Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Sisustussuunnittelijan vinkit uuteen kotiin

Sisustussuunnittelija Tomi Kouvola vieraili Tapiolan keskustan kupeeseen kohoavan Tuulikello 1:n esittelytilassa. Vehreisiin puistomaisemiin asettuvat kodit inspiroivat myös ammattilaista. Lue Kouvolan vinkit upouuden asunnon sisustamiseen.

Uusi koti on kuin tyhjä taulu

Makuja ja tyylejä sisustaa on yhtä monta kuin on asukastakin. Omaa tyyliä tai rakkaita huonekaluja voi ensi alkuun olla vaikea kuvitella upouuteen kotiin, jossa pinnat hohtavat vielä koskemattomina. Sisustussuunnittelija Tomi Kouvola pistäytyi Tapiolan Tuulikello 1:n esittelytilassa ja tutustui uusien kotien suunnitelmiin sekä raikkaan moderneihin pintamateriaaleihin.

”Kuulin Bonavan sunnuntainäytöllä asiakkaalta ihmettelyä, miksi kaikki kodit ovat nykyään niin vaaleita. Korkeintaan keittiötasot tai kylpyhuoneen lattialaatat ovat tummia, mutta ei niissäkään mitään oikeaa väriä ole. Tämä on aivan oikea havainto. Pitkän kokemukseni perusteella suurin osa ihmisistä kokee vaaleat pinnat, klassiset puulattiat ja erilaiset harmaan sävyt kodikkaiksi ja sellaisiksi, joita omaan kotiinsa toivovat. Siksi myös Bonavalla on suosittu näitä skandinaavisen kodin sävymaailman kulmakiviä”, Kouvola kuvailee.

Tomi Kouvola ei vaaleudesta hätkähdä, vaan näkee sen pikemminkin voimavarana lähteä sisustamaan juuri oman maun mukaista kotia.

”Aloin juttelemaan kyseisen asiakkaan kanssa tästä hieman enemmän. Kerroin, että ei ole mitenkään tavatonta, että asiakkaat haluavat tapetoida tai maalata heti muutettuaan jonkin seinän kodistaan. Tällöin saadaan jo pienellä vaivalla oma persoonallinen jälki asuntoon. Kerroin, kuinka kalusteet sytyttävät asunnon eloon ja kuinka tekstiileillä on helppo luoda lisää väriä tai toisaalta pidättäytyä niukkaeleisessä sisustuksessa. Verhoilla parannetaan myös tilan akustiikkaa melkoisesti. Asiakas sanoi, että noinhan se menee ja ymmärsi kuinka paljon kalustus muuttaa asuntoa - tekee siitä kodin.”

Sisustussuunnittelijan-vinkit-taulut.jpg
Sisustussuunnittelijan-vinkit-varikas_seina.jpg
Sisustussuunnittelijan-vinkit-kankaat.jpg
Sisustussuunnittelijan-vinkit-tapetti.jpg

Tarve ratkaisee tyylin

Aiemminkin Bonava-koteja sisustanut Kouvola ei puutu materiaalivalintoihin, vaan lähtee kalustamaan kotia ja tuomaan sinne asukkaan toivomaa henkeä ja tyyliä.

”Kaikki kohtaamiset ovat aina erilaisia, mutta minun tehtäväni on saada asunnon parhaat puolet esiin ja tehdä toiminnoiltaan sellainen kalusteratkaisu, jota asukas toivoo”, Kouvola selventää.

Tuulikellon kotikorttelin monipuolisessa huoneistovalikoimassa on koteja 29-neliöisistä yksiöistä aina 149,5-neliöisiin perheasuntoihin. Persoonallisista pohjaratkaisuista löytyy niin parvia kuin kaksikerroksisia kerrostalokoteja, jotka tarjoavat paljon mahdollisuuksia erilaisille sisustusratkaisuille. Erilaiset pohjat inspiroivat myös ammattilaista:

”Esimerkiksi Tuulikellon pienimpiin asuntoihin lähtisin ideoimaan toimintoja hieman hotellien sviittien tyyliin. Kunnon sänky on ehdoton ykkönen, myös sijoittelua ajatellen. Sohva ei mielestäni aina ole se välttämätön, vaan myös nojatuolit voivat toimia mainiosti oleskeluryhmässä. Pöydän koko voi olla hyvinkin pieni, jos asukkaita on yksi tai kaksi. Itse suosin usein pieniä pyöreitä café-tyylisiä ruokapöytiä, joiden paikkaa voi hieman siirrellä ja pöydän voi reippaasti sijoittaa keskelle lattiaa. Erilaiset seinäkoukut, pinottavat jakkarat ja säilytysrahit ovat aina käytännöllisiä pienissä tiloissa.”

