Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Asukastupa Höyhtyän Välke

Asukkaiden oma olohuone vetää puoleensa

Oulun Höyhtyän Välke on asukkaiden oma olohuone, joka toivottaa lämpimästi tervetulleeksi nyt myös uusien Bonava-kotien asukkaat. Poikkea vaikka kahville tai lounaalle ja tule tutustumaan. Tarjolla on toimintaa moneen menoon ja makuun.

Höyhtyän Välkkeessä asiaton oleskelu on sallittu

Oulussa toimii kaupungin tukemana useita asukastupia, joista yksi löytyy vain kivenheiton päästä Ahjo-Kalevan kotikorttelista ja uusista Bonava-kodeista, Asunto Oy Oulun Ukonkivestä, Oulun Säihkeestä ja Oulun Leimahduksesta. Höyhtyän Välke on avoin asukastupa ja asukkaiden yhteinen olohuone, jonka kynnys on mahdollisimman matalalla.

”Meillä asiaton oleskelu on sallittu”, toimintaa pyörittävän Lintulammen asukasyhdistyksen puheenjohtaja Tuija Pohjola hymyilee.

Asukastuvalle voi mennä kahvittelemaan tai syömän edullisen lounaan, lukemaan päivän lehdet, osallistumaan harrastus- ja kerhotoimintaan tai vain tapaamaan tuttuja ja juttelemaan. Asukastuvalta saa myös erilaisia palveluja arjen iloksi.

siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/oulu/asukastupa_kahvihetki.jpg

Toimintaa asukkaiden toiveiden mukaan

Aktiivisena puuhanaisena, kaupunginvaltuutettuna ja entisenä kansanedustajanakin tunnettu Pohjola on ollut mukana Lintulammen asukasyhdistyksessä sen perustamisesta alkaen, vuodesta 1986. Tupatoiminta aloitettiin 1997, jolloin toiminnan kehittämiseen alettiin saada tukea Raha-automaattiyhdistykseltä (RAY).

”Oulun silloinen kaupunginjohtaja Kari Nenonen halusi tukea yhteisöllisyyden vahvistamista ja yksinäisyyden ehkäisemistä. Kaupunki tarjoaa edelleen asukastupatoiminnalle tilat ja toimintaa pyöritetään niin palkattujen työntekijöiden kuin vapaaehtoisten voimin”, Pohjola kertoo.

”Haluamme kehittää toimintaamme koko ajan ja otamme asukkaat mukaan, jotta voimme tarjota juuri sellaisia palveluita, joita asukkaat toivovat ja tarvitsevat. Uusien Bonava-kotien myötä alueelle tulee paljon uusia asukkaita, joten toivotamme myös heidät lämpimästi mukaan toimintaamme.”

siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/oulu/asukastupa_isa_ja_lapset.jpg

Tervetuloa lounaalle, leirille tai liikkumaan

Höyhtyän Välke tunnetaan monipuolisista palveluistaan ja toiminnastaan. Yksi kysytyimmistä palveluista on edullinen kotiruokalounas. Vuodessa tarjoillaan reilut 17 000 lounasateriaa.

”Kyse ei ole pelkästään ruoasta, vaan myös sosiaalisesta tapahtumasta. Lounas asukastuvassa on monelle tärkeä tapahtuma päivässä, jolloin tulee lähdettyä liikkeelle ja tavattua ihmisiä. Samalla voi tutustua asukastuvan monipuoliseen tarjontaan ja osallistua toimintaan”, Pohjola kertoo.

Höyhtyän Välke tarjoaa toimintaa kaikenikäisille asukkaille vauvasta vaariin, kuten muskaritoimintaa, iltapäiväkerhoa, teatteriretkiä, sieniretkiä, bingoa, puistojumppaa, perheliikuntaa ja perhekahvilaa sekä kesäjuhlaa ja leiritoimintaa. Vapaaehtoistyöntekijät auttavat ikäihmisiä mm. ulkoilussa, kotitöissä ja pihatöissä. Asukastuvassa toimii myös Välkkeen hyvinvointipiste, josta saa erilaisia terveys- ja neuvontapalveluita.

siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/oulu/asukastupa_lapsi_leikkii.jpg
siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/oulu/asukastupa_frisbee_golf.jpg

Pienestä asukasyhdistyksestä on moneksi

Nykyään Höyhyän Välke saa tukea Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksesta (STEA). Toiminta on laajentunut asukastupatoiminnasta yhteiskunnallisiin hankkeisiin, kuten pitkäaikaistyöttömyyden ehkäisyyn.

Asukasyhdistyksellä on Oulun kaupungin kanssa koulutuskumppanuussopimus, jonka tavoitteena on kouluttaa oppisopimuskoulutuksella avustajia vammaispalveluun. Asukasyhdistys kehittää matalan kynnyksen toimintaa myös päihde- ja mielenterveysasiakkaille. Kaupungin kesätyösetelien avulla asukasyhdistys työllistää tänäkin kesänä 80-90 kesätyöntekijää.

”Pienestä asukasyhdistyksestämme on moneksi. Vuonna 2017 saimme tunnustuksena työllemme Vuoden oppisopimustyönantajan valtakunnallisen palkinnon”, Pohjola iloitsee.

”Meillä on eri hankkeissa toistasataa työntekijää. Vapaaehtoistyötunteja kertyy vuodessa noin 5000 ja kontaktikertoja kaiken kaikkiaan yli 70 000. Ilman meitä moni merkityksellinen kohtaaminen jäisi tapahtumatta ja moni tärkeä tapahtuma kokematta.”

siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/oulu/asukastupa_poika_hyppaa_ruutua.jpg

Tutustu naapuruston palveluihin