Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Leppävaaran urheilupuisto

Lajivalikoimaa liikunnan ystäville

Espoon suurin ja monipuolisin urheilupuisto sijaitsee Leppävaarassa, lähellä Vermonniityn uutta kotikorttelia. Talvella urheilupuistossa pääsee mm. hoidetuille laduille ja jäälle tai uusittuun uimahalliin. Kesäkaudella harrastetaan mm. yleisurheilua, koripalloa ja tennistä, tai polskitaan uudessa maauimalassa.

Liikuttaa jopa miljoonaa kävijää

Leppävaaran urheilupuisto sijaitsee kävelymatkan päässä Vermonniityn uusista Bonava-kodeista.

Leppävaaran urheilupuisto
Urheilupuiston kattavat liikuntamahdollisuudet tarjoavat lähinaapuruston asukkaille mahdollisuuksia omasta kunnosta huolehtimiseen ympäri vuoden. 

Urheilupuiston yleisurheilustadion, kentät ja kuntoreitit sekä ladut houkuttelevat lähes puoli miljoonaa kävijää vuodessa. Kun mukaan lasketaan uimahallin ja maauimalan käyttö, kävijöitä on yli miljoona. Harrastaminen on helppoa: puistoon voi tulla vapaasti omalla aikataululla. 

Mikko, Markku ja Sanni Nikkinen luistelemassa
Sanni ja Mikko Nikkinen tulivat luistelemaan isänsä Markku Nikkisen kanssa. 

– Jää- ja latutilanteen voi tarkistaa etukäteen Espoon kaupungin verkkosivuilta, kertoo liikuntapaikkamestari Kimmo Laitinen. – Luistelukentät ja kesällä tennis- ja hiekkakentät ovat kenen tahansa käytettävissä aina kun ne ovat vapaana, samoin yleisurheilukenttä ja heittoalueet. Ainoastaan nurmikenttien käyttötunteja rajoitetaan kunnossa pysymisen vuoksi. Meiltä saa maksutta lainata myös yleisurheiluvälineitä keihäistä kiekkoihin tai kuuliin. 

Urheilupuiston kuntosali
Stadionin yhteydessä on pieni kuntosali, jonka käytöstä veloitetaan kuukausimaksu. Kimmo Laitinen asettelee painoja valmiiksi. 

Penkkiurheilijoitakaan ei ole unohdettu: Leppävaaran urheilupuistossa järjestetään vuosittain kaksi isoa yleisurheilukisaa.

– Viime vuonna täällä pidettiin Baltian maiden ja Pohjoismaiden mestaruuskisat. Tavoitteena on kehittää toimintaa niin, että saamme tänne isompia kilpailuja, Laitinen lupaa.

Uimaan ympäri vuoden

Leppävaaran uimahalli on käynyt läpi täydellisen remontin. Halli avattiin uudistettuna kesällä 2016, ja samalla sen yhteyteen avautui suuren suosion saavuttanut maauimala.

Leppävaaran maauimala
Uimahallissa on mm. kahdeksan 25 metrin rataa sekä erillinen hyppyallas. 

Emma ja Mari
Emma ja Mari nauttivat porealtaassa.

Maauimalan 50 metrin altaassa uimareille on kymmenen rataa. Lapsille löytyy mm. kahluuallas ja vesiliukumäkiä, ja yhteiseen ajanviettoon rantalentis- ja katukoriskentät.

Skeittaamaan tai kiipeilemään?

Perinteisten liikuntalajien lisäksi alueella on panostettu eri-ikäisten ajanvietteisiin. Lapsiperheiden suosikkeihin kuuluu pari vuotta sitten avattu Angry Birds -leikkipuisto, kun taas nuoriso viihtyy skeittipuistossa.

Tomi ja Lenni Angry Birds-puistossa
Angry Birds -puistossa on tilaa leikkiä. Tomi ja Lenni kokeilevat köysiradan vauhtia.

Viime kesänä alueelle avattiin myös Seikkailupuisto Huippu. Huipun kiipeilyreiteillä ja vaijeriliu’uissa rohkeimmat pääsevät haastamaan itseään ja kokemaan vauhdin hurmaa jopa 18 metrin korkeudessa.

Leppävaaran urheilupuisto ja uimahalli, Veräjäpellonkatu 17

Tutustu Vermonniityn naapurustoon