Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Uudisasunnon hinta

Uudisasunnon velaton kauppahinta koostuu kahdesta osasta: myyntihinnasta ja lainaosuudesta.

Kauppahinta

Uudisasunnon velaton kauppahinta koostuu kahdesta osasta, myyntihinnasta ja huoneistokohtaisesta yhtiölainaosuudesta.

Myyntihinta = summa, jonka ostaja maksaa asunto-osakkeiden myyjälle.

Velaton hinta = myyntihinta + myytävien osakkeiden osalle tuleva osuus taloyhtiön lainoista.

Myyntihintaa ei tarvitse maksaa kaupanteon yhteydessä kerralla, vaan sitä maksetaan taloyhtiön rakentamisen aikana sitä mukaa kun rakennushanke edistyy. Valituissa uudiskohteistamme on tarjolla joustavat maksuehdot, jolloin suurin osa myyntihinnasta erääntyy maksettavaksi vasta uuden kodin valmistumisen yhteydessä. Saat tarkemmat tiedot kunkin taloyhtiön maksuaikataulusta myyntineuvottelijaltasi.

Taloyhtiölainalla joustoa omaan talouteen ja tulevaisuuteen

Jos haluat päästä kiinni uuteen omaan asuntoon pienemmällä pääomalla, voit hyödyntää taloyhtiön ottaman lainan. Tällöin ostat asunnon myyntihinnalla ja maksat taloyhtiön valmistuttua kuukausittain pääomavastiketta, joka lyhentää huoneistokohtaista osuuttasi taloyhtiölainasta.

Mikäli haluat, voit maksaa yhtiölainaosuutesi kokonaan pois hieman ennen asuntokohteen valmistumista. Voit myös lyhentää lainaosuutesi myöhemmin ilman lisäkuluja taloyhtiön hallituksen määrittäminä ajankohtina.

Mitä vaikutusta korkotason muutoksilla on?

Taloyhtiölaina on rakennusvaiheessa kilpailutettu useamman pankin välillä, mikä tarkoittaa sitä, että lainalla on jo lähtökohtaisesti mahdollisimman kilpailukykyiset ehdot. Mikäli yhtiölainan korkotaso muuttuu ja omalla asunnolla on edelleen maksamatonta lainaosuutta, kannattaa muistaa, että uudisasunto on konkreettinen sijoitus ja säilyttää arvonsa ihan eri tavalla kuin muu osakepääoma. Jos taas yhtiölainaosuutesi on maksettu pois, pääomavastikkeen korkotason muutoksilla ei ole lainkaan vaikutusta omaan talouteesi.

Lisätietoja: Rakennusteollisuus RT ry on koonnut hyödyllistä tietoa uudisasunnon ostajan oppaaseen, jonka voit tilata Bonava-asuntomyymälästä tai ladata täältä.