Tuulikello 2:n monet asukkaat nostivat avoimissa vastauksissaan esiin kotien hyvät säilytystilat. 

“Tuulikello 2:n suunnittelussa on todellakin panostettu asumisen sujuvuuteen. Arkea helpottavat suorastaan ylellisen runsaat säilytystilat. Eteisessä ja makuuhuoneissa on muunneltavat säilytysjärjestelmät liukuovin. Lisäksi useissa kodeissa on yksi tai jopa useampi tilava vaatehuone, ja näitä asukkaat nyt selvästi arvostavat”, sanoo Bonava Suomen projektijohtaja Mari Karttunen. 

Asukkaat antavat kiitosta myös hyvin varustelluille keittiöille, valoisille makuuhuoneille, tilaville parvekkeille sekä esteettömälle pääsylle autotallista asuntoihin.

 
Kestavaa_asumista_NPS_Tapiola_Tuulikello-2_A1_oh.jpg