Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Unelma-asumista paraatipaikalla

Tyylikkäät rivitalohuoneistot nousevat Tapiolan keskustan puistomaiseen miljööseen. Kohteen myötä Bonavan toteuttama kortteli on kokonaan valmis.

Bonava on rakentanut aivan Tapiolan keskustaan, Tuuliniityn leikkipaikan ja Hakalehdon puiston viereen Tuulikellon korttelialueelle kaksi yhdistettyä kerrostaloa, ja nyt kortteliin on valmistumassa myös kolme uutta rivitaloa. Juttelimme asuinkorttelin rakentamisesta vastaavan Bonava Suomen projektijohtaja Mari Karttusen kanssa korttelialueen suunnitelmista ja erityisesti kohta alueelle rakentuvasta rivitaloyhtiöstä, Asunto Oy Espoon Tuulikello 3:sta. Tapiolan ytimessä sijaitsevat rivitalot edustavat rauhallista pientaloasumista luonnon lähellä aivan Tapiolan keskustassa. Rivitalot valmistuvat arviolta syksyllä 2025.

Unelma-asumista-paraatipaikalla_Visign-visualisointi_Bonava_Tuulikello-3_ulkovisu.jpg

Tuulikellon rivitalohuoneistojen valmistuttua Tuulikellon asuntokokonaisuus on kokonaisuudessaan valmis. Bonavalle oli tärkeää, että kokonaisuus on puistomainen ja talojen väliin jää reilusti tilaa niin ihmisille kuin kasveillekin.

– Kyse on kolmen rivitalon kokonaisuudesta ja yhteensä 13 asunnosta, jotka viimeistelevät Tuulikellon asuinkorttelin. Enempää alueelle ei siis enää sen jälkeen rakenneta. Asuntojen sisäänkäynti tapahtuu sisäpihan puolelta ja pääikkunat aukeavat länteen, puiston suuntaan. Talojen eteen, puiston puolelle rakennetaan helppohoitoiset asuntokohtaiset terassipihat. Uusien rivitalojen rakennustyöt käynnistyvät näillä näkymin heti kesän jälkeen, mikäli saamme tarpeeksi ennakkovarauksia. Jo nyt rivitalokohde on herättänyt valtavasti kiinnostusta, Mari Karttunen kertoo.

Millaisia asunnoista tulee?

– Rivitalohuoneistoissa korostuu ilmavuus, tyylikkyys ja valo. Noin 112–146,5 m² kokoiset asunnot rakennetaan pieneen rinteeseen, mikä mahdollistaa oleskelutiloihin tavallista korkeamman, yli kolmen metrin huonekorkeuden sekä yläkerran makuuhuoneisiin rauhallisen tunnelman erillään olohuoneesta ja keittiöstä.

Asuntojen pohjaratkaisuihin ja materiaalivalintoihin löytyy useita erilaisia sisustussuunnittelijan suunnittelemia vaihtoehtoja ja tyylikokonaisuuksia, joten jokaisesta kodista on mahdollista rakentaa yksilöllinen ja ainutlaatuinen. Jopa asunnon huonelukumäärään on mahdollista vielä tässä vaiheessa vaikuttaa, Karttunen kuvailee.

Unelma-asumista-paraatipaikalla_Visign-visualisointi_Bonava_Tuulikello-3_A5.jpg

Unelma-asumista-paraatipaikalla_Visign-visualisointi_Bonava_Tuulikello-3_B8.jpg

Rivitalohuoneistoissa korostuu valo, ilmavuus ja tyylikkyys. Pohjaratkaisu antaa myöten tavallista vieläkin suuremmille yksilöllisille valinnoille, mikäli varaa asunnon riittävän ajoissa.

Karttusen mukaan asuntojen parhaita puolia sijainnin ja muunneltavuuden lisäksi ovat todella laadukkaat materiaalit, tilava lasitettu terassi ja iso parveke, sekä maalämpö ja -viileä että ilmalämpöpumpun tehostama viilennys kesähelteillä. Kaiken kaikkiaan kohteessa on tavallista enemmän räätälöintimahdollisuuksia. Lisäksi se kuuluu energialuokkaan A. Asunnot myydään täysin velattomina, eli taloyhtiölle ei oteta yhtiölainaa. Bonava on vakavarainen iso ruotsalainen konserni, jolla on runsaasti kokemusta asuintilojen rakennuttamisesta. Ostajan turvallisuutta lisää myös se, että kyse on RS-kohteesta. Rivitalot muistuttavat ulkonäöltään saman korttelin kerrostaloja, ja ne ovat puuverhoiltuja kivitaloja.

