Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Valinnainen vuokratontti tarjoaa joustoa asunnon ostoon

Asuntomarkkinat tarjoavat asiakkaille tänä päivänä entistä enemmän vaihtoehtoja. Valinnainen vuokratontti on yleistyvä malli ja me Bonavalla haluamme olla mukana luomassa markkinoille monipuolista asuntotarjontaa.

Mikä on valinnainen vuokratontti?

Valinnainen vuokratontti tuo joustoa asunnon maksuehtoihin ja tarjoaa mahdollisuuden uuden kodin ostoon pienemmällä pääomalla. Valinnaisen vuokratontin myötä voit päättää, haluatko asuntosi olevan omistustontilla tai vaihtoehtoisesti pitää sen vuokratontilla.

Oma tontti omaan tahtiin

Valinnaisella vuokratontilla tarkoitetaan sitä, että asunnon velaton hinta ei sisällä asuntoon kohdistuvaa tontin osuutta. Asunnonostajana voit valita, haluatko lunastaa tontin osuuden asunnon valmistumishetkellä vai tehdä asuntokaupan pienemmällä pääomalla ja maksaa tontin osuudesta kuukausittaista vuokravastiketta. Tontin vuokra on sidottu viralliseen elinkustannusindeksiin, ja tontin voi lunastaa kokonaisuudessaan myös myöhemmin. Valinnaisen vuokratontin lunastushinta säilyy kohtuullisena, sillä se on sidottu kiinteään tarkistusprosenttiin, jolloin tonttien tai asuntojen hintojen nousu ei vaikuta lunastushintaan.

Valinnainen vuokratontti taipuu elämäntilanteen mukaan

Valinnainen vuokratontti tai sen tarjoama joustavuus on monelle asunnonostajalle vielä varsin tuntematon asia. Vuokratontin kuukausikustannukset tai vaikutukset asunnon mahdolliseen jälleenmyyntiin saattavat mietityttää. Me Bonavalla käymme valinnaisen vuokratontin erityspiirteet ja ehdot asunnonostajien kanssa läpi aina ennen kaupantekoa.
Valinnainen vuokratontti on mahdollisuus sitoa omaa pääomaa silloin, kuin itse haluat. Voit siis päättää, milloin teet lunastuksen ja milloin se sopii parhaiten omaan elämäntilanteeseesi. Valinnainen vuokratontti tuo joustoa uuden kodin hankintaan esimerkiksi silloin, kun omaa pääomaasi on sidottuna muualle ja tiedät, että se vapautuu myöhemmin, jolloin tonttiosuuden lunastus on mahdollista.

Ei piilotettuja kustannuksia

Asunnon kokonaishintaan valinnaisella vuokratontilla ei ole vaikutusta. Omalla tontilla sijaitsevissa kohteissa tontin hinta on sisällytetty asunnon myyntihintaan ilman valinnanvapautta. Perinteisessä vuokratontissa lunastusmahdollisuutta ei ole, jolloin maksat tonttivuokraa ja hoitokuluja koko vuokra-ajalta. Valinnainen vuokratontti antaa avaimet valita näiden kahden väliltä joko kaupanteon yhteydessä tai myöhemmässä vaiheessa.
Mallin tavoitteena on luoda turvaa ja tukea aidosti asunnonostajien mahdollisuutta suunnitella kassavirtojaan ilman epätietoisuutta siitä, miten omaan asuntoon kohdistuvan tonttilunastuksen lunastushinta muuttuu. Lunastushinta on ennalta sovittu ja ostaja tietää tarkalleen lunastushinnan esimerkiksi seitsemän vuoden kuluttua.