Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kylä keskellä kaupunkia

Ihastu Postipuiston yhteisölliseen naapurustoon

Postipuiston naapurustossa nautitaan kylämäisestä yhteisöllisyydestä ja monipuolisista asukastiloista. Tutustu upouuden asuinalueen erikoisuuksiin.

Kylätalo on Postipuiston sydän

Postipuiston naapurustossa yhteisöllisyys on ollut kantavana teemana koko suunnittelun ajan. Kotikorttelien omia yhteistiloja täydentää Postipuiston ytimeen rakennettava Postivarikko. Kyseessä on eri taloyhtiöiden yhteinen kylätalo, joka tarjoaa muun muassa liikuntatiloja, etätyöskentelytiloja, erilaisia työskentelytiloja sekä tilaa juhlien ja tapahtumien järjestämiseen.

”Postivarikon tilat toteutetaan muuntelukelpoisiksi niin, että tilojen käyttötarkoitus joustaa asukkaiden tarpeiden mukaisesti. Toiveita kartoitettiin jo etukäteen työpajassa, jossa esiin nostettiin muun muassa peli- ja leikkinurkkaus, kirjanvaihtopalvelu, liikuntatilat sekä kahvila”, kertoo Heikki Pekanpalo Postivarikon toteuttavasta Fira Oy:stä.

Kylätalon omistajaksi tulee sijoitusyhtiö, jolle alueen taloyhtiöt maksavat tiloista vuokraa. Vuokran taloyhtiöt veloittavat asukkailta osana yhtiövastiketta, kun kylätalo otetaan käyttöön. Tämä antaa asukkaille laajalti mahdollisuuksia tilojen vapaaseen käyttöön. Lisäksi saatavilla voi olla lisäpalveluita, joista veloitetaan erillinen maksu.

”Esimerkiksi kuntosalin käytöstä, ohjatusta jumpasta tai erilaisista kursseista voidaan veloittaa nimellinen korvaus, joka on kuitenkin pienempi kuin vastaavissa kaupallisissa palveluissa. Pääajatus on, että kylätalo on aktiivisessa käytössä ja tarjoaa monipuolisia palveluita, joihin asukkailla on ensisijainen käyttöoikeus. Palveluita voidaan tarjota myös muille, mutta markkinahintaan.”

Yhteisöllinen tila voi yhdistää Postipuiston asukkaita, uskoo Pekanpalo. ”Kylätalosta tehdään asukkaiden näköinen tila, johon voi tulla matalalla kynnyksellä. Parhaimmillaan Postivarikosta tulee alueelle solmukohta, jossa tavataan ystäviä ja tutustutaan myös uusiin ihmisiin.”

Energiaa luonnosta ja liikunnasta

Postipuiston sijainti on ihanteellinen luonnonläheisestä kaupunkiasumisesta haaveilevalle. Uudessa naapurustossa asutaan kirjaimellisesti keskellä kaupunkia, mutta silti mukavan piilossa vilinästä ja vilskeestä. Vieressä avautuva Keskuspuisto upeine ulkoilureitteineen ja ainutlaatuisine luontoelämyksineen tuo liikunnan riemun kotiovelle. Hyppää vaikka pyörän selkään ja polje Maunulan ulkoilumajalle. Tai nappaa mukaan kori ja suuntaa marjastamaan. Talvella alueella mutkittelevat hiihtoladut, kesäisin pururadat ja metsäpolut.

Postipuisto saa myös oman kaupunginosapuistonsa. Puistovyöhykkeelle suunnitellaan monipuolista puuhaa ja toimintoja koko perheelle, leikin riemusta peleihin ja rentoutumiseen. Postipuisto-nimeä kantava viheralue asettuu Postintaipaleelle aivan Postinkantajan ja Lähetin uusien Bonava-kotien naapuriin.

Upouudet palvelut

Keski-Pasilan palveluihin, kuten upouuteen Triplan ostoskeskukseen, on reilun parin kilometrin matka. Tulevaisuudessa naapurusto saa kuitenkin myös omia lähipalveluitaan. Kauppa valmistuu Rullakkotorin laidalle 2020-luvun alkupuolella, vain parin korttelin päähän uusista Bonava-kodeista. Lapsiperheiden iloksi alueelle tulee myös kaksi uutta päiväkotia sekä koulu. Väliaikainen päiväkoti ja koulu avaavat tilansa jo syksyllä 2021. Turvalliset kevyen liikenteen väylät tekevät asioilla käymisestä ja arjen pyörittämisestä entistä mukavampaa. Alueella on varaus myös raitiotielle.

Oma koti Postipuistosta

Pohjois-Pasilaan asettuva Postipuisto tarjoaa kaikki mukavan elämän eväät kauniissa paketissa. Ainutlaatuinen sijainti puhuttelee niin ensiasunnon ostajia kuin lapsiperheitä ja huolettomasta kaupunkiasumisesta haaveilevaa vanhempaa väkeä. Ole mukana ensimmäisten joukossa ja lähde nyt kanssamme mukavalle kotimatkalle kohti viihtyisää Postipuistoa. Tutustu Postinkantajan ja Lähetin uusiin Bonava-koteihin jo tänään.