Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Turun taidemuseo

Turun taidemuseon kansallisromanttinen graniittilinna on nähtävyys jo itsessään. Myös sijainti kukkulalla on näyttävä ja keskeinen. Saman katon alta löytyy niin klassikoita kuin kuvataiteen uusinta uutta. Uudet Bonava-kodit sijaitsevat vain pienen matkan päässä Turun taidemuseosta.

Turun Taidemuseo

Turun taidemuseon rakennuksen on suunnitellut professori Gustaf Nyström. 

Jokaiselle löytyy nähtävää

”Turun taidemuseo on yksi merkittävimmistä suomalaisista taidemuseoista. Meillä on paljon kultakauden klassikoita ja kansallisaarteita, joiden näkeminen livenä tarjoaa monille mukavia jälleennäkemisiä”, amanuenssi Annina Sirén kertoo.

Kokoelman painopisteinä on sekä kotimainen että pohjoismainen kuvataide. Kultakauden klassikoiden lisäksi noin 7000 teoksen kokoelma tunnetaan surrealismista, pop-taiteesta ja nykytaiteesta. Myös taiteilijoiden omakuvat ovat saaneet vahvan aseman. Kokoelmien lisäksi esillä olevat päänäyttelyt vaihtuvat kolmesti vuodessa, Studion ja Pimiön viidesti vuodessa. Jokaiselle löytyy nähtävää”, Sirén lupaa.

Helene Schjerfbeckin omakuva vuodelta 1912

Kultakauden klassikoita edustaa mm. Helene Schjerfbeckin omakuva vuodelta 1912. (Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen)

Taiteen ohella taidemuseo tarjoaa kävijöilleen erilaisia tapahtumia ja mukavaa olohuonemeininkiä. Museoon voi poiketa vaikkapa kevyelle lounaalle, herkullisille leivonnaisille, kahville ja virvokkeille. Kesäterassilta on upeat näkymät yli kaupungin.

Turun taidemuseon naapurista avautuva Puolalanpuisto on turkulaisten suosikkipuisto.

Turun taidemuseon naapurista avautuva Puolalanpuisto on turkulaisten suosikkipuisto.

Taidemuseo on aikanaan asettunut yhdelle Turun seitsemästä kukkulasta. Puolalanmäki kauniine jugend-rakennuksineen ja vehreine puistoalueineen onkin erittäin suosittu kaupunkilaisten oleskelu-, virkistymis- ja auringonottopaikka.

Puolalanmäen kalliot tarjoavat kesäisin auringonottopaikkoja ja talvisin pulkkamäkiä.

Puolalanmäen kalliot tarjoavat kesäisin auringonottopaikkoja ja talvisin pulkkamäkiä.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, Turku (Kuvat: Turun taidemuseo)

Tutustu ja ihastu Turun keskustan uusiin Bonava-koteihin.

Tutustu naapurustoon