Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Espoon Keskuspuisto

Ulkoilemaan ympäri vuoden

Espoon keskuspuiston metsät, polut ja kalliot tarjoavat runsaasti ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksia jokaiseen makuun. Puisto rajoittuu yhdeltä laidaltaan Suurpeltoon, mistä pääsee helposti luontoon ympäri vuoden.

Monimuotoinen luonto virkistää

Espoon Suurpellon uuden kotikorttelin sijainti on ihanteellinen luonnon ja liikunnan ystävien kannalta – Espoon keskuspuisto sijaitsee aivan kotikulmilla! 880 hehtaarin alueelle levittyvä keskuspuisto on Espoon toiseksi suurin metsäalue heti Nuuksion kansallispuiston jälkeen, ja ulottuu Suurpellosta Vanttilaan sekä Olarista Sunaan.

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/keskuspuisto_sisaankaynti.jpg

Sunan sisäänkäynnillä kaksi huuhkajaa tervehtii ulkoilijoita. Suurpellon sisäänkäynnille on suunnitteilla vastaava Kettuportti.

Keskuspuisto sopii parhaiten päiväretkeilyyn, sillä keittokatoksia tai telttailupaikkoja alueella ei ole. Luontoa hallitsevat mustikanvarpujen peittämät kangasmetsät ja avarat kalliomänniköt. 

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/keskuspuisto_manty_kalliolla.jpg
siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/keskuspuisto_kippuramanty.jpg

Havumetsien ja kallioiden lomasta löytyy myös reheviä lehtoja, suoalueita ja vanhoja korpia. Puiston arvokkaimpia alueita suojellaan perinnemetsinä ja -maisemina. 

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/keskuspuisto_valkovuokot.jpg

Vuodenaikojen vaihtelu viehättää. Valkovuokot ja kielot kertovat kevään etenemisestä.

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/keskuspuisto_kielot.jpg

Keskuspuiston yleisimpiin asukkaisiin kuuluvat monet linnut sekä oravat, jänikset ja kauriit. Lisäksi metsässä voi törmätä esimerkiksi hirviin, kettuihin, mäyriin tai lepakoihin. Myös harvinainen liito-orava pesii keskuspuistossa. 

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/keskuspuisto_luontoretki.jpg

Luonnossa riittää ihmettelemistä. Keskuspuisto on suosittu retkikohde.

Keskuspuiston luonto ravitsee aistien ja mielen lisäksi vatsaa: kesällä puistosta voi poimia mustikat ja ahomansikat, syksymmällä kannattaa suunnata sieniretkelle. Hortoilija löytää koriinsa monet villivihannekset ja -yrtit.

Ulkoiluharrastusten koko kirjo

Keskuspuiston ulkoilureitit ja pienemmät polut kutsuvat liikkumaan kävellen, juosten tai pyörällä. Kilometrit eivät lopu kesken – innokkaimmat pääsevät polkuja pitkin Suurpellosta aina Sunaan tai Vanttilaan saakka.

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/keskuspuisto_pyoraily.jpg

Monet ulkoilureiteistä sopivat pyöräilyyn. Maastopyörällä pääsee myös pienemmille poluille.

Suunnistuskartan saa ilmaiseksi esimerkiksi Espoon yhteispalvelupisteistä. Tahdin voi valita itse, joten rastit sopivat tasosta ja kunnosta riippumatta kaikille, myös aloittelijoille.

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/keskuspuisto_suunnistus.jpg

Missä on pohjoinen? Keskuspuistossa on suunnistajille 10 kilometrin lenkki, jonka varrelta löytyy 22 kiintorastia.

Keskuspuisto on suosittu retkikohde myös geokätköilijöille. Geokätköilyssä etsitään luontoon piilotettuja rasioita satelliittipaikannuksen avulla. Puistoon on piilotettu yli 20 geokätköä, joita voi etsiä vaikka yhdessä perheen kanssa.

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/keskuspuisto_hiihto.jpg

Liikkumaan pääsee myös talvella – monet ulkoilureiteistä ja kuntoradoista ovat talvisin latukäytössä. Lumikengillä reitin voi valita vapaasti.

Tutustu Suurpellon naapurustoon: