Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kylä keskellä kaupunkia

Postinkantajassa nautitaan upeista yhteistiloista

Laita kesäkeittiön grilli kuumaksi ja herkuttele oman pihan antimilla, treenaa kylätalolla tai viereisessä Keskuspuistossa ja rentoudu korttelipaviljongin saunassa. Postinkantajassa on helppo viihtyä.

Postinkantajan kotikorttelissa on hurmaavaa kylätunnelmaa

Bonava toteuttaa Pohjois-Pasilaan uudelle Postipuiston alueelle viihtyisän Postinkantajan kotikorttelin, jossa panostetaan poikkeuksellisen mukaviin yhteisiin tiloihin. Korttelipiha ja -paviljonki saunoineen houkuttelevat viihtymään vapaa-aikana ja lisää mahdollisuuksia tarjoaa alueen yhteinen Postivarikko-kylätalo. Kotikortteli ja koko Postipuiston uusi asuinalue huokuvat ihanaa pienen kylän tunnelmaa – aivan keskellä kaupunkia.

Korttelipaviljonki on asukkaiden olohuone

Korttelipaviljonki on Postinkantajan uusien Bonava-kotien asukkaiden yhteinen olohuone. Rakennus sijaitsee keskellä korttelipihaa ja sen edessä avautuu suuri ulkoterassi.

”Korttelipaviljongissa on noin 60 neliömetrin avara kerhotila avokeittiöineen. Tila soveltuu tapahtumien järjestämiseen ja moneen muuhun käyttöön ympäri vuoden. Kerhotilasta on käynti lähes yhtä suurelle terassille, joka on pääosin katettua tilaa. Terassille tulee kesäkeittiö grilleineen naapureiden yhteisiä illanviettoja varten”, kuvailee projektiarkkitehti Joonas Mikkonen JKMM Arkkitehdeistä.

Korttelipaviljongissa sijaitsevat myös asukkaiden yhteiset saunatilat. ”Saunoja on kaksi ja kumpaankin niistä on oma sisäänkäynti, samoin kuin kerhotilaan. Lisäksi tilat ovat yhteydessä toisiinsa sisäkautta. Näin kaikkia tiloja voidaan käyttää joustavasti samaan aikaan joko yhdessä tai erikseen”, Mikkonen sanoo.

Korttelipaviljongin julkisivu on yhdistelmä puuta ja suuria lasipintoja. Valoisista tiloista avautuu näkymä vehreälle piha-alueelle. Korttelipihaa ympäröivien Postinkantajan Bonava-kotien ikkunoista myös paviljonki itsessään näyttäytyy vihreänä, sillä rakennuksen erikoisuuksiin kuuluu viehättävä viherkatto.

siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/helsinki/kyla-keskella-kaupunkia/korttelipaviljonki-ulkovisualisointi.jpg

Visualisointikuva Postipuiston korttelipaviljongista

Yhteistreeniä ja oman pihan yrttejä

Postinkantajan kotikorttelin toiminnallisella yhteispihalla on tilaa muun muassa liikkumiseen, leikkimiseen ja kaupunkiviljelyyn sekä tietysti oleskeluun ja yhteiseen ajanviettoon. Monikäyttöinen ja turvallinen piha palvelee eri-ikäisiä asukkaita ja erilaisia kiinnostuksen kohteita.

Liikunnasta innostunut voi yhdistää lenkin läheisessä Keskuspuistossa treeniin oman pihan kuntoilupisteella ja rentoutua lopuksi korttelisaunassa. Puutarhuri puolestaan nauttii, kun saa iskeä kynnet multaan sekä poimia tuoreet salaatit, yrtit tai minitomaatit omalta viljelypalstalta. Satoa voi maistella grillin äärellä yhteisellä terassilla ja samalla valvoa lapsia viereisellä leikkipaikalla.

Myös Postinkantajan asuintaloissa on asukkaille varattua yhteistä tilaa. Aputiloista löytyy muun muassa hyvät puitteet polkupyörien säilytykseen sekä kunkin taloyhtiön omat talopesulat.

siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/helsinki/postipuisto_oman_pihan_yrtteja.jpg

Omalta viljelypalstalta voi poimia tuoreet salaatit, yrtit tai minitomaatit.

Kylätalo on Postipuiston sydän

Postinkantajan yhteisöllinen henki jatkuu koko Postipuiston alueella. Kotikorttelin omia yhteistiloja täydentää Pasilan Postipuiston ytimeen rakennettava Postivarikko. Kyseessä on eri taloyhtiöiden yhteinen kylätalo, joka tarjoaa muun muassa liikuntatiloja, etätyöskentelytiloja, erilaisia työskentelytiloja sekä tilaa juhlien ja tapahtumien järjestämiseen.

”Postivarikon tilat toteutetaan muuntelukelpoisiksi niin, että tilojen käyttötarkoitus joustaa asukkaiden tarpeiden mukaisesti. Toiveita kartoitettiin jo etukäteen työpajassa, jossa esiin nostettiin muun muassa peli- ja leikkinurkkaus, kirjanvaihtopalvelu, liikuntatilat sekä kahvila”, kertoo Heikki Pekanpalo Postivarikon toteuttavasta Fira Oy:stä.

Kylätalon omistajaksi tulee sijoitusyhtiö, jolle alueen taloyhtiöt maksavat tiloista vuokraa. Vuokran taloyhtiöt veloittavat asukkailta osana yhtiövastiketta, kun kylätalo otetaan käyttöön. Tämä antaa asukkaille laajalti mahdollisuuksia tilojen vapaaseen käyttöön. Lisäksi saatavilla voi olla lisäpalveluita, joista veloitetaan erillinen maksu.

”Esimerkiksi kuntosalin käytöstä, ohjatusta jumpasta tai erilaisista kursseista voidaan veloittaa nimellinen korvaus, joka on kuitenkin pienempi kuin vastaavissa kaupallisissa palveluissa. Pääajatus on, että kylätalo on aktiivisessa käytössä ja tarjoaa monipuolisia palveluita, joihin asukkailla on ensisijainen käyttöoikeus. Palveluita voidaan tarjota myös muille, mutta markkinahintaan.”

Yhteisöllinen tila voi yhdistää Postipuiston asukkaita, uskoo Pekanpalo. ”Kylätalosta tehdään asukkaiden näköinen tila, johon voi tulla matalalla kynnyksellä. Parhaimmillaan Postivarikosta tulee alueelle solmukohta, jossa tavataan ystäviä ja tutustutaan myös uusiin ihmisiin.”

siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/helsinki/postipuisto_kylatalo_visualisointi.jpg

Visualisointi Postipuiston kylätalosta

Oma koti Postipuistosta

Postipuisto on Helsingin ydinkeskustasta vain parin minuutin junamatkan päässä. Pohjois-Pasilaan asettuva uusi asuinalue tarjoaa kaikki mukavan elämän eväät kauniissa paketissa. Ainutlaatuinen sijainti vehreän Keskuspuiston ja Pasilan palvelujen kupeessa puhuttelee niin ensiasunnon ostajia kuin lapsiperheitä ja huolettomasta kaupunkiasumisesta haaveilevaa vanhempaa väkeä. Ole mukana ensimmäisten joukossa ja lähde nyt kanssamme mukavalle kotimatkalle kohti viihtyisää Postipuistoa ja Postinkantajan uusia Bonava-koteja.