Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kylä keskellä kaupunkia

Postipuiston naapurustossa nautitaan kylämäisestä yhteisöllisyydestä ja monipuolisista asukastiloista. Tutustu upouuden asuinalueen erikoisuuksiin.

Kylätalo on Postipuiston sydän

Postipuiston naapurustossa yhteisöllisyys on ollut kantavana teemana koko suunnittelun ajan. Kotikorttelien omia yhteistiloja täydentää Postipuiston ytimeen valmistunut Postivarikko. Kyseessä on eri taloyhtiöiden yhteinen kylätalo, joka tarjoaa muun muassa liikuntatiloja, etätyöskentelytiloja, erilaisia työskentelytiloja sekä tilaa juhlien ja tapahtumien järjestämiseen.

”Postivarikon tilat on toteutettu muuntelukelpoisiksi niin, että tilojen käyttötarkoitus joustaa asukkaiden tarpeiden mukaisesti. Toiveita kartoitettiin jo etukäteen työpajassa, jossa esiin nostettiin muun muassa peli- ja leikkinurkkaus, kirjanvaihtopalvelu, liikuntatilat sekä kahvila”, kertoo Heikki Pekanpalo Postivarikon toteuttaneesta Fira Oy:stä.

Kylätalon omistaa sijoitusyhtiö, jolle alueen taloyhtiöt maksavat tiloista vuokraa. Vuokran taloyhtiöt veloittavat asukkailta osana yhtiövastiketta. Tämä antaa asukkaille laajalti mahdollisuuksia tilojen vapaaseen käyttöön. Lisäksi saatavilla voi olla lisäpalveluita, joista veloitetaan erillinen maksu.

”Esimerkiksi kuntosalin käytöstä, ohjatusta jumpasta tai erilaisista kursseista voidaan veloittaa nimellinen korvaus, joka on kuitenkin pienempi kuin vastaavissa kaupallisissa palveluissa. Pääajatus on, että kylätalo on aktiivisessa käytössä ja tarjoaa monipuolisia palveluita, joihin asukkailla on ensisijainen käyttöoikeus. Palveluita voidaan tarjota myös muille, mutta markkinahintaan.”

Yhteisöllinen tila voi yhdistää Postipuiston asukkaita, uskoo Pekanpalo. ”Kylätalosta tehdään asukkaiden näköinen tila, johon voi tulla matalalla kynnyksellä. Parhaimmillaan Postivarikosta muodostuu alueelle solmukohta, jossa tavataan ystäviä ja tutustutaan myös uusiin ihmisiin.”

Energiaa luonnosta ja liikunnasta

Postipuiston sijainti on ihanteellinen luonnonläheisestä kaupunkiasumisesta haaveilevalle. Uudessa naapurustossa asutaan kirjaimellisesti keskellä kaupunkia, mutta silti mukavan piilossa vilinästä ja vilskeestä. Vieressä avautuva Keskuspuisto upeine ulkoilureitteineen ja ainutlaatuisine luontoelämyksineen tuo liikunnan riemun kotiovelle. Hyppää vaikka pyörän selkään ja polje Maunulan ulkoilumajalle. Tai nappaa mukaan kori ja suuntaa marjastamaan. Talvella alueella mutkittelevat hiihtoladut, kesäisin pururadat ja metsäpolut.

Postipuisto saa myös oman kaupunginosapuistonsa. Puistovyöhykkeelle suunnitellaan monipuolista puuhaa ja toimintoja koko perheelle, leikin riemusta peleihin ja rentoutumiseen. Postipuisto-nimeä kantava viheralue asettuu Postintaipaleelle aivan Postinkantajan ja Lähetin uusien Bonava-kotien naapuriin.

Upouudet palvelut

Keski-Pasilan palveluihin, kuten tarjonnaltaan monipuoliseen Triplan ostoskeskukseen, on reilun parin kilometrin matka. Tulevaisuudessa naapurusto saa kuitenkin myös omia lähipalveluitaan. Lähikauppa palvelee jo nyt Rullakkotorin laidalla, vain parin korttelin päässä uusista Bonava-kodeista. Lapsiperheiden iloksi vieressä toimii paviljonkipäiväkoti, jonka lisäksi alueelle suunnitellaan omaa koulua. Turvalliset kevyen liikenteen väylät tekevät asioilla käymisestä ja arjen pyörittämisestä entistä mukavampaa. Alueella on varaus myös raitiotielle.

Oma koti Postipuistosta

Pohjois-Pasilaan asettuva Postipuisto tarjoaa kaikki mukavan elämän eväät kauniissa paketissa. Ainutlaatuinen sijainti puhuttelee niin ensiasunnon ostajia kuin lapsiperheitä ja huolettomasta kaupunkiasumisesta haaveilevaa vanhempaa väkeä. Lähde kanssamme mukavalle kotimatkalle kohti viihtyisää Postipuistoa, ja tutustu Lähetin uusiin Bonava-koteihin jo tänään.