Kun taas tilaa on enemmän, Kouvola lähtee selvittämään asukkaan tapoja käyttää kotiaan: ”Onko tarvetta suurelle ruokapöydälle? Onko kotiin tulossa piano tai akvaario? Halutaanko televisio olohuoneeseen vai jonnekin muuhun tilaan vai tuleeko sitä ollenkaan? Mitä toimintoja halutaan mahdollisiin muihin makuuhuoneisiin? Mitä harrastuksia on, johon tarvitaan tilaa kotona? Kysymyksiä voisi jatkaa lähes loputtomiin, mutta tärkeitä on, että juuri tämä asunto, johon muutetaan, tehdään parhaaksi mahdolliseksi kodiksi uusille asukkaille.”

Sisustussuunnittelijan-vinkit-tuulikello-skandinaavinen-olohuone.jpg
Sisustussuunnittelijan-vinkit-tuulikello-trendikas-olohuone.jpg
Sisustussuunnittelijan-vinkit-tuulikello-aula.jpg
Sisustussuunnittelijan-vinkit-tuulikello-keittio.jpg
Sisustussuunnittelijan-vinkit-tuulikello-makuuhuone.jpg

Parvekkeesta on moneksi

Usein parvekkeen sisustus jää vähemmälle huomiolle, mutta paraatipaikalla komeileva tila kannattaa hyödyntää siinä missä olohuonekin. Tomi Kouvola näkee kauniit parvekkeet Tuulikello 1:n sekä naapuriin asettuvan Tuulikello 2:n kotien vahvuutena:

”Tuulikellon yksi kaunis erityispiirre on mielestäni sen viimeistellyt parvekkeet. Puuta on käytetty taidokkaasti verhoilussa ja sen ansiosta tila on mielestäni paljon enemmän kuin pelkkä parveke. Parvekkeen käyttö on lasitetuilla parvekkeilla mahdollista lähes koko vuoden ympäri ja sen takia parvekkeen kalustukseen kannattaakin satsata. Panostus on tärkeää myös sen takia, että suurien ikkunapintojen ansiosta parveke on ikään kuin olohuoneen jatke ja se myös näkyy asuntoon.”

Mitä parvekkeelle sitten kuuluu laittaa? Sisustussuunnittelijan kanta on selkeä: ”Sitä mikä sykähdyttää! Upea divaani torkkupeittoineen ja lukuvalaisimineen houkuttaa käpertymään huovan syövereihin ja rentoutumaan. Citypuutarhan kasvukausi on todella pitkä parvekkeella, joten viherpeukalo muuttaa parvekkeen ylelliseksi kasvihuoneeksi yrtteineen ja chilipensaineen. Joogan harrastaja pitää parvekkeen minimalistisena ja nauttii tyhjän tilan ja puurimoituksen rauhoittavasta energiasta kenties mieltä hellivän musiikin soidessa hiljaa taustalla.”

Sisustussuunnittelijan-vinkit-tuulikello-parveke.jpg

Löydä elämäsi koti Tapiolasta

Koteja, makuja, tyylejä ja tapoja on erilaisia, ja se onkin kodin sisustamisen rikkaus. Kouvolalla on uuden kodin sisustajalle yksi neuvo: ”Tärkeintä mielestäni kotioven avatessa on, että tuntee tulleensa paikkaan, joka tuntuu kodilta. Asunto muutetaan kodiksi, kun tekee itselleen ja perheelleen sen käyttökelpoisimman ja omasta mielestä kauneimman sisustuksen. Home Sweet Home.”

Tutustu Tuulikello 1:n sekä vain muutaman askeleen päähän asettuvan Tuulikello 2:n uusiin koteihin ja oma löydä suosikkisi.