Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Robellas Cafe

Hirsihuvilassa aika pysähtyy

Espoon Leppävaarassa Kehä I:n kupeessa seisoo yli satavuotias punainen, mansardikattoinen hirsihuvila. Nyt huvilassa toimii tunnelmallinen lounaskahvila Robellas Cafe.

Lounastauko karkottaa kiireen

Noin puolentoista kilometrin kävelymatkan päässä Leppävaaran Vermonniityn ihanasta kotikorttelista sijaitsee kahvila ja lounasravintola Robellas Cafe. Kahvilan miljöö ei ole mikä tahansa rakennus vaan tunnelmallinen pitsi-ikkunainen huvila. Huvilan rakensi yli sata vuotta sitten kupariseppä Mauno Hätinen, joka oli rikastunut Helsingin rautatieaseman kattotöillä

Kaunis lasikuisti ja upeat puuovet kutsuvat astumaan sisään. Kesäisin kahvila laajenee etupihalle.

Lounashetki rauhoittaa keskellä päivän kiireitä. Kahvilan suurissa saleissa aika tuntuu hetkeksi pysähtyvän.

Kauniissa ympäristössä nautitaan monipuolista ruokaa ja itse tehtyjä leivonnaisia. Joka arkipäivä tarjoillaan seisovasta pöydästä lounas, jonka vaihtoehtoina on päivittäin vaihtuva kotiruoka, keitto ja salaatti.

Kauniit kaakeliuunit ovat osa huvilan historiaa.

Ripaus ylellisyyttä arjen keskellä

Arkisin Robellas Cafessa on tarjolla lounaan lisäksi myös aamiaista. Rauhallinen aamiaishetki tuoreen ja terveellisen aamupalan merkeissä antaa ylellisen alun arkipäivälle. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjoillaan monipuolista brunssia. Sesongin teemapäivien mukaan järjestetään myös erikoisbrunsseja, joissa lisänä on keittiöpäällikön valitsemia herkkuja.

Brunssit ovat sen verran suosittuja, että pöytä kannattaa varata hyvissä ajoin, suosittelee Robellas Cafen yrittäjä Katja Majlund.

Joka päivä tarjoillaan tietysti myös itse leivottuja herkullisia leivonnaisia. Kahvilan vakiovalikoimaan kuuluvia erikoisuuksia on tultu herkuttelemaan kauempaakin.

Kahvilan suosikkeihin kuuluvat Brita-kakku sekä talon oma porkkanakakku. Näitä kannattaa ehdottomasti maistaa meille tullessa, ja moni saapuu niiden takia muualtakin, talossa vuodesta 2014 asti työskennellyt Majlund paljastaa.

Herkkuja, kuten kokonaisia kakkuja ja suolaisia piirakoita, voi myös tilata etukäteen kotiin, mikä helpottaa esimerkiksi juhlajärjestelyjä. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin tiloissa on lisäksi mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia.

Brunssipöydästä löytyy herkkuja ja silmänruokaa. Sana on kiirinyt, joten pöytä kannattaa varata etukäteen

Leppävaara on sijainniltaan ihanteellinen niin kahvitteluhetkiin kuin kotipaikkanakin, sillä liikenneyhteydet, harrastusmahdollisuudet sekä ympäröivät palvelut ovat kattavat. Tänne on mukava kotiutua ja aloittaa tutkimusretki omaan naapurustoon.


Robellas Cafe, Laturinkuja 10