Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kuntoilua omassa kotikorttelissa

Vermonniityssä treenataan omassa pihapiirissä

Vermonniityn kotikorttelissa voi kuntoilla omatoimisesti ympäri vuoden omassa pihapiirissä. Paikan päälle voi kutsua myös personal trainerin neuvomaan ja kannustamaan harjoittelussa.

Ainutlaatuinen tila on suunniteltu kuntoilua silmällä pitäen

Arjen keskellä voi olla vaikea löytää aikaa liikuntaan ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Vermonniityn kotikorttelissa asia on ratkaistu järjestämällä naapureille yhteiset, kuntoiluun soveltuvat harrastetilat omaan pihapiiriin.

– Harrastekäyttö vaikutti moniin tilan ratkaisuihin pistorasioiden paikoista lähtien. Lattiamateriaalina on esimerkiksi kestävä kumimatto, joka on helppo pitää puhtaana. Matto eristää ääntä jonkin verran ja kestää harjoittelua kengät jalassa tai painojen kanssa. Tilan ilmanvaihtoa on myös lisätty.

Sopivan lähellä kotoa

Vermonniityn kotikorttelin yhteiskäyttötila on harjoittelun kannalta yhtä aikaa sopivan lähellä ja kaukana kotoa, uskoo Järvinen.

– Monella on kotona jokin kuntoilulaite, joka kuitenkin pölyyntyy vähässä käytössä. Treenit tulee tehtyä vain silloin, kun lähtee varta vasten harjoittelemaan. Toisaalta jos pitäisi lähteä kauas, moni ei lähde ollenkaan. Vermonniityssä tämä taklattiin tarjoamalla tilat liikuntaan lähellä kotia, mutta sen ulkopuolella.

Yhteiskäyttötilassa harjoittelemaan ehtii, vaikka aikaa olisi vähän. Jo puolessa tunnissa voi tehdä lyhyen aerobisen harjoittelun ja lisäksi lihaskuntoharjoitteita kuntopiirin tapaan. Harjoittelun jälkeen pääsee nopeasti kotisaunaan, joka on lämmennyt sillä aikaa.

Minigym-konsepti takaa kattavat treenit

Yhteiskäyttötilan laitevalinnat on harkittu tarkasti tilaan sopiviksi. Tilaa on 90 neliömetriä, ja neliöistä on otettu kaikki irti.

Kattava treeni onnistuu pienoissalissa eikä tila silti ole ahdas.

– Täällä pystyy tekemään käytännössä kaikki samat asiat kuin kaupallisella tai kunnallisella kuntosalilla. Ratkaisu perustuu ns. dual-laitteisiin: yhdellä laitteella voi tehdä esimerkiksi etu- ja takareisien harjoitteet tai treenata sekä lähentäjiä että loitontajia, kertoo Järvinen.

Säiden salliessa harjoittelemaan pääsee myös Vermonniityn kotikorttelin hyvinvointipihalla. Pihat ja toiminta niillä on teemoitettu tukemaan eri-ikäisten asukkaiden liikunnallisia tarpeita.

– Samalla pihalla saattaa yhdistyä eri-ikäisille suunnattua toimintaa esimerkiksi niin, että pienten lasten leikkipihan ympärillä on aikuisille tarkoitettu rata. Siellä voi harjoitella eri pisteissä ja pysyä näköetäisyydellä lapsista. Toivon, että yhteinen tekeminen lisää myös vuorovaikutusta asukkaiden kesken.

Lisäpalveluna henkilökohtaista ohjausta

Omatoimisen harjoittelun lisäksi Vermonniityn kotikorttelin asukkailla on mahdollisuus valmennus- ja hyvinvointipalveluihin paikan päällä. Personal trainer Anna-Kaisa Sillanpäältä voi ostaa yksittäisen PT-tunnin tai säännöllistä tukea harjoitteluun.

– Olen erityisen iloinen, että yhteiskäyttötila on lähellä asukkaita. Kynnys käyttää personal trainerin palveluita on matalampi omassa pihapiirissä. Personal trainer tulee luoksesi, mutta vierasta ihmistä ei kuitenkaan tarvitse päästää sisälle kotiin.

Saliympäristöä yksityisempi tila luo turvalliset puitteet harjoittelun aloittamiseen, sanoo Sillanpää.

Asukkaiden toiveista ja tarpeista riippuen palvelutarjonta saattaa myöhemmin laajentua. Saataville voi tulla esimerkiksi hierontapalveluita.

”Aika huikea juttu”

Yhteiskäyttötila on maksutta kotikorttelin uusien Bonava-kotien asukkaiden käytettävissä. Tätä varten tarvitsee vain kulkulätkän, jolla tilaan pääsee aamuseitsemästä iltakymmeneen.

Asukkaiden ensireaktiot olivat positiivisia ja palaute jo nyt erittäin hyvää, kertoo Järvinen. – Moni on yllättynyt iloisesti tilojen kattavasta varustelusta. Myös sijaintia ja lisäpalveluiden saatavuutta on kiitelty. On kiva tietää, että olemme tehneet oikeita ratkaisuja viihtymisen kannalta.

– Mahdollisuus harrastaa lähellä kotia on loistavaa ajankäytön kannalta, sanoo Espoon Päivänkorennon Bonava-kodin asukas Jukka, 27. – On myös aika huikea juttu, että personal trainerin palvelut ovat saatavilla samassa tilassa. Konsepti on hyvä, ja täältä voi tulla myös uusia treenikamuja ja tuttavuuksia.

– Meillä ei ole autoa, joten on hienoa, että tila on lähellä kotia. On myös kiva päästä kotiin suihkuun ilman vaatteidenvaihtorumbaa. Tila näyttää passelilta ja tänne on hyvin saatu mahtumaan erilaisia laitteita, sanoo Jenny Hurtola-Köykkä, joka hänkin asuu Päivänkorennon Bonava-kodissa.

Jenny kokeili käsipainoja avajaispäivänä. – Haen täältä inspiraatiota alkuvuoden kuntoremonttiin.

Mika Järvisen vinkit alkuun

  1. Tule rohkeasti kokeilemaan. Tila on maksutta käytössäsi ja laitteiden ohjeet opastavat alkuun.
  2. Personal trainer ohjaa tarvittaessa. PT laatii tarvittaessa sinulle oman harjoitteluohjelman.
  3. Rekrytoi perheenjäsen tai naapuri seuraksi. Kimppatreeni auttaa sitoutumaan harjoitteluun.
  4. Varaa aika kalenteriin. Mieti itsellesi sopiva rutiini, esimerkiksi salilta saunaan aina perjantaisin.

Tutustu Vermonniityn kotikorttelin uusiin Bonava-koteihin ja mukavaan naapurustoon.