Tapiolan palvelut

Pieni kaupunki kaikilla herkuilla

Tapiolan perinteikäs keskusta uudistuu voimakkaasti, ja tarjoaa nyt entistäkin monipuolisemman valikoiman kauppoja ja kahviloita sekä ohjelmaa vapaa-aikaan. Vehreä puistomainen ympäristö luo luonnonläheiset puitteet palveluille.

Kiertele erikoisliikkeissä, piipahda kahville

Tapiolan kompaktissa keskustassa on mukava shoppailla, sillä kaikki palvelut sijaitsevat kätevästi lähellä toisiaan. Alueelta löytyvät niin laadukkaat ruokakaupat ja tunnetut kauppaketjut kuin muodin ja sisustuksen viehättävät erikoisliikkeet.

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/tapiolan_palvelut_ainoa.jpg

Vuonna 2013 avattu Kauppakeskus Ainoa on täydentänyt Tapiolan palveluvalikoimaa. Ainoan toinen laajennus valmistuu vuonna 2019, jonka jälkeen kauppakeskuksessa toimii yli 150 erikoisliikettä, kahvilaa, ravintolaa ja muuta palvelua.

Ostosten lomassa on helppo pysähtyä kahville, lounaalle tai vaikka viinilasilliselle. Alueelta löytyy monia viihtyisiä ja rauhallisia kahviloita. Ravintoloissa voi maistella sekä etnisiä makuja että kotoista, suomalaista lähiruokaa. 

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/tapiolan_palvelut_sandro.jpg

Ravintola Sandro on eloisa kohtaamispaikka Tapiolassa. Sandron listoilta löytyy muun muassa raikkaita drinkkejä, maukkaita salaatteja ja eksoottisia makuja. Istahda terassille tai rennosti riippumattoon.

Kulttuurista ja luonnosta iloa arkeen

Tapiola tarjoaa monia makupaloja myös kulttuurin ystäville; Espoon kulttuurikeskus Tapiolassa on esittävän taiteen ja kulttuurielämän päänäyttämö Espoossa.

 

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/tapiolan_palvelut_kulttuurikeskus.jpg

Espoon kulttuurikeskuksen konsertit, teatteriesitykset ja muut tapahtumat tuovat mukavaa vastapainoa ja vaihtelua arkeen.

Tapiola tunnetaan puutarhakaupunkina, jota on saavuttu ihailemaan kauempaakin. Alue on uudistunut tätä henkeä kunnioittaen, ja ympäristö on säilynyt vehreänä ja viihtyisänä. 

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/tapiolan_palvelut_lenkkeilija.jpg

Niittyjen lomassa on mukava pyöräillä, käydä kävelyllä tai ulkoilla koiran kanssa. Talvella Tapiolan Silkkiniityllä pääsee myös hiihtämään.

Tapiolan omaleimainen arkkitehtuuri on otettu huomioon alueen uudistuessa. Keskustan rakennukset ja ympäristö muodostavat kuin elävän näyttelyn suomalaisen maisemasuunnittelun ja rakentamisen vaiheista. 

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/tapiolan_palvelut_keskusallas.jpg

Arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema Keskusallas on keskeinen elementti Tapiolan keskustan ilmettä. Veden äärellä voi rauhoittua hetkeksi.

Myös meri on Tapiolassa lähellä, sillä niittypolkuja pitkin pääsee kävelemään keskustan tuntumassa sijaitsevan Otsolahden rantaan saakka. Liikunnan ystäville Otsolahti on portti Espoon Rantaraitille, jota pitkin pääsee esimerkiksi pyöräillen aina Kivenlahteen saakka. 

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/tapiolan_palvelut_otsolahti.jpg

Tapiolan venekerhon satama sijaitsee Otsolahdessa. Veneitä ja merimaisemia voi ihastella viereisessä Café Otsolahdessa vaikka kahvi- tai teekupposen ääressä.

Löydä oma kotisi Tapiolasta

Tapiolan keskustan läheisyyteen rakennetaan uusia Bonava-koteja. Steniuksenkummun ja Tuulikellon kotikorttelit houkuttelevat asumaan viihtyisässä ympäristössä, lähellä Tapiolan kattavia palveluita. Tutustu koteihin ja löydä oma paikkasi Tapiolasta.

 

 

Kuvat: Sini Pennanen