Arkkitehdin terveiset

Tee asunnosta oma kotisi

Tribuunin laadukkaat uudet asunnot kutsuvat viihtymään. Suunnittelun lähtökohtana on ollut antaa asukkaille suuri vapaus muokata kodin kokoa ja ominaisuuksia omien toiveiden mukaan.

Tribuuni on viimeinen Kauniaisten keskustakortteliin rakennettava asuinkerrostalo. Samaan aikaan on suunnitteilla kauppakeskus Granin laajennus ja Tribuunin pohjoispuolella olevan Thurmaninaukion saattaminen arvoiseensa kuntoon. Kun nämä kolme hanketta toteutuvat, ja vieläpä samanaikaisesti, keskustakorttelista tulee toimiva, viihtyisä ja näyttävä.

Tribuuni on pääosin viisikerroksinen, mutta Thurmaninaukion suuntaan oleva siipi on nelikerroksinen. Kauniaistentien suuntainen ylin kerros on sisäänvedetty ja tähän kerrokseen sijoittuvilla asunnoilla on etelään avautuva, asunnon levyinen terassi.

Rakennuksen arkkitehtuuri on ajatonta, pelkistettyä ja materiaalivalinnat harkittuja. Ensimmäisen kerroksen katujulkisivut ovat luonnonkiveä ja ylemmät kerrokset vaaleiksi rapattuja. Parvekkeilla ja terasseilla käytetään lämminsävyisiä puupintoja.

Tribuunin asuntotyypistö on laaja, pienistä yksiöistä ylimmän kerroksen asuntoihin, joiden pinta-alat ja asuntoratkaisut ovat ostajan päätettävissä käytettävän rakennustekniikan rajoissa.

Asukkailla on mahdollisuus monipuolisiin ja persoonallisiin ratkaisuihin. Esimerkiksi toisen, kolmannen ja neljännen kerroksen kodeista suurin osa on erikokoisia kolmioita, joista osaan on liitettävissä viereinen asunto joko kokonaan tai osa siitä.

Myös osaan neljän huoneen kodeista on liitettävissä viereinen pieni asunto joko master bedroomiksi tai kahden sukupolven erillisasunnoksi. Suuremmissa kaksioissa on reilunkokoinen kylpyhuone, johon mahtuu hyvin varusteltu kodinhoitotila tai minisauna.

Tarjolla on kaikki tämä ja paljon muuta! 

Uudiskohteen piha suunnitellaan korkeatasoiseksi ja Thurmaninaukion puistosuunnitelmaan sopivaksi. Autopaikat sijoittuvat aukion alle. 

Jarmo Pulkkinen, Arkkitehtitoimisto Helamaa ja Pulkkinen Oy

Jarmo Pulkkinen, Arkkitehtitoimisto Helamaa ja Pulkkinen Oy