Tervetuloo meijä kaffelaa
Joulukuussa 2014 avattu kahvila on löytänyt asiakkaansa. Kuhina käy niin kahvilan salissa kuin takahuoneessa, jossa Jonna Sinkkonen valmistaa kaiken tuoreen tarjottavan kakuista kroisantteihin ja kekseistä saaristolaisleipiin. Tässä kaffelassa panostetaan laatuun, itse tekemiseen ja omaan tuotekehitykseen.
Gaggui Kaffela kutsuu herkuttelemaan oman talon tuotteilla.
Rento tunnelma ja herkkuja notkuva vitriini pistävät viihtymään.
Herkkuja löytyy moneen makuun, ja tuoksu on kerrassaan huumaava. Jonnan reseptin mukaan leivottu mutakakku on valloittanut turkulaisten sydämet, samoin siitä kehitetty mutakakun ja juustokakun yhdistelmä ”vähäliiatuhti” sekä erilaiset kuppigagut ja moni muu. Uutta syntyy koko ajan sesongin ja raaka-aineiden mukaan.
Suussa sulava pala kakkua saa hyvälle tuulelle.
Ei ole vaikea kuvitella, miksi paikassa käy kuhina, mutta kun Jonnalta kysytään, vastauksen saa myös turkulaisittain.
”Me tehrää kaik meijä tuatteet iha ite, ain marmeladist sokerimassaa saakka. Kaffetki me jauhetaa suaraa pavuist paika pääl, ni saat suaraa kuppiis tuaret vast jauhettuu kaffet. Et tul säki vaa maistaa gagguu ja kaffet. Tervetuloo.”
Jonna Sinkkonen valmistaa kahvilan herkut omin käsin. Tilaustyönä tehdään myös upeita hääkakkuja.
Gaggui Kaffela, Humalistonkatu 15a, Turku (Kuvat: Gaggui Kaffela ja Mika Okko)
Tutustu ja ihastu Turun keskustan uusiin Bonava-koteihin.