Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
Usein kysytyt kysymykset parkkisähköstä.

Sähköautojen latauspalvelu

Uusien Bonava-kotien asukkaat pääsevät nauttimaan sähköautojen latausmahdollisuudesta kaikilla autopaikoilla. Palvelun tarjoaa suomalainen Parking Energy Oy ja siihen voi liittyä joustavasti jo ennen kotisi valmistumista, muuton yhteydessä tai vasta myöhemmin. Kulut kohdentuvat yksilöllisesti vain palvelua käyttäville.

Miten palvelu toimii?

Bonavan uudiskohteiden autopaikoilla on valmius sähköautojen latauslaitteen käyttöönottoon. Valittavana on eri vaihtoehtoja käyttötarpeen mukaan. Lue lisää.

Mistä palvelun voi tilata?

Palvelun tilaus onnistuu täyttämällä tilauslomake Parking Energyn nettisivuilla. 

Missä vaiheessa asukkaan on päätettävä, minkä vaihtoehdon omalle autopaikalleen haluaa?

Tehdessäsi tilauksen mahdollisimman hyvissä ajoin, varmistat, että palvelu on käytettävissäsi heti kotisi tai autopaikkasi sijaintirakennuksen tai pysäköintialueen valmistuessa. Palvelu on mahdollista tilata myös muuton jälkeen ja palvelutasoa voi muuttaa missä vaiheessa tahansa omien tarpeiden mukaan. Latauspalvelu laitteineen toimitetaan viimeistään kuukauden kuluttua tilauksesta.

Mitä autopaikoille on asennettu valmiiksi?

Sähköautoja varten autopaikoille tulee pääsääntöisesti kaapelointi ja pikaliitin latauslaitteille. Lähtötaso saattaa kuitenkin vaihdella kohteittain. Olethan yhteydessä Bonavan myyntiin selvittääksesi, millainen lähtötaso kussakin kohteessa on.

Voiko laitteet ostaa vai vuokrata?

Latauslaitteita tarjotaan sekä osto- että vuokrasopimuksella.

Mistä palvelun hinnoittelu koostuu?

Sekä osto- että vuokrasopimuksessa käyttäjä maksaa kuukausittaisen ylläpitomaksun, joka kattaa tietoliikenteen ja mobiilisovelluksen ylläpitoon, kuormanhallintaan ja käyttäjähallintaan sekä asiakastukeen ja palvelun laskutukseen liittyvät kulut. Lisäksi käyttäjä maksaa kuluttamansa sähkön laskutuslisineen.  

Kauanko latauspalvelusopimus on voimassa?

Latauspalvelusopimus on voimassa 12 kuukautta, minkä jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana kuukauden irtisanomisajalla.

Kuka vastaa, jos latauspiste menee rikki?

Ostaessasi laitteen itsellesi valmistaja myöntää laitteelle kahden vuoden takuun. Vuokrasopimuksessa palveluntoimittaja vastaa laitteen ylläpidosta ja huollosta koko palvelusopimuksen keston ajan. Itse aiheutetut, esimerkiksi kolaroinnista johtuvat vahinkotapaukset kuuluvat puolestaan käyttäjän vastuulle. Käyttäjä voi toki halutessaan vakuuttaa laitteet tällaisten tapahtumien varalta.

Mitä sähköauton latauspisteet tarkoittavat taloyhtiölle hallinnollisesti?

Sähköautojen latauspalvelu on taloyhtiölle täysin vaivaton menetelmä. Yhtiön tulee allekirjoittaa sopimus, jolla se hyväksyy laitteiden asentamisen kaikille autopaikoilleen. Kaapelointi-infrastruktuuri on autopaikoilla valmiina, ja asukkaat tilaavat latauspisteen asennuksen suoraan latauspalvelun tarjoajalta. Palveluntoimittaja hoitaa sähkön mittauksen ja laskutuksen. Huolto ja päivitykset kuuluvat myös palveluun.

Voiko asukas halutessaan tilata latausteknologiaa joltain muulta toimittajalta kuin Parking Energyltä?

Latausoperointi tilataan kokonaisuudessaan yhdeltä toimittajalta, hieman samalla tavoin kuin esimerkiksi kiinteistön yhteinen laajakaistaliittymä. Kukaan asukas ei voi siis yksin vaihtaa toimittajaa.

Voiko autopaikan omistaja valita itse sähkön toimittajan ja maksaa sähköstä sekä sen siirrosta itse valitsemalleen sähkön toimittajalle?

Paikan omistaja ei voi itsenäisesti valita omaa sähkön toimittajaa, vaan tämä määräytyy taloyhtiön tekemän sähkösopimuksen mukaan.

Riittääkö sähköä tasaisesti kaikille käyttäjille?

Sähköauton lataus on helppoa ja turvallista älykkään tehonhallinnan ansiosta. Sähkö jakautuu tasapuolisesti, vaikka kaikki autot olisivatkin latauksessa yhtä aikaa.

Mitä tapahtuu, jos sähkön hinta muuttuu?

Taloyhtiö voi tarkistaa sähkön hinnan vuosittain, kuten muutkin kiinteistön kulut.

Miten palvelu toimii vieraspaikoilla?

Vieraspaikkojen osalta jokainen pysäköintipaikka kaapeloidaan rakentamisvaiheessa latausvalmiiksi. Taloyhtiö voi halutessaan tarjota latauspisteitä myös vieraspaikoille. Sähkön näiltä paikoilta maksaa vieraspysäköijä.

Millä laitteilla Parking Energyn mobiilisovellus toimii?

Lataussovellusta voi hallita älypuhelimilla ja tableteilla, joiden käyttöliittymä on iOS tai Android. Mikäli asukkaalla on ladattava auto, mutta ei älypuhelinta tai tablettia, perustoiminnot ovat käytettävissä myös verkkoselaimella. Normaalissa arkikäytössä älypuhelinta ei tarvita vaan kaapelin kytkeminen autoon riittää.