Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Aktiviteetit

Hyvinvointi tulee kotikortteliin

Kun treenipaikka on lähellä kotia, liikkeellelähdön kynnys on matala. Vermonniityn kotikorttelin asukkaille on tarjolla liikuntamahdollisuuksia niin kotisalilla kuin pihalla.

Liikunta-alan ammattilainen Mika Järvinen suunnittelee Vermonniityn kotikorttelin liikunta-aktiviteetteja. Järvisen minigym-malli tuo liikunnan lähelle asukkaita uudenlaisessa muodossa. Vastaavaa ei ole tarjolla muille kuin Vermonniityn Bonava-kotien asukkaille.

”Idea on saanut alkunsa siitä, miten taloyhtiöiden kuntosaleja yleensä toteutetaan. Saleja ei varsinaisesti ole suunniteltu, vaan kyse on pikemminkin tyhjäksi jääneen tilan täyttämisestä asukkaiden käyttämättä jääneillä kuntolaitteilla. Usein tällaiset tilat pölyttyvät sen sijaan, että olisivat aktiivisessa käytössä”, Mika sanoo.
Mika Järvinen
Mika Järvinen on liikunta-alan ammattilainen 33 vuoden kokemuksella. 

Treenipaikalle on lyhyt matka

Vermonniityn korikorttelissa tehdään toisin. Kotikortteliin tulee kuntoiluvälineillä varustettava yhteiskäyttötila, joka laitteineen mahdollistaa harrastamisen ja liikkumisen asukkaita mahdollisimman hyvin palvellen.

”Kuntoilutila sopii asukkaille, joiden ei tule treenattua kotona tai lähdettyä naapurustoa pidemmälle treenaamaan. Kun treenimatka on lyhyt, lähtökynnys on matala.”

Yhteiskäyttötilaan tulee kosketusnäyttöjä, joista voi valita valmiita treeniohjelmia. Lisäksi voi halutessaan ostaa lisäpalveluita, kuten kuntotestausta, henkilökohtaista valmennusta ja lisäravinteita.

Myös lapset viihtyvät Lappsetin välineissä
Liikkuminen on helppoa myös lasten kanssa, kun treenipaikka löytyy läheltä. (kuva Lappset Group Oy) 

Hyvinvointipihalla treenataan yhdessä

Vermonniityssä kuntoilutilasta mennään vieläkin pidemmälle. Yhteiskäyttötilan rinnalle suunnitellaan hyvinvointipiha, jossa aikuiset, nuoret ja lapset voivat treenata ja puuhata yhdessä. Suomalaisen Lappset Oy:n varustamat kuntoilu- ja leikkipaikat ovat lähekkäin, joten vanhemmat voivat kuntoilla samalla, kun lapset leikkivät turvallisesti omalla alueellaan.

”Tarpeen tullen isän tai äidin on helppo pompata lasten puolelle ja taas takaisin omalle. Uskon, että tämä helpottaa lapsiperheiden arkea ja aktivoi asukkaita liikkumaan.”

Järvinen tietää, mistä puhuu. Hänellä on kotona 2-vuotiaat kaksoset ja kokemusta siitä, miten vähän aikaa tai jaksamista pienten lasten vanhemmilla on harrastaa liikuntaa.

Lihaskuntoa kannattaa treenata aina
”Lihaskunnon kehittäminen kannattaa aina. Sitä voi tehdä päivän aikana vaikka pienissä erissä”, Mika Järvinen sanoo. (kuva Lappset Group Oy)

Kuntoilu kannattaa aina

Mika Järvisellä on 33 vuoden kokemus yleisurheilijana, ammattivalmentajana ja liikunnanohjaajana. Kokemusta on yli 40 lajin valmennuksesta yleisurheilusta rytmiseen voimisteluun ja jalkapallosta cheerleadingiin.

Järvisen mukaan lihaskunto on kunnon osa-alueista se armeliain. ”Lihaskuntoa voi treenata ikään kuin pieninä pankkitalletuksia, koska lihaskunnon harjoittaminen lyhytkestoisinakin harjoitteina on aina eduksi.”

”Muut kunnon osa-alueet, kuten sydän- ja verenkiertoelimistö, vaativat isompia sijoituksia ja pitkäkestoisempia harjoitteita, joihin rahkeet eivät arjessa yksinkertaisesti aina riitä. Se, että harjoittaa lihaskuntoa, on kuin laittaisi rahaa pankkiin.”

Yhteiskäyttötilassa voi harjoitella kuntosalilaitteilla omatoimisesti oman ohjelman tai personal trainerin ohjeiden mukaisesti. Treenaaminen on asukkaille maksutonta ja sisäharjoittelua voi sään salliessa täydentää liikunta- ja toimintapihojen kuntoilu- ja liikuntalaitteilla. Asukkailla on mahdollisuus edullisiin lisäpalveluihin yhteiskäyttötilan valmennusoperaattorin kautta. Yhteiskäyttötila on avoinna klo 6-22 ja kulku tilaan toimii isännöitsijältä kuitatulla tägillä.

Tutustu Vermonniityn naapurustoon: