Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Duo

Bonava Duo tuo joustoa uuden asunnon ostamiseen. Voit yhdistää kaksi asuntoa yhdeksi kokonaisuudeksi ja myöhemmin jakaa ne kahdeksi pienemmäksi elämäntilanteesi muutosten mukaan.

Kaksi yhdessä tai erikseen

Bonava Duo tarjoaa mahdollisuuksia elämän muuttuvissa tilanteissa. Isosta Duo-asunnosta voi erottaa pienemmän omalla sisäänkäynnillä varustetun sivuasunnon, joka sopii esimerkiksi ensiasunnoksi itsenäistyvälle nuorelle, isovanhemmille tai vaikka vuokra-asunnoksi. Toinen asunto toimii myös työtilana, mikä helpottaa työelämän ja vapaa-ajan yhteensovittamista.

Muunneltavuus toimii myös toisin päin: Halutessasi voit yhdistää kaksi asuntoa yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi. Kun olet liikkeellä jo rakentamisen alkuvaiheessa, voit helposti tilata yhdistämisen muutostyönä jo rakentamisvaiheessa. Tarvittaessa asunnot voidaan erottaa myöhemmässä vaiheessa esimerkiksi myyntiä varten. Duo-koteja on saatavilla erilaisissa kokoonpanoissa, esimerkiksi 1h + 3–4h sekä 1h + 2–3h. Yksiöiden neliöt vaihtelevat arviolta 27–29,5 neliön välillä.

Duo-koti: Voit yhdistää kaksi asuntoa yhdeksi kokonaisuudeksi ja myöhemmin jakaa ne kahdeksi pienemmäksi elämäntilanteesi muutosten mukaan.

Näin yhdestä tulee kaksi

Muunneltavuus on otettu huomioon jo Duo-kotien suunnitteluvaiheessa, minkä ansiosta pohjaratkaisu toimii sekä yhdessä että erikseen. Sivuasunnon erottaminen vaatii käytännössä asuntojen välisen oviaukon rakentamista umpeen sekä keittiön asentamista sivuasuntoon. Keittiötä varten sivuasunnossa on jo valmiina esimerkiksi varaus viemärille ja vesiputkille. Asuntojen välinen oviaukko rakennetaan umpeen siten, että palo- ja äänieristävyysvaatimukset huoneistojen välillä täyttyvät. Molemmissa asunnoissa on omat ilmanvaihtojärjestelmät sekä erilliset sähkön- ja vedenkulutuksen mittausjärjestelmät. Lisäksi molemmilla asunnoilla on omat irtaimistovarastokomerot sekä aina omat ulko-ovet.

Löydä oma Duo-koti

Bonava Duo monipuolistaa asuinalueen asuntojakaumaa ja tarjoaa joustoa asuntomarkkinoille kysynnän mukaan. Duo-koteja löydät näistä uudiskohteista. 

Näin Bonava Duo toimii

1

Duo-asunnot on suunniteltu valmiiksi siten, että ne voidaan tarvittaessa jakaa kahdeksi erilliseksi asunnoksi tai yhdistää yhdeksi isommaksi kodiksi.

2

Duo-asunnot voidaan myydä yhtenä perheasuntona tai kahtena eriytettynä pienempänä asuntona.

3

Duo tuplaa asumisen mahdollisuudet: voit esimerkiksi laittaa toisen asunnon vuokralle ja asua toisessa itse. Sivuasunto sopii hyvin myös perheen itsenäistyvälle nuorelle tai sen voi myydä vaikkapa omalle yritykselle.

4

Duo-asunnoissa on kahdet A- ja B-osakekirjat suunnitellun asuntojaon mukaisesti. Yhtiöjärjestyksen mukaan vierekkäisten Bonava Duo-asuntojen omistajilla on myyntitilanteessa lunastusoikeus toisiinsa nähden. Lunastusoikeus on samankaltainen kaikissa yhtiöissä, joihin Duo-asuntoja toteutetaan.