Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
Kodikas naapurusto

Pasilan Ratapihakorttelit

Urbaania asumista Helsingin Keskuspuiston laidalla

Tervetuloa esittelyyn

Varaa henkilökohtainen tapaamisaika

Tervetuloa tutustumaan Helsingin Ellenin muuttovalmiisiin Bonava-koteihin, joista B33 (3h+kt+s, 71 m², 2. krs) ja B30a (3h+kt, 60,5 m², 2. krs) on sisustettu esittelyasunnoksi. Voit varata ajan juuri sinulle sopivaan hetkeen alta.
Varaa tapaamisaika

Kuvaus

Urbaania asumista Helsingin Keskuspuiston laidalla

Ratapihakortteleista muodostuu vehreä keidas lähellä kaikkea – keskustan sykettä, Triplan palveluja, Keskuspuiston rauhaa sekä kouluja ja päiväkoteja. Löydä uusi kotisi ensimmäisten joukossa.

Keski-Pasilan odotettu, urbaani alue Ratapihakorttelit tarjoaa modernia, ympäristöä kunnioittavaa asumista pääkaupungin aitiopaikalla. Ratapihakortteleista tulee yli 3 000 helsinkiläisen koti, ja lisäksi alueelle tulee toimitiloja jopa tuhannelle työntekijälle. Bonava tuo Ratapihakortteleihin lähivuosina laadukkaita uusia koteja tehokkaista yksiöistä aina avariin neljän huoneen asuntoihin. Upea uudiskohde Ellen rajautuu miellyttävästi Halkopiipunkallion puistoon ja on korttelinsa viimeinen asuinkerrostalo. Viereiseen kortteliin on suunnitteilla myös koulu ja päiväkoti.

Luonnonkalliota ja kattopihoja

Ratapihakorttelien uudet Bonava-kodit asettuvat aivan Halkopiipunkallion puiston äärelle. Kaunis, rakentamaton luonnonkallio jätetään virkistyskäyttöön. Pysäköintipaikat sijoitetaan pihakannen alle, minkä ansiosta koko piha-alue voidaan hyödyntää viihtyisänä ja turvallisena oleskelualueena. Ratapihakorttelien piha-alueista suunnitellaan aiempaa monimuotoisempia, sillä myös katot pyritään ottamaan aktiiviseen käyttöön asukkaiden yhteisinä, viihtyisinä kattopihoina. Jätä yhteystietosi, niin saat lisätietoja Ellenistä sekä uutisia uusista Bonava-kodeista ja naapurustoista. Tervetuloa kotiutumaan urbaaniin ja vehreään keitaaseen.

Kuvat

Naapurusto

 • Naapuruston tarina

  Persoonallisen säväyksen Keski-Pasilan identiteetille antaa alueen pitkä historia raideliikenteen keskittymänä. Itä- ja Länsi-Pasilan erottava laaksomainen Keski-Pasila vapautui tavaraliikenteeltä ja junakalustolta, kun Vuosaaren sataman valmistui vuonna 2008. Nyt ratapihan tilalle luodaan vehreä asuinalue kattavine lähipalveluineen sekä toimitiloineen. Uusi alue tulee yhdistämään Pasilan eri alueet yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jossa vanhat veturitallit jäävät muistuttamaan alueen historiasta.

 • Erinomaiset kulkuyhteydet

  Ratapihakorttelien sijainti joukkoliikenteen keskuksessa on ainutlaatuinen – tätä lähemmäs juna-, bussi- ja raitiovaunuyhteyksiä ei voi päästä. Uusista Bonava-kodeista pääsee hetkessä Pasilan asemalle turvallisesti junaradan alitse. Suomen toiseksi vilkkaimmalla asemalla pysähtyvät kaikki pääkaupunkiseudun lähi- ja kaukoliikenteen junat. Kehärata vie lentokentälle 22 minuutissa. Lähiliikenne sujuvoituu entisestään, kun Pasilankadulla liikennöiviä bussi- ja raitiolinjoja uudistetaan.

 • Viihdettä moneen makuun

  Naapuruston palvelutarjonta on erinomainen, sillä kauppakeskus Triplassa on elokuvateatterin ja laajan ravintolatarjonnan lisäksi niin yksityisiä terveyspalveluja kuin liikunta- ja sisäleikkimahdollisuuksiakin. Konserteista, urheilutapahtumista ja muista viihde-elämyksistä voi nauttia 600 metrin päässä Helsinki Hallissa. Messukeskus on heti radan toisella puolen. Kilometrin päässä sijaitseva Pasilan kirjasto tarjoaa maksutonta vapaa-ajan toimintaa, kuten lukupiirejä, kaikenikäisille.

 • Energiaa luonnosta ja liikunnasta

  Ratapihakortteleista voi sukeltaa hetkessä niin luonnonrauhaan kuin urheilun tempoon. Kymmenen kilometriä pitkä Keskuspuisto ulkoilureitteineen, hevostalleineen ja viljelypalstoineen avautuu vain 300 metrin päässä. Rehevässä ja maastoltaan vaihtelevassa puistossa on sadan kilometrin verran ulkoilureittejä. Maisema värjäytyy vuodenaikojen mukaan heleän vihreästä ruskan sävyihin. Muita lähiliikuntapaikkoja ovat mm. uimastadion sekä ympärivuotisessa käytössä oleva Käpylän liikuntapuisto.

Etäisyydet

5 min

kävelymatka Triplaan

5 min

kävelymatka juna-asemalla

500 m

Keskuspuiston lenkkipoluille

12 min

pyörällä keskustaan

500 m

lähikouluun

Myytävät asunnot Pasila