Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Tällaisia koteja tulee harvoin tarjolle – Uusia rivitaloasuntoja Tapiolaan

Jos haluaa asua uudessa rivitalokodissa Tapiolassa, ei tällaisia ole juurikaan ollut tarjolla. Nyt Bonava Suomi toteuttaa Tuulikellon kortteliin kolmen uudisrakennuksen muodostaman rivitaloyhtiön, joka tarjoaa 13 puistoon avautuvaa kotia.

Kaksikerroksisten kotien erikoisuutena ovat muunneltavat pohjaratkaisut sekä laajat materiaalivaihtoehdot, joiden avulla asukkaat voivat suunnitella omaa tyyliään vastaavan kodin. 112–146-neliöisistä kodeista saa ajoissa varauksen tehdessään räätälöityä vaikkapa erityisen avaran kolmion tai lapsiperheen tarpeeseen kuuden huoneen perheasunnon.  Rivitalot valmistuvat arviolta syksyllä 2025. 

−Tuulikello 3 sijaitsee halutulla paikalla Tapiolan puistojen ja palveluiden äärellä. Rivitaloasunnot ovat tällä alueella erittäin harvinaisia, ja siksi olemme halunneet suunnitella ratkaisut sopimaan juuri tähän ympäristöön ja vastaamaan korkeatasoisen, viihtyisän ja energiatehokkaan asumisen toiveita, Bonava Suomen projektijohtaja Mari Karttunen kertoo. 

Uusia-rivitaloasuntoja-Tapiolaan_Tuulikello-3_takapiha.jpg

Tuulikello 3 valmistuu korttelinsa viimeisenä uudiskohteena hiljattain uusitun Tuuliniityn leikkipaikan ja Hakalehdon puiston kupeeseen.  

Arkkitehtuurissa huokuu Tapiolan henki 

−Rivitalot edustavat modernia arkkitehtuuria, joka heijastelee vanhaa Tapiolan rakennusperinnettä rehevällä kasvillisuudella ja puujulkisivujen yksityiskohdilla. Rakennuksia reunustavat vehreät istutusalueet. Korttelin suojaiselta yhteispihalta löytyvät leikkipaikat, pallonurmet ja oleskelualueet, kohteen suunnittelusta vastannut arkkitehti Suvi Lehtinen Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy:stä kuvailee. 

Rinnetonttia on hyödynnetty siten, että olohuone ja keittiö ovat sisäänkäyntitasoa puoli metriä alempana, jolla on saatu oleskelutiloihin avaruutta, valoisuutta ja väljyyden tuntua. Makuuhuoneet sijaitsevat yläkerrassa omassa rauhassaan. Saunaosaston ja makuuhuoneiden väliin jäävää tilaa voi käyttää saunan pukuhuoneena tai arkiolohuoneena tarpeen mukaan, tai vaikka työtilana.

Visign-visualisointikuva_Bonava_Tuulikello-3_B6_C10_likuovet.jpg

Alakerran lasiliukuovet avautuvat lasitetulle terassille, joka pidentää ulko-oleskelutilojen käyttöaikaa. Kun lasituksen siirtää syrjään, avautuu olohuone terassin läpi helppohoitoiselle terassipihalle.

Maisemaikkunat, puistonäkymät ja lasiliukuovi terassille valloittavat 

Yksi Tuulikello 3:n asuntojen ehdottomia valtteja on maisemaikkunoiden reunustama oleskelutila, josta avautuu oma yksityinen piha. 

−Alakerran olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön muodostaman avaran oleskelutilan huonekorkeus kohoaa yli kolmeen metriin. Tilasta avautuu oma asuntopiha terasseineen puistoon päin. Kesäisin oleskelutilan voi laajentaa terassin puolelle avaamalla suuret lasiliukuovet, Lehtinen kuvailee. 

Tilat muunneltavissa toiveiden mukaan 

Tuulikello 3 edustaa asiakaslähtöistä suunnittelua myös pohjaratkaisujen muunneltavuuden ja materiaalivaihtoehtojen suhteen. Esimerkiksi yläkerrassa on kaksi omalla vaatehuoneella varustettua makuuhuonetta sekä yläaula, joka toimii arkiolohuoneena, pukuhuoneena tai lisämakuuhuoneena. Tilan voi myös yhdistää viereiseen makuuhuoneeseen, jolloin saadaan näyttävä päämakuuhuone ylellisellä vaatehuoneella. 

Kylpylämäistä saunaosastoa voi niin ikään muunnella tarpeiden mukaan. Sauna, pesuhuone, wc-tila ja kodinhoitohuone yhdistyvät niin hemmotteluun ja virkistäytymiseen kuin kodinhoitoon ja pyykkihuoltoon parhaiten sopivaksi kokonaisuudeksi. 

−Tarjoamme erilaisia laadukkaita ja huolellisesti suunniteltuja vaihtoehtoja, joilla mahdollistamme kaikille asukkaille sellaisen kodin, joka palvelee heidän asumistaan parhaiten. Varaus kannattaakin tehdä ajoissa, jotta omia toiveita saa mahdollisimman paljon realisoitua, projektijohtaja Mari Karttunen Bonava Suomelta kertoo. 

Uusia-rivitaloasuntoja-Tapiolaan_Tuulikello-3_kartta_1160x800.jpg

Tuulikello 3:n rivitaloasunnot sijaitsevat kävelymatkan päässä kauppakeskus Ainoasta, metroasemasta ja Espoon kulttuurikeskuksesta. 

Kävelymatka Tapiolan palveluihin 

Tuulikellon kortteli sijaitsee lähellä palveluita. Kauppakeskus Ainoaan, metroasemalle, Espoon kulttuurikeskukseen ja Tapiolan terveysasemalle on kävelymatka. Harrastaa voi melonnasta tennikseen ja pesäpallosta jääkiekkoon. Tapiolan urheilupuisto liikuntahalleineen ja jalkapallostadioneineen sijaitsee vajaan kahden kilometrin päässä ja Tapiola Golf reilun neljän kilometrin päässä. Alueella on lukuisia kouluja ja päiväkoteja. Aalto-yliopiston kampus on vartin bussi- tai pyöräilymatkan päässä. 

Tutustu Tuulikello 3:n ainutlaatuisiin rivitaloasuntoihin osoitteessa bonava.fi/tuulikello3