– Kivitalot ovat kestäviä ja niissä on hyvä äänieristys. Puuverhoilulla taloista saadaan lämpimän kotoisia ja kutsuvia, mutta kuitenkin moderneja. Verhoilu sopii hyvin myös yhteen Tapiolan puutarhakaupungin henkeen. Puutarhakaupunkihenkeä on mietitty myös pihojen kasvivalinnoissa. Pihasuunnittelija listasi Tapiolassa tyypillisimmin istutettuja kasveja ja suunnitteli istutukset sen mukaan huomioiden kuitenkin kaikessa helppohoitoisuuden, Karttunen sanoo.

Miten asuntoihin pääsee tutustumaan?

– Paras tapa tutustua asuntoihin on käydä Bonavan sivuilla, jonne olemme koonneet laajan materiaalipaketin rivitaloista esitteineen ja havainnekuvineen. Suosittelemme kaikkia kiinnostuneita varaamaan henkilökohtaisen tapaamisajan joko toimistollemme tai Tuulikello 2:n esittelyasunnolle, jolloin voimme yhdessä käydä läpi rivitalojen suunnitelmia ja runsaita variointimahdollisuuksia. Lisäksi järjestämme 21.4. rivitalojen yleisen esittelytilaisuuden Tuulikello 2:n malliasunnolla, jonne ovat kaikki rivitaloista kiinnostuneet tervetulleita, kertovat Bonavan myyntineuvottelijat Joel Viitanen ja Kulla Kivi.

Unelma-asumista-paraatipaikalla_Myyntineuvottelijat_Joel_ja_Kulla_Bonava_Tuulikello-3_B7.jpg

Tuulikellon myyntineuvottelijat Joel Viitanen ja Kulla Kivi.

Viitanen ja Kivi painottavat, että kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä nopeasti, sillä pohjan kustomointi onnistuu vielä aikataulujen osalta.

– Rakennusalue on tällä hetkellä aidattu huolellisesti ja rakennustyömaalle on pääsy kielletty, mutta parhaiten paikan hahmottaa kiipeämällä Tuulikello 2:n ylimpään kerrokseen, josta koko alueen ja ympäröivät puistot sekä pihat näkee yhdellä silmäyksellä. Rakennustöiden edetessä rivitaloon todennäköisesti sisustetaan myös yksi malliasunto, johon pääsee sitten rakennusprojektin edettyä tutustumaan, Viitanen jatkaa.

Rakennusaikana tuleville asukkaille järjestetään myös mahdollisuuksia päästä tutustumaan valmistuviin asuntoihin, eikä pois suljettua ole myöskään yleisen tutustumistilaisuuden järjestäminen lähialueen asukkaille.

– Suosittelemme kaikkia kiinnostuneita kuitenkin olemaan yhteydessä meihin Bonavan myyjiin mahdollisimman pian, eikä odottamaan rakennusprojektin alkamiseen asti, sillä mitä aikaisemmin projektiin lähtee mukaan, sitä enemmän esimerkiksi asunnon pohjaan pystyy itse vaikuttamaan. Jo ennen rakennusprojektin alkamista asunnoissa lyödään pohjapiirustukset lukkoon ja sen jälkeen aika pian esimerkiksi kiintokalusteet, joilla on vaikutusta muun muassa vesijohtojen ja sähköpistokkeiden paikkoihin. Materiaalivalinnat, kuten esimerkiksi lattiamateriaalit ja kylpyhuoneiden laatat ehtii valita rakennusprojektin jo alettua, mutta niilläkin voi olla yllättävän pitkiä toimitusaikoja, Viitanen listaa.

– Pidämme erityisen hyvin huolta siitä, että asunnon meiltä ostavat saavat meiltä tietoa rakennusprojektin etenemisestä muun muassa Oma Bonava -kanavan kautta, ja tiedotamme myös lähitalojen asukkaita projektin vaiheista, Karttunen ja Viitanen lupaavat.

Tutustu tarkemmin suunnitelmiin ja havainnekuviin tai lue kohteesta. Asuntoesitteen löydät täältä.