Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2bike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2Common facilitiesGroup 2amusement2Culture EntertainmentShapedocument2arrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareholiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMap-pinminus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymGroup 2tube2user2

Ahjo-Kalevan kotikortteli

Seuraava esittely
Maanantai 29 toukokuu 16:30 - 17:30

Ahjo-Kalevan kotikortteli

Ahjo-Kalevan kotikortteli

Onni on oma asunto ja viihtyisä kotikortteli

Rakkaalla paikalla on monta nimeä. Oulun Ahjo-Kalevan uusi asuinalue on saanut nimensä paikan perinteestä, joka saa nyt jatkoa uuden kotikorttelin ja mukavan naapuruston muodossa.

Oulun Ahjo-Kaleva asettuu Karjasillan asuinalueelle, joka kuuluu Höyhtyän suuralueeseen. Karjasilta toimi nimensä mukaisesti aikanaan kaupunkilaisten omistamien lehmien laidunalueena. Kaupungin kainalossa sijaitseva Karjasilta tunnetaan idyllisenä asuinalueena värikkäine puutaloineen, aitojen yli kurkottelevine sireeneineen ja vehreine kujineen. Kotipaikka kuuluu museoviraston luokittelemiin arvokkaisiin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Suomen parhaaksikin asuinalueeksi nimetty Karjasilta saa naapurustoineen uuden elämän, kun Oulun Ahjo-Kaleva tuo kaupunkiin uuden kotikorttelin perinteitä kunnioittaen. Nyt on oikea aika vaikuttaa asuntojen suunnitelmiin.

Koti asukkaiden toiveiden mukaan

Toteutimme keväällä 2016 asiakaskyselyn Ahjo-Kalevan kotikorttelin uusista kerrostaloasunnoista. Monet kyselyn vastaajat odottavat erityisesti isompia asuntoja, mutta myös yksiöt ja kaksiot herättivät kiinnostusta. Erityisen tärkeänä asukkaat pitävät asuntopohjien toimivuutta ja tehokkuutta sekä kylpyhuone- ja keittiökalusteiden, kodinkoneiden ja pintamateriaalien laadukkuutta. Vastaukset, kommentit ja näkemykset huomioidaan kotikorttelia, uusia asuntoja ja yhteistiloja suunniteltaessa.

Naapuruston faktat

550 uutta kotia
8 päivittäistavarakauppaa kävelymatkan päässä
100 metriä lähileipomoon
800 metriä urheilemaan
5 oppilaitosta kotikulmilla
5 minuuttia lenkkipolulle

Kulkuyhteydet

Oulun Ahjo-Kalevan kotikorttelista on kaupungin keskustaan vain noin kilometri matka, joka kulkee kätevästi Joutsensillan kautta. Keskustaan voin hurauttaa mukavasti vaikkapa pyöräillen, sillä pyöräilyreitit kevyenliikenteen siltoineen ovat erinomaiset. Juna- ja linja-autoasemat ovat vain kävelyetäisyyden päässä. Kesäaikaan kaupunkilaisia ihastuttaa harvinainen herkku: katujuna Potnapekka, joka kulkee halki kaupungin puistojen ja kauneimpien kotipaikkojen

Lähipalvelut

Kun asuu kaupungin kainalossa, kaikki mukavan elämän eväät löytyvät ihan kotikulmilta, kuten päivittäistavarakauppa sekä perinteikäs leipomo myymälöineen, josta voi kipaista hakemaan vaikkapa aamiaispöytään tuoreet sämpylät ja kahvipullat. Lähellä on myös Oulun suurin kirpputori ja huonekalukeskittymä. Joutsensillan molemmin puolin löytyvät marketit. Kävelykatu Rotuaarille sekä kauppatorille ja kauppahallille on vain parin kilometrin kävelymatka.

Liiku ja nauti luonnosta

Vehreä kotipaikka tarjoaa upeat ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet. Naapurustosta löytyy viihtyisiä puistoja sekä Raksilan urheilukeskus uimahalleineen, ulkokenttineen ja Oulun Kärpistäkin tunnettuine jäähalleineen. Läheisessä Lintulan urheilukeskuksessa voi harrastaa mm. jalkapalloa, pesäpalloa, jääkiekkoa, luistelua, tennistä, yleisurheilua ja rullalautailua. Lintulan 1,5 kilometrin kuntorata eli Supen polku tarjoaa hyvät lenkkipolut ja hiihtoladut.

Koulut ja päiväkodit

Oulun Ahjo-Kalevan asukkaat voivat asettua kotikulmille ihanan huoletta, sillä naapurustosta löytyy mm. Lintulammen päiväkoti. Parin kilometrin päässä on peruskoulu, lukio ja aikuislukio sekä nuorisotilat ja kirjasto. Läheisen Pohjankartanon yhteydessä toimii musiikkilukio ja kansalaisopisto sekä parin kilometrin säteellä Oulun ammattikorkeakoulun yksiköitä. Täältä ei tarvitse lähteä myöhemminkään lähteä merta edemmäs kalaan, sillä onhan Oulu myös yliopistokaupunki.

Lähipalvelut

Lähipalvelut

Ahjo-Kalevan kotikortteli

Kyllä kiitos, haluan lisätietoja!

Ilmainen esite ja hinnasto Henkilökohtainen palvelu

Tutustu naapuruston palveluihin

Bonava-koti on hyvä valinta

Uuden asunnon ostaminen on elämän suurimpia päätöksiä. Bonava-kotiin on mukava kotimatka, koska olemme tehneet siitä sinulle mahdollisimman mutkattoman.

Kokemus tekee mestarin

Olemme luoneet koteja ja naapurustoja yli 80 vuoden kokemuksella. Meillä on osaamista, johon voit luottaa.

Autamme ja opastamme

Kuljemme kanssasi koko matkan kodin ja naapuruston suunnittelusta aina muuttoon asti. Kuuntelemme toiveitasi ja autamme sinua tekemään hyviä valintoja.

Oman kodin hinta

Tiedät aina uuden kotisi myyntihinnan ja velattoman hinnan. Ennakkovarauksen voit tehdä ensimmäisten joukossa maksamalla varausmaksun, mikä ei kuitenkaan sido sinua vielä mihinkään.

Parhaat kodit

Kuljemme alan kehityksen kärjessä ja olemme mukana elämäsi erilaisissa vaiheissa. Jokainen uuden kotisi yksityiskohta on tarkoin mietitty.

Onnellinen naapurustosi

Tarjoamme laajan valikoiman uusia koteja parhailla paikoilla. Kun naapurustosta löytyvät kaikki mukavan elämän eväät ja herkut, arki rullaa.

Kaikki on ihanan uutta

Olet uuden kodin ensimmäinen asukas, joten kaikki on ihanan raikasta ja viimeisteltyä. Voit heittää hyvästit remonttihuolille vuosikausiksi. Se tunne, kun muutat uuteen kotiin ja naapurustoon!

Bonava - nimen tarina

Yrityksen nimi Bonava tulee ruotsin kielen sanoista "Bo" eli asuminen ja ”Nav” eli keskipiste. Näitä asioita Bonava edustaa. Emme ainoastaan rakennuta taloja vaan luomme koteja, kotipaikkoja ja naapurustoja, joissa ihmiset elävät elämäänsä.