Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Opinmäen monitoimitalo

Joustavasti tilaa jokaiselle

Opinmäen monitoimitalo sijaitsee Suurpellon sydämessä, aivan lähellä Espoon Suurpellon uutta kotikorttelia. Päiväsaikaan Opinmäessä käydään koulua ja päiväkotia, iltaisin harrastetaan ja vietetään aikaa yhdessä.

Yhteisöllisyys konseptin keskiössä

Opinmäen monitoimitaloon on Espoon Suurpellon uusista Bonava-kodeista lyhyt matka. Monitoimitalo poikkeaa perinteisestä koulurakennuksesta: sen kantavana ajatuksena on uusi tapa toimia yhteisissä tiloissa. Toimintamalli on saanut tunnustusta muun muassa siitä, että suunnittelussa on kuunneltu alueen asukkaita.

– Toimintakonseptimme mahdollistaa tilojen monipuolisen käytön, kertoo Opinmäen monitoimitalon palvelukoordinaattori Victoria Allanson. – Rakennus on kiinteistöosakeyhtiö, jonka omistaa Espoon kaupunki. Tiloja voidaan vuokrata eri toimijoille ja käyttötarkoituksiin joustavasti tarpeen mukaan. 

siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/suurpelto-opinmaki-monitoimitalo1.jpg

Opinmäen monitoimitalon arkkitehtuuri tekee vaikutuksen. Rakennuksen suunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Esa Ruskeepää Architects (ERA).

siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/suurpelto-opinmaki-monitoimitalo2.jpg

Päiväkodista yläkouluun Opinmäessä

Päivisin Opinmäellä opiskellaan ahkerasti. Espoon kaupungin englanninkielinen perusopetus on keskitetty Opinmäkeen, ja Espoo International School tarjoaa opetusta aina ensimmäisestä yhdeksänteen luokkaan.

siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/suurpelto-opinmaki-kansainvalinen-koulu.jpg

Kansainvälisessä koulussa on lapsia kymmenistä eri maista.

Suomenkielistä opetusta Opinmäessä on tarjonnut Päivänkehrän koulu omien tilojensa remontin aikana. Syksyllä se antaa tilaa uudelle Olarin koululle. Siinä missä kansainväliseen kouluun haetaan kielikokeiden kautta ja tullaan kauempaakin, Olarin koulusta tulee lähikoulu Suurpellon lapsille. 

siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/suurpelto-opinmaki-paivakoti.jpg

Opinmäen pienimpiin käyttäjiin kuuluvat Opinmäen päiväkodin lapset.

Omatoimikirjastoon pääsee illallakin

Opinmäen kirjasto – AKKU eli aktiivisen oppimisen keskus – oli avautuessaan Espoon ensimmäinen omatoimikirjasto. Omatoimikirjaston etuna ovat pitkät aukioloajat: sisään pääsee omalla kirjastokortilla ja pin-koodilla aamuseitsemästä iltakymmeneen.

Kirjaston kokoelma on pieni, mutta kirjoja voi tilata kaikista pääkaupunkiseudun kirjastoista. Suurpeltolaiset ovat selvästi ottaneet kirjaston omakseen – käyntimäärillä mitattuna Opinmäen kirjasto on Espoon viidenneksi suurin.

siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/suurpelto-opinmaki-kirjasto.jpg

Kirjastossa voi harjoitella vaikkapa shakkia. Victoria Allanson ja erikoiskirjastonhoitaja Ira Cottier näyttävät mallia.

Koululaisille kirjastossa pidetään kerhoja koulun jälkeen: tarjolla on mm. robotiikkaa ja ohjelmointia. Suurimpaan suosioon on yltänyt värityskerho, kertoo Ira Cottier

Harrastaessa tullaan tutuiksi

Opinmäen suuri liikuntahalli on iltaisin koulun jälkeen urheiluseurojen käytössä. Naapuruston asukkaille tämä merkitsee liikuntamahdollisuuksia lähellä kotia. – Lajivalikoimasta löytyy mm. voimistelua, sählyä, futsalia ja koripalloa, Allanson kertoo.

siteassets/yleiset/naapurustoartikkelit/espoo/suurpelto/suurpelto-opinmaki-harrastus.jpg

Myöskään luokkatilat eivät hiljene illoiksi – siitä pitävät huolen mm. Suurpelto-seura, alueen Martat, Espoon työväenopisto ja musiikkiopisto. Kursseja ja tilaisuuksia elinikäiseen oppimiseen on tarjolla joka lähtöön, ja harrastaa voi kaikkea liikunnasta kulttuuriin. Yhteisen tekemisen ohessa on helppo tulla tutuksi toisten suurpeltolaisten kanssa.

Opinmäen monitoimitalo, Lillhemtintie 1

Tutustu Suurpellon naapurustoon