Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Turun taidemuseo

Taiteilua ja puistoilua kaupungin sydämessä

Turun taidemuseon kansallisromanttinen graniittilinna on nähtävyys jo itsessään. Myös sijainti kukkulalla on näyttävä ja keskeinen. Saman katon alta löytyy niin klassikoita kuin kuvataiteen uusinta uutta. Uudet Bonava-kodit sijaitsevat vain pienen matkan päässä Turun taidemuseosta.

Turun Taidemuseo

Turun taidemuseon rakennuksen on suunnitellut professori Gustaf Nyström. 

Jokaiselle löytyy nähtävää

”Turun taidemuseo on yksi merkittävimmistä suomalaisista taidemuseoista. Meillä on paljon kultakauden klassikoita ja kansallisaarteita, joiden näkeminen livenä tarjoaa monille mukavia jälleennäkemisiä”, amanuenssi Annina Sirén kertoo.

Kokoelman painopisteinä on sekä kotimainen että pohjoismainen kuvataide. Kultakauden klassikoiden lisäksi noin 7000 teoksen kokoelma tunnetaan surrealismista, pop-taiteesta ja nykytaiteesta. Myös taiteilijoiden omakuvat ovat saaneet vahvan aseman. Kokoelmien lisäksi esillä olevat päänäyttelyt vaihtuvat kolmesti vuodessa, Studion ja Pimiön viidesti vuodessa. Jokaiselle löytyy nähtävää”, Sirén lupaa.

Helene Schjerfbeckin omakuva vuodelta 1912

Kultakauden klassikoita edustaa mm. Helene Schjerfbeckin omakuva vuodelta 1912. (Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen)

Taiteen ohella taidemuseo tarjoaa kävijöilleen erilaisia tapahtumia ja mukavaa olohuonemeininkiä. Museoon voi poiketa vaikkapa kevyelle lounaalle, herkullisille leivonnaisille, kahville ja virvokkeille. Kesäterassilta on upeat näkymät yli kaupungin.

Turun taidemuseon naapurista avautuva Puolalanpuisto on turkulaisten suosikkipuisto.

Turun taidemuseon naapurista avautuva Puolalanpuisto on turkulaisten suosikkipuisto.

Taidemuseo on aikanaan asettunut yhdelle Turun seitsemästä kukkulasta. Puolalanmäki kauniine jugend-rakennuksineen ja vehreine puistoalueineen onkin erittäin suosittu kaupunkilaisten oleskelu-, virkistymis- ja auringonottopaikka.

Puolalanmäen kalliot tarjoavat kesäisin auringonottopaikkoja ja talvisin pulkkamäkiä.

Puolalanmäen kalliot tarjoavat kesäisin auringonottopaikkoja ja talvisin pulkkamäkiä.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, Turku (Kuvat: Turun taidemuseo)

Tutustu ja ihastu Turun keskustan uusiin Bonava-koteihin.

Tutustu Turun Brahenportin ja -tullin naapurustoon